avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate Dunusha

Activitate Dunusha

Buna ziua!
Ce inseamna o conducta de motorina pusa in conservare? Conducta este administrata de o firma falimentara si apartine statului. A fost folosita de rezerva, in caz ca vine razboiul. De fapt, nu stiu daca a fost folosita. Stiu sigur ca instalatia nu mai este intreaga.
Răspuns la discuția Teren cu ghinion
Saaau... as putea sa obtin vreun aviz de scoatere a conductei? :">:"> varianta asta e cam imposibila...
Răspuns la discuția Teren cu ghinion
Il pot da in judecata avand in vedere ca mi a vandut un teren de care nu ma pot folosi? El stia de situatia cu conducta!
Buna ziua!
In 2013 am cumparat un teren. Acum, vreau sa ma apuc de constructie, dar avem o conducta de motorina ce apartine unei firme in faliment. Nu am voie sa construiesc deloc pe parcela. La momentul achizitiei, proprietarul mi a spus ca am voie sa construiesc, mi a aratat certificat de urbanism, puz, pud facute la mai multe parcele, printre care si a noastra. Am sunat la petrotrans, dar mi au confirmat ce mi s a zis de la primarie, si anume ca nu se poate construi pe parcela. Eu ma simt inselata, am considerat o teapa... daca el imi spune ca pot construi, imi arata dovada... dar de fapt nu am voie sa construiesc...
Ce variante am?
Va multumesc!
Buna seara! Am primit recent o informare de la banca cum ca am poprire pe cont de la taxe si impozite locale din orasul in care am copilarit. Nu mai stau acolo. Pentru ce oare poate fi poprirea? Vreo amenda de la radar din zona respectiva?? Nu am proprietati acolo...
1. Imi puteti spune in ce legi sa ma documentez?
2. am citit intr-o alta discutie ca legea din 2014 conf careia pot avea venit 3000 ron pe an nu este adoptata si ca mama face pe propria raspundere... e asa sau nu?
Răspuns la discuția concediu crestere al doilea copil
Buna ziua! Am depus dosarul la primarie si dupa ceva timp m-a sunat de la plati sociale, a trebuit sa completez inca o adeverinta si, pe langa asta, mi-a spus ca nu este continuitate ccc... i-am explicat art. 9 si 16 din 111/2010 cu modif recente si s-a enervat doamna, a zis ca a intrebat si la directoare si ambele au ajuns la aceeasi concluzie si anume ca nu este continuitate. Repet, in ziua in care primul copil a implinit varsta de 2 ani, ultima zi din ccc1, am nascut al doilea copil. Si nu am beneficiat de concediu pre si post natal... clar nu am avut cele 42 zile lauzie... cand am fost si le-am intrebat ce am de facut, gravida fiind in 7 luni cu al doilea, mi s-a explicat ca daca nasc pana cel tarziu 30 mai, ultima zi de ccc1, atunci o sa fie continuitate. Acum, cand am facut cum mi s-a spus, nu e bine... Una peste alta, as vrea sa va spun ca mi s-a comunicat ca nu primesc indemnizatie cc2... e coreeect?? adica... daca am nascut al doilea copil fix in ultima zi ce ccc1, atunci e continuitate... nu? legea nu spune cat timp trebuie sa fie aceasta suprapunere... si spune clar ca dreptul la concediu crestere copil si indemnizatia inceteaza IN URMATOAREA ZI IN CARE COPILUL A IMPLINIT VARSTA DE 2 ANI. Am zis sa astept totusi decizia si apoi sa cer audienta, respectiv sa fac contestatie... E vreo alta lege legata de acest subiect? Care sa reglementeze clar suprapunerea?
Va multumesc!
Buna ziua!
Daca asociatul unic este si administrator intr-o firma si are cim ca si angajat dar nu pt administrator si intra in ccc, mai poate semna acte in calitate de asociat sau administrator? chiar daca este vorba de aceeasi persoana, in ccc intra angajatul, si nu as. unic sau adm, nu? Si in acest caz, poate credita firma?
Va multumesc!
Am citit! Va multumesc inca o datapt raspunsuri si pt rabdare! Sanatate multa!
Dupa nastere, nu m-am putut deplasa, nici acum nu prea pot, dar trebuie cumva rezolvata situatia... nici pe angajator nu as vrea sa-l bag in probleme! Daca duc azi cerere de continuitate si primesc maine sau chiar azi decizia de continuare ccc, ce se intampla cu zilele lipsa, respectiv 31.05-01.07? o sa am intrerupere cim sau se iau in considerare cele 42 zile lauzie? eu asa am crezut initial, dar am vazut ca nu sunt obligatorii... dar le pot folosi ca si argument cand depun cererea la angajator? poate se iau in considerare si la revisal... Ma scuzati ca insist cu msg, dar nu as vrea sa pierd banutii acestia.... si vreau sa stiu cum ma situez...