avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate marinela1205

Activitate marinela1205

Dacă după divorț nu s a făcut partajul, fostă soție are cum sa moștenească !

DinuX a scris:

Sotia divortata NU are cum sa fie mostenitoare!!!

Va rog sa mi spuneți dacă este legal ca după executarea silită, a unui angajator, care nu a respectat o decizie a instanței care prevedea contravaloarea a 20 tichete de masa/lunar, la care se adaugă dobânda cuvenita perioadei 2011-2015, anumite complete de judecata sa respingă contestația angajatorului și altele sa o accepte, cu reîntoarcerea executării. Executarea a fost făcută în martie 2018, și noi, angajații, suntem târâti in instanță, pe motiv ca banii trebuiau dați în tranșe pe cinci ani potrivit OUG 57/2015. Nu vorbim de drepturi salariale câștigate în instanță, ci de alocația de hrană sub forma tichetelor de masă, care erau doar impozitate, nu făceau parte din salariu.
Plus ca s a contestat tardiv, depășind termenul legal, dar unele instanțe consideră nefondată cererea. Nu am mai auzit ca o executare silita făcută în baza unei sentințe judecătorești sa fie "reîntoarsa ". Nu se creează o anomalie juridică?
Va mulțumesc mult pentru feedback! Despre plata cheltuielilor nici nu mai sper! Nici dupa procesul de iesire din indiviziune nu a plătit. Fiind cetatean german , care a uitat de unde a plecat, sfideaza legile din Ro. Iar eu, cetatean roman, platitor de taxe si impozite, sunt obligata sa aduc toate dovezile in instanta ca am platit sulta, ca nu cuva sa fie păgubit cetateanul strain! Care nu a plătit nimic, dimpotriva banii i au intrat in cont. Asta-i justiția dreaptă? Intrebate retorica! Multumesc! ☺

GermanAlex a scris:

Nu uitati sa il amenintati si ca va suporta toate cheltuielile legate de proces daca nu se conformeaza si daca chiar ajungeti la proces sa cereti sa suporte toate cheltuielile - dati bani doar cu chitanta la avocat.

Multumesc pentru promptitudine! Eu am platit sulta conform deciziei judecatoresti ( iesire din indiviziune). Frustrant este ca desi sulta e plătită eu apar cu ipoteca pe casa in CF, casa atribuită mie de instanță.
.

GermanAlex a scris:

Daca nu da declaratia va trebui sa deschideti proces. Dovada platii ajunge, mai ales daca pe ordinul de plata scrie plata sulta. Problema se pune insa si altfel. Cine a platit sulta? Daca ati platit-o dumneavoastra, atunci va revine un drept de retentie pe valoarea casei, daca a platit-o tatal atunci nu. Daca banii provin de la dumneavoastra atunci trebuie sa dovediti asta cu transferuri bancare. Dupa cum suna nu aveti alta optiune decat procesul. Puteti incerca o mediere, dar veniti cu toate actele, tabele cheltuieli, totul pus clar si in scris ... si cu un avocat bun, specializat in chichitele astea.

Va multumesc pentru raspuns! Si daca nu vrea sa dea declaratia la notar? Nu vrea sa o dea!

raluk0207 a scris:

Nu. Cel care a primit banii trebuie să dea o declarație în forma autentica (la notar) ca a primit sulta.
Declarația o depuneti dvs la Cartea Funciară pentru radiere.

Dovada ca sulta a fost platita este ordinul de plata si confirmarea bancii, ca s a virat valoarea sultei in cont. Este suficientă aceasta dovada? Va întreb pentru ca ma confrunt cu o situatie asemanatoare.
Răspuns la discuția Plată sulta
Va mulțumesc pentru răspuns! Tocmai asta este problema, ca ea nu da declarația, eu am dat deja banii si nici banii pe care mi-i datoreaza pentru cheltuielile de judecată nu o sa-i recuperez. Am deschis procesul de iesire din indiviziune pentru acelasi motiv, ca de cinci ani, nu a trimis procură pentru rezolvarea actelor de proprietate. Este dreptate asta? Intrebare retorică.
Discuție Plată sulta
Buna ziua! Am o hotărâre judecatoareasca, cu plata unei sulte, in urma unui proces de iesire din indiviziune cu o sora care de ani buni este stabilita in alta țară si a refuzat sa trimită o procură pentru un apartament ramas de la părinți din care ea detine doar 3/16 iar eu 13/16. Eu am virat banii in banca din strainatate, am confirmarea bancii dar cei de la cartea funciara refuza sa imi stearga sarcina din cartea funciara pe motiv ca trebuie o confirmare notariala din partea persoanei din strainatate. Pai asta a fost motivul initial care m a condus sa deschid proces in instanță, ca nu vrea sa trimita procura notariala iar eu plătesc de cinci ani impozite si taxe pe numele parintilor decedati. Apartamentul nu este locuit de la moartea parintilor, este in alta localitate, si desi sunt unic proprietar , nu pot sa-l vând ca sa termin cu drumurile si cheltuielile pe care le presupune. Nu inteleg cum de legislatia din Romania in loc sa fie favorabilă unui cetățean roman platitor de taxe si impozite este favorabila unui cetatean strain care pe lângă ca a sfidat justiția, nu a raspuns la nicio citatie trimisa de instanta, nu isi consuma nici timpul, nici banii . Va rog daca puteți, dati-mi un sfat. Va multumesc!
Va mulțumesc! Sunt convinsa ca este cum spuneți dumneavoastra , dar notarul a spus ca daca ea a trimis un mail cu acceptarea, fara procura , el nu are cum sa facă. Am vrut sa il reclam la uniunea notarilor publici, sau cum ii spune, dar stiind ca se cunosc intre ei si "corb la corb nu si scoate ochii", am renunțat. Ideea era ca nici acum , dupa patru ani , succesiunea nu este facuta. Traim in România!
P.S. Acceptarea a fost confirmată prin mailul acela. Dezbaterea nu a avut loc. Nici nu a venit in țară, nici nu a trimis procura.