Nu mai dați sfaturi dacă nu vă pricepeți! Aici nu se comentează ca pe Youtube.
mitabiciclista a scris:
Un lucru e clar: nu poate sa intre pe propretate fara acordul proprietarului.Nici el nici politia daca nu are mandat de perchezitie.Deci nu poate sa ia nimic de la dumeavoastra fara permisiune.Nu dati nimic.
Bunicii mei au împărțit o casă și terenul pe care aceasta era construită și au încheiat cu părinții mei un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere (prețul vânzării fiind convertit în obligația de întreținere, înmormântare, pomenire etc.) pentru jumătate din proprietate și cu o mătușă au încheiat un contract de vânzare-cumpărare (a cărui preț nu a fost plătit în fapt), pentru cealaltă jumătate. Problema este că împărțirea terenului s-a făcut exact pe jumătate, împărțindu-se și casa existentă pe teren tot în funcție de linia care ar desparte cele două loturi, astfel mătușii revenindu-i partea de teren cu mare parte din construcții (80% din casă, anexe, grajduri, etc) iar părinților mei revenindu-le terenul liber și două camere din casă. În prezent, mătușa nu poate intra în partea din casă care îi revine decât dacă trece pe terenul părinților mei, nefiind împiedicată în niciun fel să facă acest lucru, neexistând niciun fel de opoziție din partea nimănui sau vreun gard, cu excepția gardului de la drum. Această mătușă dorește acordarea în mod oficial a dreptului de servitute pentru a trece pe terenul părinților mei sau cedarea unei părți din terenul părinților. 1) Este posibilă acordarea dreptului de servitute având în vedere că și dânsa are ieșire la drum, dar nu există o ușă la casă la care să aibă acces fără trecerea pe terenul părinților mei? 2) Contractul de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere poate fi contestat de către moștenitori până la decesul vânzătorului? 3) Contractul de vânzare-cumpărare (fără clauză de întreținere), în fapt, o donație deghizată, poate fi contestat de către moștenitori până la decesul vânzătorului supraviețuitor? 4) Cum s-ar putea face grănițuirea proprietăților, dacă oricum ai ceda din teren, în final unii nu vor putea intra în locuință decât dacă vor trece pe terenul celuilalt? Mulțumesc!
E oarecum logic ca societatea de distribuție a apei să factureze tot ce trece de branșamentul general al condominiului, iar pierderile din interiorul ansamblului să fie suportate de locatari, doar că aceste pierderi nu există. Iar președinții celor 8 asociații consideră că societatea de apă a schimbat contorul general de la intrarea în ansamblu cu un alt contor cu un index mai mic decât cel pe care l-au schimbat.
Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri. Fiecare apartament din complex are prevăzut un contor de apă. Fiecare bloc este prevăzut cu un contor de apă iar întregul complex de 8 blocuri este prevăzut cu un contor de apă.
Suma metrilor cubi de apă consumați de locatarii blocului în care eu locuiesc corespunde cu indexul contorului blocului și am înțeles că situația este similară în cazul fiecărui bloc.
Însă, indexul contorului general, al întregului complex, arată un consum de apă cu mult, muuult mai mare decât suma metrilor cubi de apă consumați de toate cele 8 blocuri.
S-a verificat și nu există pierderi pe instalație, când robineții celor opt blocuri sunt închise, contorul general nu înregistrează consum.
Cu toate acestea, societatea de furnizare a apei a facturat diferența de consum dintre indexurile celor 8 blocuri și contorul general al complexului.
Diferența de consum de apă, se presupune că ar exista deoarece compania de apă a montat un contor general cu un index mult mai mic decât al contorului de apă înlocuit.
Fiecare bloc are câte o asociație de proprietari, dar compania de apă a încheiat un act adițional la contractul inițial de apă cu fiecare asociație de proprietari, în care asociațiile își iau angajamentul să plătească și eventuale diferențe de consum înregistrate între indecșii contoarelor celor 8 blocuri și indexul contorului general.
Personal, nu doresc să plătesc decât apa consumată de mine, cea înregistrată de contorul de la intrarea în apartamentul meu.
Sunt interesat de o acțiune în instanță dar nu știu dacă ar trebui să chem în judecată Asociația de proprietari pentru lista de întreținere emisă, compania de apă sau ambele entități. Aș dori să mă ajutați și cu un temei legal al unei astfel de acțiuni.
Curtea Constituțională a României prin DECIZIA nr. 562 din 19 septembrie 2017 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 117 alin.(1) lit.a) și lit. b) din Codul de procedură penală constată că soluția legislativă cuprinsă în art.117 alin.(1) lit.a) și lit. b) din Codul de procedură penală, care exclude de la dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi, este neconstituțională.
Concret, CCR a constatat că relația dintre prieteni/iubiți/concubini pot fi asimilate celor dintre soți. Nu toată lumea încheie un act la Primărie pentru a avea relații asemănătoare celor dintre soți.
Dacă tu ai fi fost condamnat în baza declarației unei prietene nu cred că ai fi considerat soluția legală și temeinică. Ne place să interpretăm legea doar în favoarea noastră și să ne lamentăm.
Mulțumesc pentru răspuns!
Plângere împotriva unui client care nu a mai plătit marfa ce i-a fost livrată.
Vă rog sa-mi spuneți care sunt persoanele, din cadrul unei societăți, care pot reprezenta societatea, în fața autorităților precum Poliție ori Instanța de Judecată. Un simplu angajat cu funcție de execuție poate depune o plângere în numele societății? Vă rog ca în răspuns să menționați și baza legală.
N-am auzit pe niciunul să scrie aici: ”am fost la camping și pentru că nu am mai avut loc în cort, am dormit în mașină după care a venit poliția, mi-a pus fiola și mi-a făcut dosar penal”. Toți se trezesc tam-nesam, pe marginea drumului, cu motorul pornit și cu farurile aprinse dormind în mașină și în stare de ebrietate, partea referitoare la cum au ajuns acolo este omisă ori este o poveste ce ar putea fi posibilă, ar putea, niciodată însă credibilă. Mai lăsați-mă cu joaca de-a avocatul de ocazie căci România nu stă deloc bine la capitolul accidente rutiere soldate cu morți.