avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Selu Ion

Activitate Selu Ion

Bună ziua!
Ieri, am încheiat un contract cu o firmă pentru finisarea apartamentului. Pentru că am peste 65 de ani, nu pot să-mi cumpăr materialele, și atunci s-a convenit să le aducă firma. Contractul făcându-se în pripă, n-am realizat că suma este mult prea mare (25 000 RON la un apartament de 50 mp), în condițiile în care gresia, faianța, parchetul și obiectele sanitare trebuie să le aduc eu. Întrebare: dacă reprezentantul firmei nu vrea o renegociere, se poate anula contractul?
Menționez că încă n-a început lucrarea, n-am dat niciun avans, și contractul nu s-a încheiat prin notariat.
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
De curând, am încheiat un contract cu o firmă pentru finisarea apartamentului, contract pe care l-am semnat în pripă. Acasă, am realizat că suma pe care mi-a cerut-o este mult prea mare. Nu i-am dat încă niciun acont și nici nu a început lucrarea.
Întrebare: pot să reziliez contractul (nu a fost încheiat prin notariat)? Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Neieşirea din indiviziune
Vă mulțumesc frumos!
Bună ziua!
După ce am făcut succesiunea, noi, cei trei frați, nu am ieşit din indiviziune. Ne-am împărțit terenul în trei parcele, şi fiecăruia i-a revenit câte o parcelă. După un timp, fratele mai mare a hotărât să-şi vândă parcela, dar la notariat ne-am prezentat toți trei pentru a semna actul de vânzare, cu alte cuvinte noi toți am vândut dar el a luat banii. Ceilalți doi frați am rămas cu parcelele noastre. Fratele care şi-a vândut parcela a decedat cu 10 ani în urmă, iar noi ne-am hotărât acum să vindem şi noi parcelele noastre, numai că urmaşii fratelui decedat nu recunosc că tatăl lor a vândut şi vor 1/3 din părțile noastre. Deci noi nu putem să vindem ce ne revine.
Întrebare: avem vreo şansă de câştig în instanță, ținând cont că avem martori pe cei care au cumpărat, negociat şi i-au dat banii, precum şi pe cei care i-au lucrat terenul şi cunosc situația? Noi avem de partea noastră martorii, iar moştenitorii fratelui au de partea lor semnăturile... Mulțumesc frumos!
Bună ziua!
După succesiune, noi, cei trei frați, nu am ieşit din indiviziune. Ne-am împărțit pământul în trei parcele, ne-am luat fiecare câte o parcelă, apoi, peste câțiva ani, fratele mai mare a hotărât să-şi vândă parcela, dar, fiind în indiviziune, a trebuit să semnăm toți, deci toți trei suntem vânzători, numai că banii i-a luat el (fiind parcela lui). Între timp el a decedat, şi noi, cei doi frați rămaşi în viață am hotărât şi noi să vindem. Numai că moştenitorii fratelui spun că ei nu ştiu că tatăl lor a vândut, deci vor 1/3 din ce ne-a rămas nouă. Avem martori pe cei cărora le-a vândut şi chiar pe cei care i-au lucrat pământul.
Întrebare: avem vreo şansă în instanță, din moment ce pe actele de vânzare ne-am pus toți semnătura? Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Se consideră calomnie?
Mulțumesc mult!
Interesant este că fostul soț mi-a trimis un mesaj în care mă ruga să-i dau telefon (şi-mi dădea nr. de telefon). Înseamnă că puneau la cale o strategie. Evident că nu i-am răspuns!
Cu câțiva ani în urmă, o mamă îmi spunea despre fiica ei că bărbatu-său (care patrona o discotecă şi un bar) se îmbăta în fiecare seară, ea dosea banii, strângând o sumă frumuşică cu care şi-a cumpărat un apartament. Într-o discuție pe privat la facebook, fosta soție a discotecarului mi-a adresat cuvinte urâte de genul "stai rău cu capul", "delirezi", "te distrug", etc. Eu, într-un moment de neinspirație, i-am spus ce mi-a povestit mamă-sa şi să nu mai facă pe evlavioasa... Aseară mi-a transmis, că împreună cu avocatul ei, mi-a întocmit dosar de calomnie. Chestia este că mama ei a decedat şi nu am cum să probez. Exact aceeaşi chestie i-o spusese, într-o altă împrejurare şi ginerelui meu, dar fiindu-mi rudă, nu cred că se ia la tribunal în considerație. Întrebare: cât de grav este şi ce se poate întâmpla?
Da, este asa cum ati inteles Dvs. Toti am vandut o parcela care reprezenta partea lui, el a incasat banii. Fiind in indiviziune, a trebuit să semnăm toți. Martori sunt cumpărătorii care i- au dat banii si au tratat cu el. In acte figureaza ca am vândut toti acel teren. Acum urmașii fratelui tergiverseaza realizarea succesiunii care le-ar da dreptul de a semna actul prin care noi,ceilalti, dorim sa ne vindem ce ne-ar reveni. Ne intereseaza daca exista o cale de atac in instanță.
Bună ziua!
Situatia se prezintă astfel: dupa succesiune, noi, cei trei frati moștenitori, nu am iesit din indiviziune. Unul dintre frati si-a vandut aproape toata partea din cota lui, punandu-ne toti trei semnatura pe actul de vânzare. Intre timp, fratele care a vândut a decedat, iar urmaşii lui nu au trecut în actul succesoral si titlul de proprietate care ne viza si nici nu au de gand sa întreprindă ceva. Acum vrem si noi sa vindem, dar nu putem pentru ca nu exista al treilea moștenitor. Va rugam să ne spuneți ce am putea face. Mulțumim!
Discuție Succesiune
Bună ziua!
După succesiune, noi, cei trei moştenitori nu am ieşit din indiviziune. Fratele cel mare şi-a vândut cea mai mare parte din cota ce-i revenea (semnând, cum se procedează, toți trei actul de vânzare). Între timp, fratele a decedat, iar urmaşii acestuia, la succesiune, n-au trecut, aşa cum îi rugasem, şi titlul de proprietate în care figurăm toți trei, şi nici nu au de gând să facă ceva în acest sens. Acum, vrem şi noi să vindem, dar nu putem din această cauză. Vă rugăm din suflet să ne spuneți dacă există vreo cale de atac şi ce am putea să întreprindem pentru rezolvarea situației!
Vă mulțumim mult!