avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate ele-ion

Activitate ele-ion

Va rog sa imi dati cäteva idei cum pot "ataca" aceasta situatie la banca la care am depozite (bani mosteniti de la mama mea)
Am aflat ca din 1 .01.2018 impozitul este de 10 %.. Eu am platit 16% din 2018 pina in 2021 cand mi s-a luat 11%. Eu am resedinta intr o tara din EU. Cand a trebuit sa declar aceste dobanzi si impozite si in acesta tara , cei de acolo m-au informat de faptul acesta ,respectiv ca am platit incorect 16% impozit. Am intrebat si la ANAF si mi-au spus acelasi lucru, Am toata documentatia cu privire ca depozitele sunt impozitate cu 16% ca dovada inclusiv toate extrasele de cont. Cum as putea formula cat mai simplu reclamatia mea. Sumele nu sunt mari dar persoana de la banca a negat ,si doreste sa prezint dovezi,Dar atunci nu aveam la mine dosarele cu toate dovezile. Si am intrerupt discutia deoarece atitudinea personalului a fost greu de acceptat. Urmeaza sa ma duc cu extrasele primite si prin mail, lunar dar vreau sa trimit prin mail reclamatia mea
.Va multumesc de intelegere si ajutor.
Elena I
Succesiune
Ce se intampla daca costurile taxelor notariala`+intabularea depasesc posibilitatea de a plati ? Adica practic la lasarea actelor pentru succesiune nu s-a discutat clar ce sume aproximative ar putea fi.
Multumesc pentru un raspuns
E.I
1Decembrie 2018 tatal meu a decedat si dupa cca 5 luni am initiat procedura de succesiune la un birou de notariat respectiv eu prin procura de la mama. Mama era in viata. Datorita starii grave de sanatate a mamei si a mea, s-a sistat procedura.
Martie 2021 decedeaza mama.
Eu , ca unic mostenitor , urmeaza sa reiau procedurile de succesiune.
1. Este absolut obligatoriu sa reiau procedura de succesiune la acelasi notariat?
2. Voi face succesiune intai dupa tata si apoi dupa mama? Adica este o ordine sau dupa amandoi?
3.Cat de repede trebuie sa incep procedura conform regulilor?

Multumesc pentru raspuns!
E.Ion
Discuție fond de rulment
Buna ziua!
Oricat citesc si vorbesc cu cunostinte tot nu inteleg. De aceea va rog "sa imi faceti ordine" Dvs in deruta mea.
Fondul de rulment se returneaza proprietarului ? este lege? in ce conditii?
Locuiesc din 1983 in bloc , din 1991 devenit proprietar.Cand intreb administratorul nu prea stie . De fapt sincer va spun am o mare jena sa intreb. Credeti ca exista un registru in care sunt trecute platile exacte de fond de rulment?
Va multumesc si cu mare stima
E.Ionescu
Răspuns la discuția Mostenire-succesiune.
Multumesc pentru raspuns!
Sintem patru mostenitori de bunuri imobiliare in indiviziune. Unul dintre mostenitori este plecat definitiv din tara de peste 30 de ani. Acesta nu raspunde la apelurile noastre de a-si indeplini obligatiile ce ii revin in efectuarea succesiunii. Din cauza aceasta s-a intirziat ani de zile si sintem in situatia de a fi blocati in efectuarea succesiunii fara vreo perspectiva de finalizare.Care sint solutiile pt cei trei mostenitorii prezenti sa finalizeze succesiunea in absenta celui de-al patrulea?
Parintii mei au cumparat in 1991 apartamentul in care au locuit din 1963.
Exista acte. Tatal meu ,veteran de razboi, a aflat ca nu trebuie sa plateasca impozit nici el nici mama-interpretare complet gresita si naiva.
Tata a decedat in decembrie 2018 iar mama este bolnava.
Am cautat in acte atat plati impozit cat si vreo hotarare cu privire la impozitul casei ca si ceva cu privire la carte funciara.Nu exista. Eu am fost plecata din tara si de cate ori am dorit sa vorbesc cu ei despre acte etc, au refuzat spunand ca au totul sub control.
Ce pot face?
Ce am de facut? Ce se intampla?
Multumesc pentru un raspuns ,
E.I
Multumesc,
este vorba de act partaj voluntar
Multumesc pentru raspuns la urmåtoarea situatie:
Trei frati fac un act de partaj la un teren pe baza unor date prezente la momentul semnarii.
Doi dintre frati doresc sa anuleze acest act de partaj .
Cum pot, legal ,cei doi frati anula actul de partaj initial si refacerea lui avand niste elemente/informatii de care la semnarea actului nu s-au luat in consideratie.
Se poate anula un act de partaj a doua din trei parti semnatare?
Cu stimå,
Ele Ion
Multumesc pentru raspuns la urmåtoarea situatie:
3 frati mostenesc 2 terenuri - teren nr 1 si teren nr. 2.
La terenul nr.2, doi frati in fata notarului :" noi,subsemnatii declaram actul de partaj cu sultå,fara sa avem nici un fel de pretentii prezente si viitoare...la teren".Deci lasa cu buna voie cele doua parti unuia dintre frati.
Dar prin intelegere,fratele care devine proprietar pe terenul nr. 2, declara totodata la notar ca la vanzarea terenului nr 1 va plati clar pentru cei doi frati pentru terenurile "oferite" de ei. Deci urma sa plåteasca celor 2 frati contravaloarea pentru cele doua parti din terenul nr. 2
In acest moment, dupå vanzarea terenului nr 1, fratele neaga declaratia de la notar, nu plåteste nimic.
Intrebarile mele sunt evident :
- poate fratele nega un act notarial semnat de el prin care declara pe proprie raspundere,cunoscand sanctiunile legii penale art 292, ca se obliga sa achite sumele celor doi frati.Cum?
-cum pot fratii sa atace legal aceasta negare?
-ce se intampla daca acest frate decedeaza? are urmas.
Cu multå stimå,
Ele Ion