avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate Misha23

Activitate Misha23

Da,asa este, dar problema e ca au eliminat pragul de 2000 de lei dupa care au impozitat suma ramasa si au aplicat plafonul,noi pensionarii militari avand pensiile plafonate care nu permit sa ai pensia mai .are decat salariul net din activitate.In consecinta, mi s-a impozitat o suma de bani de care nu beneficiez!

Cornel Vasile a scris:

Impozitul pe venitul lunar din pensii se calculează în baza dispoziţiilor art. 101 din Codul fiscal, modificat prin Legea nr. 282/2023

Detalii
[ link extern ] /

Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti in intr-o problema mai delicata, este legal ca din pesiile militare care sunt plafonate conform legilor in vigoare,la pensia bruta sa se aplice deducerea impozitului dupa care acea plafonare cum se calculeaza in prezent? In aceste conditii ni se impoziteaza si suma plafonata de care nu beneficiem!
Buna seara! Am o nelamurire,va rog sa-mi spuna cineva daca la noua lege a educatiei se poate aplica metodologia legii vechi? Nouz metodologie inca nu exista.Multumesc!!
o persoana anul trecut a cultivat si intretinut 5.13 ha de teren arabil si faneata pentru care adepus cerere si a primit subventii.Anul acesta are posibilitatea de a lucra doar 2,5 ha .
Intrebarea mea este ,daca depune cerere pentru subventii anul acesta cu 2,63 ha mai putin va fii sanctionat
Im urma cu ptin timp CCR a declarat neconstitutionala un articol de lege prin care multe persoane au fost avantajata iar altele dezavantajate. In irma deciziei CCR persoanele avantajate își pot pierde beneficiile sau se va aplica pe viitor?
Răspuns la discuția Abuz in serviciu
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se aplica legea penală mai favorabilă.
Dacă doriți să faceți plângere împotriva soluției mergeți cu ordonanta la avocat pentru analiza.
Dacă faceți plângere aiurea la instanța o sa va oblige statul la cheltuieli de judecată.

Răspuns la discuția Abuz in serviciu
Da,pentru că se sanctiona si incalcarea unei legi secundare. Procurorul de caz in motvatie spune ca fapta exista,a produs efecte dar nu mai e prevazuta in legea penală.

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Era cumva sanctiunea mai aspra in vechiul articol?

In cazul pe care l-am expus in urmă cu două săptămâni cu abuzul in serviciu a directorului,fapta s-a petrecut inainte de a se modifica acel articol din codul penal si plângerea a fost depusă tot înainte de modificarea acelui articol. Intrebarea mea este,procurorul de caz nu trebuia să ia in considerare vechiul articol? Multumesc mult!
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului!
Impreuna ca 4 colegi am facut o plangere penala directorului pentru abuz in serviciu. In urma cercetarii, am primit un raspuns de clasare a cauzei, in care procurorul a precizar:"faptele reclamate nu sunt prevazute de legea penala, conform art. 16 alin. 1 lit.b C. proc pen., ci nu ca acestea nu ar exista, intrucat faptele reclamate s-au realizat in realitate, doar ca acestea nu realizeaza continutul obiectiv al infractiunii reclamate."
Intrebarea mea este: directorul poate sa ne faca plangere penala pentru inducerea in eroare a organului judiciar? Asta pentru ca am fost citati intr-un dosar cu aceasta infractiune.
Multumesc pentru raspuns!