Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca un salariat care isi termina activitatea in timp mai scurt (adica in mai putin de 8 ore) in decursul unei zile poate pleca acasa cu acordul administratorului. In acest caz, va fi pontat cat a lucrat! Dar daca dupa plecare are un accident, se considera accident de munca?
Multumesc
Buna ziua
Sunt unic actionar la o societate comerciala cu activitate impozabila. Vreau sa demarez o activitate neimpozabila, cresterea albinelor. Pentru adaugarea unui nou obiect de activitate, Registrul Comertului imi percepe un tarif considerabil.
Intrebarile mele sunt:
- Cum se diferentiaza in contabilitate activitatea impozabila de cea neimpozabila, in cazul in care desfasor noua activitate pe societatea existenta?
- Ce alternativa as avea pentru a desfasura noua activitate(PFA,II..), in conditiile in care sunt unic actionar la societatea existenta?
Multumesc
Am o firma care introduce pe piata nationala produse ambalate in baxuri de hartie, pe paleti de lemn. Pana acum, paletii de lemn i-am trimis la beneficiari, care ulterior mi-i returnau. I-am incinerat intr-o centrala termica pe lemne. In conditiile actualei legi, cum trebuie sa procedez cu declaratia la AFM (acea anexa 3 la OUG 196/2005) , in conditiile in care pana acum nu am depus nici o declaratie?
Multumesc
Politia nu a depus inca probe (oricum nu au filmat din cate am observat), iar in procesul verbal scrie sec faptul ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni, ocolindu-i pe acestia pe a doua banda de mers pe sens! O alta problema este ca, locul unde a fost intocmit procesul verbal nu coincide cu cel unde a avut loc evenimentul, iar in PV este trecut acelasi...
Buna ziua
Am fost oprit in trafic de o masina a politiei, pe motiv ca nu as fi acordat prioritate la o trecere de pietoni. Mi s-a intocmit proces verbal, pe care l-am contestat, pentru ca fapta prezentata de politist era eronata.Am fost motivat si de faptul ca masina politiei era la distanta foarte mare de locul presupusei contraventii, pentru a vedea corect dinamica evenimentului. Credeti ca am vreo sansa de castig in instanta?
Mentionez ca in masina eram singur.
Multumesc