Pentru ce contract de folosinta sau de inchiriere? Voi face cadastru si intabulare si voi plati impozit pentru acel metru și toate plățile la asociatie vor fi automat mai mari, pentru ca se mărește suprafata utila. Imi puteti spune legea conform careia trebuie sa inchei unul dintre cele două contracte mentionate de dvs.? Va mulțumesc.
Am achizitionat un apartament la parterul unui bloc vechi si vreau să mut ușă de la intrare cu un (1) metru mai in față, pe spatiul comun, deoarece in casa se intra direct in bucatarie. Mutand usa nu ingreunez sau blochez accesul nimanui, deoarece scara este pe mijloc, intre doua apartamente, formandu-se astfel un hol de vreo 4 m de-o parte si de cealalta a scării. Și alți proprietari de la alte scări au mutat usa mai față.
Administratorul si președintele blocului mi-au zis ca imi vor aproba cererea.
Întrebările mele sunt:
1. Este suficient sa am acordul celor 2 persoane mentionate mai sus sau imi trebuie si acordul 50+1 al locatarilor?
2. Ce ar trebui sa contina aceasta cerere?
Va mulțumesc.
Buna ziua,
La sfarsitul lunii august a.c. ma voi casatori si nu voi putea sa-mi iau aceste libere, deoarece in luna septembrie urmeaza sa intru in concediul de maternitate si apoi in cel de crestere a copilului si trebuie sa las totul in regula la birou si sa pregatesc persoana care va sta in locul meu. Intrebarea este voi putea efectua aceste libere cand ma intorc din ccc? Sau daca nu ma mai intorc la munca, mi se vor plati ca si zilele de concediu de odihna neefectuate? Mentionez ca initial am facut cerere pentru cele 5 zile sa le iau in septembrie.
Am primit de la medic, scrisoare medicala cu reducerea programului de munca pe durata sarcinii. Programul meu este de luni pana vineri 9-17 si se va reduce cu 2 ore. Ocazional, merg la birou sambata 1-2 ore, sa supraveghez activitatea. Intrebarea este, daca am decizie de reducerea a programului,mai pot efectua aceste ore suplimentare? Mentionez faptul ca nu ma deranjez sa le fac, dar vreau sa stiu daca legea imi interzice sa le mai fac.
Multumesc.
Buna ziua,
Lucrez in ture de 8 ore/zi, timp de 5 zile/saptamana, imi fac norma de 40 de ore/saptamana, mi se acordul repausul saptamanal de 48 de ore, care uneori pica in cursul saptamanii, alteori in week-end, in functie de cum imi pica tura. La salariu am spor de 1% pentru week-end.
Intrebarea mea este, pentru turele de sambata si duminica trebuie sa mai primesc vreun spor?
Vreau sa ma retrag dintr-un srl, unde suntem 3 asociati, eu avand 2 parti sociale.
In 2010 activitatea societatii a fost suspendata temporar si nu s-a mai facut nimic.
Societatea a ramas fara sediu sediul.
Ma intereseaza cea mai rapida varianta de retragere
Ma gandeam la cesionarea actiunilor catre un asociat.
Care este procedura de retragere din societate?
Trebuie sa eliberez o adeverinta de vechime si incepand cu anul 2008 luna 05 pe statul de plata este trecuta rubrica "9.5% pensie suplimentara".
Aceasta contributie se trece distinct pe adeverinta?
Am mentionat faptul ca temeiul legal este C.Civ. si Legea societatilor comerciale. Daca era in temeiul Codului muncii i se plateau.
Intrebarea era: fiind un contract de mandat, se platesc zilele de concediu neefectuate?
Consiliul de administratie al societatii B a emis o hotarare prin care imprumuta o alta societate cu suma X de bani. Ambele societati au actionari comuni.
Exista temei legal? Banii se vor plati din casierie, prin urmare ce document contabil va trebui sa intocmeasca societatea B? Dispozitie de plata?
In situatia in care directorul unei societati renunta la mandat, i se vor plati zilele de concediu neefectuate in ultimii de 3 ani?
Conf. contractului de mandat are dreptul la 45 de zile de C.O., i s-au retinut lunar contributiile la stat.
Conform Codului muncii i se platesc zilele de CO neefectuate, dar temeiul legal al contractului este Legea societatilor comerciale si Codul civil.