avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate daniel_gg

Activitate daniel_gg

Pentru constarea starii de fapt unde este necesar concursul partii adverse si acordul acesteia nu exista, art 364 al 3 NCPC specifica ca "partea interesata" poate cere incuvintarea instantei. Presupunand ca partea interesata sunt eu, am o nelamurire daca ar trebui sa cer prin executor, prin avocat sau in nume propriu aceasta incuviintare si carei instante ma adresez? Cea de drept comun sau instanta de executare?
P.S. Am vorbit deja cu un executor si a spus sa cer eu incuviintarea... fara alte detalii
Se mai plateste onorariul notarial sau alte taxe pentru succesiune deschisa de primarie la notar daca se suspenda pentru ca mostenitorii nu se inteleg? (ma refer inainte de a fi suspendata)
Ms
Buna, sunt interesat daca exista vreun termen de judecare pentru o cerere de indreptare erori materiale? Am depus o asemenea cerere in luna lunie la judecatoria cluj si inca nu pare sa se fi uitat nimeni peste ea,
Am cerut niste documente de la asociatia de proprietari si refuza sa mi le comunice pana nu ma duc eu personal cu ei la xerox sa fac copii si sa platesc costul lor direct la xerox. Mie mi se pare doar o incercare de evitare sa imi comunice documentele. Le-am sugerat sa imi puna costul duplicarii documentelor pe urmatoarea nota de plata dar au zis ca nu pot inregistra in contabilitate asa ceva iar electronic nu le pot scana si trimite pt ca e risc de securitate. Ce parere aveti? Cum se poate realizeaza plata legata de costul duplicarii documentelor cerute din arhiva asociatiei de proprietari?
In cazul unui antecontract de vanzare-cumparare imobil unde constructorul a intarziat cu contructia si implicit termenul la care trebuia sa vanda imobilul a fost depasit si unde nu se specifica penalitati(nici ca sunt/nici ca nu sunt)...

1. Se pot obtine penalitati de intarziere sau o reducere a pretului final de vanzare cumparare in instanta si cam care ar fi cuantumul lor?

2. In eventualitatea unei actiuni in instanta pentru a stabili niste penalitati de intarziere actiunea ar trebui depusa inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare sau dupa?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Joha a scris:

Daca interdictia de instrsinare era in favoare celui decedat nu este nicio problema. Se va radia concomitent cu intabularea dreptului de proprietate in favoare dvs. Oricum se plateste taxa ancpi separat pt aceste radieri.


Da interdictia de instrainare era in favoare celui decedat.

Insa mai este un amanunt: pe certificatul de deces e o litera diferita in nume fata de numele din CF. In declaratia de radiere s-au mentionat ambele nume si ca este aceiasi persoana.

Este de ajuns aceasta mentiune?
Azi am incheiat un contract de vazare cumparare desi imobilul avea o interdictia de instrainare si dreptul de uzufruct viager (pe 1/2 din imobil).

Detalii:
Fiindca erau 5 coproprietari si era greu de adus toti la o urmatoare data la notar, am convenit sa trecem direct in contractul de vanzare cumparare si declaratia de radiere a interdictiei de instrainare a coproprietarilor in cauza (avand in vedere ca exista deja certificatul de deces al persoanei in favoarea careia era notat dreptul de uzufruct viager si interdictia de instrainare).

Nedumerirea mea este daca la CF o sa se radieze interdictia de instrainare si o sa se inregistreze dreptul de proprietate al noului proprietar sau o sa fie probleme, avand in vedere ca radierea interdictiei de instrainare si actul de vanzare cumpare trebuiau sa fie doua lucruri distincte?

Daca cei de la CF refuza sa radieze interdictia de instrainare; care sunt pasii de urmat?

P.S.
Notarul la care am fost era foarte sigur ca nu o sa fie nici o problema cu radierea interdictiei de instrainare si inregistrarea contractului de vanzare cumparare.