avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate carlitosbest

Activitate carlitosbest

Abuz al bancii: In anul 2009 am deschis un depozit la CEC Bank cu dobanda de 6% cu o suma maricica de bani. Depozitul era fara cont curent atasat. Banca prin 2011 a modificat produsul in sensul ca a creat 2 dobanzi diferite, pentru depozitele cu cont curent fiind o dobanda decenta apropiata de dobanda pietei iar pentru depozitele fara cont curent atasat dobanda a fost setata la 0.0001%, deci aproape 0. Nu am fost notificat si nu am stiut de acest lucru (banca sustine ca a notificat). Acum m-am trezit ca am aproape aceeasi bani in depozit dupa 9 ani. Am pierdut enorm cu inflatia.
Ce fel de cerere se poate introduce in instanta ? (actiune in raspundere delictuala, cerere de indreptare materiala, etc) Care este termenul de introducere a cererii? Este un abuz?
stie cineva?
cai de atac : am avut un proces civil, care a ajuns la apel. Acolo, in hotarare scrie ca se respinge apelul ca nefondat si solutia este DEFINITIVA. Am dreptul sau nu la recurs? De ce nu scrie ca hotararea poate fi atacata cu recurs? Este o actiune in raspundere delictuala civila.
Am facut cerere la CEDO pe art.14 si mi-a fost respinsa ca inadmisibila cu motivul ca nu am epuizat toate caile de atac.
Nu stiu ce sa mai cred. Eu am vazut definitiva, nu am mai bagat recurs. Acum s-a depasit cu mult termenul de recurs.

Art. 425. CPC
(3) În partea finală a dispozitivului se vor arăta dacă hotărârea este executorie, este supusă unei căi de atac ori este definitivă, data pronunțării ei, mențiunea că s-a pronunțat în ședință publică sau într-o altă modalitate prevăzută de lege, precum și semnăturile membrilor completului de judecată. Când hotărârea este supusă apelului sau recursului se va arăta și instanța la care se depune cererea pentru exercitarea căii de atac.
Răspuns la discuția Procedura judiciara
Deci in noua actiune imi bazez tot temeiul legal pe OG pentru combaterea tuturor formelor de discriminare. In hotarare scrie clar ca "deoarece mi-am regularizat actiunea si am sters temeiul legal de OG 137/2000 cu noua cerere NU SE poate judeca cererea pe aceasta lege".
Ideea e ca am documentele care aproape sigur imi vor da castig de cauza in discriminare (pot demonstra usor calitatea procesuala pasiva si discriminarea)
Daca am o hotarare neatacata cu recurs data de instanta de contencios administrativ si fiscal pe legea contenciosului administrativ si fiscal (respingerea cererii pe exceptia lipsei calitatii procesuale pasive), mai pot deschide un dosar nou cu aceeasi parati si cu acelasi relativ acelasi obiect din nou sub alt temei legal?(nu pe legea contenciosului administrativ ci pe alta lege)
Ideea e ca pe legea contenciosului administrativ paratii nu au calitate procesuala dar pe alta lege au.
Răspuns la discuția Recurs lipsa calitatii pasive
Ma pot adresa CCR daca legea a fost abrogata?
Răspuns la discuția Recurs lipsa calitatii pasive
Pai ce responsabilitate sa aiba daca legea nu le permite sa-mi acorde scutire? Legea nu mi se adreseaza....Asta nu inteleg eu... Pe cine ar fi trebuit sa dau in judecata. Care ar fi fost reclamantul si paratii?
Eu am mers pe legea contenciosului administrativ si fiscal. Ar fi trebuit sa merg pe o alta lege? Discriminare sau altceva? Mai m vreo sansa de izbanda?
Salut. Am avut o cerere de chemare in judecata in contencios pentru mai multe ministere . Am atacat o lege prost facuta,fapt recunoscut de ministere prin plangerile prealabile. Legea se adreseaza anagajatorului pentru scutirea de impozit a angajatilor. Deoarece legea este incorecta angajatorul nu-mi poate acorda de scutirea de impozit. Angajatorul nu are cum sa imi acorde scutirea de impozit pentru ca altfel ar incalca legea.
Am primit hotare de la contencios administrativ prin care mi se respinge cererea prin lipsa calitatii procesuale pasive a paratilor. In motivare judecatorul a spus ca responsabilitatea de acordare a scutirii ii revine , in totalitate, angajatorului. Dar angajatorul nu poate sa-mi acorde scutirea din cauza ca ar incalca legea, deci legea ar trebui modificata ca angajatorul sa poata sa-mi acorde scutirea de impozit.

Concluzia judecatorului suna asa:"Cum nu exista cuvenita identitatea intre parata si persoana ce poate fi obligata potrivit raportului juridic dedus judecatii, exceptia apare ca intemeiata si admisa"
Mentionez ca in lege exista un articol care spune ca incadrarea unei persoane care sa beneficieaza de scutire potrivit legii constituie responsbilitatea angajatorului.

Parerea mea e ca anagajatorul nu are nicio responsabilitate in ceea ce ma priveste deoarece legea ziceclar ca nu pot beneficia de scutire, deci legea nu mi se adreseaza mie (ar fi fost daca legea ar fost corecta)

Ce ma sfatuiti sa fac? Sa fac recurs? Ce argumente sa aduc?

Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Mijlocirea grefei instantei
sunt aproape 3 luni jumatate de cand astept.... posibil sa dureze mai mult de un an?
Am vazut pe portal.just.ro ca solutia in dosar a fost luata si decizia urmeaza sa o primesc prin mijlocirea grefei instantei în condiţiile art. 396 alin.2 N.C.P.C .
Tot am asteptat motivarea deciziei si documentul acasa insa nu a primit nimic .
Mentionez ca au trecut mai mult de 2 luni si nu am primit nimic.
Este vreun termen limita pana cand se face comunicarea prin mijlocirea grefei instantei? Asta fiindca vreau sa fac recurs.