Nu pierde timpul procurorul poate ca nu are multe elemente la indemina dar asta nu conteaza ; reprezentanta auto are obligatia , dovedita de tine cu factura, cu chitanta s/a/m/d/ sa iti livreze autoturismul platit. Nu l-a livrat !
Nu e problema ta cine a furat banii de la ei, deoarece tu ai platit si ei au inregistrat plata.
TREBUIE sa iti dea masina. Nu ti-au dat-o. a trecut mult timp urma banilor s-a pierdut poate.
TRIBUNAL scrie pe acest caz de urgenta deoarece ai platit si nu ai primit sub acest aspect ai fost inselat numai ca :
In penal ai foarte putin timp de acuma incolo si procurorul de caz este depasit de situatie.
In civil vei avea taxe de timbru de platit raportate la valoarea masinii - inselaciunii - NCPC, NCC, L146/1996 la zi.
Sau avocat bunicel cel putin.
si sfaturile cu DNA-ul sunt bune dar maninca timp deoarece nu opresc din curgere termenul de prescrptie a faptei, indrumind cercetarea catre procuror care este inamovibil - adica ce o sa-i faci daca il prinde ca a gresit? nimic dar ai pierdut imp si tocmai s-a scurs termenul de prescriptie, cind pe director nu il mai poate trage penal la raspundere nimeni.
Este dezavantajoasa pentru tine diversiunea aceasta de comutare a vinivatiei directorului catre procuroare (ror).
In tribunal calea directa este data de relatia CONTRACTUALA DIRECTA .
Intre tine si reprezentanta ; motivul este acela de lipsa de livrare a auto platit.
in civil insa poti certe plata unei dobinzi , daune, s.a.m.d.
Trebuie sa consulti de urgenta o persoana calificata in acest domeniu.
Bateti cimpii cu oarecare gratie cu totii ina fara celui in cauza.
Politia are atributii pe care daca si le incalca prin a nu face, trebuie sa plateasca si ar trebui sa plateasca fizic si pentru prejudiciile pe care le creeaza atunci cind nu isi fac treaba, impreuna cu faptasul.
Peocedura este plingere penala impotriva agentilor care nu si-au facut treaba, depusa la procuratura sau in instanta.
Mmda asa ma gindeam si eu ca este cel maI bine sa procedez .
Va multumesc tuturor acelora care s-au implicat si au spus tot,
sau poate ca mai este cite ceva de spus, iar cine va a uitat ceva. Sa mai vedem.
Ok,ok, buna seara , pe scurt este vorba despre o proprietate pe care familia mea a folosit-o, intertinut-o s.a.m.d. timp de peste 20 de ani. Verii si celelalte rude care locuiesc in alte judete decit cel unde se afla proprietatea nu au dorit sa contribuie cu nimic la bunastarea acestei proprietati nici in numele lor nici in numele nostru.
Ce rezulta din aceasta conjunctura ? Lor nu le trebuie aceasta proprietate.
Un lucru este foarte clar, zic eu, pentru mine , nu ii voi putea aduce in fata notarului nici pe propria cheltuiala si atunci ce imi ramine de facut ? de aplicat una dintre acele muulte cai pentru constituirea pe un singur nume a proprietatii. Deci care ar putea fi cea mai la indemina procedura a prescriptiei achizitive in acest caz al meu care NU DIFERA CU NIMIC DE CELELALTE CAZURI AFLATE IN SITUATIA MEA , caz in care particularitatile se stare ar putea creea un caz particular. Deci de ce trebuie sa detaliez ??? Ma rog, intrebarea mea , a persoanei care se afla in aceasta situatie prima data este, dvs acela care ati mai procedat fie si la ajutorarea in cazuri similare a diverselor persoane ce v-au solicitat, cum ati procedat pentru a fi eficient si a nu taragana lucrurile la nesfirsit? De ce trebuie sa ma feresc si ce pot folosi in ajutorul meu? S.A.M.D. M-ati inteles. Va multumesc anticipat.
Buna seara ma aflu intr-o situatie similara si cred ca nu trebuie asteptata la notar persoana sau persoanele care cedeaza proprietatea, ci trtebuie deschisa o actiune in instanta, motivul fiind prescriptia achizitiva care da dreptul in mare dupa 20 de ani posesorului daca mostenitorii locuiesc in alte judete si dupa 30 de ani daca locuiesc in acelasi judet (sau invers).
dar termenul dvs de aproape 20 de ani (17) este valid si ramine de stabilit daca instanta accepta unastfel de dosar;
Buna ziua ma aflu in situatia prescriptiei achizitive iar incercind sa constitui dreptul de proprietate am gasit muuuulte cai de urmat.
Fara sa du eu exemple care credeti ca in acest caz -al meu - ar fi cea mai buna si sigura cale de urmat ?
Va multumesc anticipat ; intrebarea mea are scopul de a ma lamuri intr-o privinta dupa cum spuneam mai sus.
Salut ei uite ca pentru un inconstient care habar nu am de unde are datele mele, dar care afirma - ca de aceea m-a cerut ca martor - ca ii pot sustine afrmatia in fata instantei, trebuie eu sa ma duc saru' mina , sa pierd timp si bani pentru ca un neandertalian a gresit sau pentru ca poate chiar instanta a gresit cine stie ce este de fapt.
Iar problema mai grava este ca , virgula , cautind in N.C.P.C. , S.A.M.D. nu exista nici o posibilitate de a-mi dovedi in fata instantei ''calitatea procesuala'' deoarece chiar daca as cunoaste ceva poate ca nu vreau sa ma implic si atunci sa am in cod o cale de a rezolva problema citarii in fals facuta de o parte.
Cred ca am un just punct de vedere ce ar trebui publicat si ar trebui sa faca parte dintr-un NOU NCPC, asa pentru protectia martorilor si in procesul civil, ce daca pot sa ii cer prostului sa imi plateasca , pur si simplu nu am timp sa ma tin dupa prostia lui.
Ce credeti?