avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate stefangero

Activitate stefangero

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
As ruga ca diversii utilizatori sa nu-si mai dea cu parerea pt ca mai mult rau fac, bulversand oamenii. Domnul cu sfaturile sa nu se plateasca: d-ta intelegi asa de greu faptul ca DISTRIGAZ sigileaza contorul general.... care este al lor?? Adica nu platiti, nu faceti nimic si stati fara gaze...pina va mai ginditi care e solutia. Eu sunt un alt cetatean patit in relatia cu Distrigaz care are autoritate ca Dumnezeu pe Pamant! Ei intii taie gazul si apoi lasa cetatenii sa-si sparga capul care e solutia! Nu exista lege de bun simt pt Distrigaz. Eu am centrala proprie, cu conducta separata (singura pe scara), dar la prima sesizare ca un locatar de pe scara mea a modificat ilegal instalatia de gaze din apartamentul sau, Distrigaz-ul nu a stat la discutie si a.... taiat gazul si la mine, adica la toata scara !! Si asta in conditiile in care fiecare apartament de pe scara mea are senzor si electrovalva. Motivul: nu ii obliga NICIO LEGE, nici macar ANRE-ul sa inchida doar acea instalatie defecta ! Ei dorm linistiti taind gazul.... la toti ! Nici macar reclamatia la ANRE nu m-a ajutat cu ceva impotriva neprofesionalismului acestor mari specialisti in gaze !
Ma intereseaza dreptul legal la pensia de urmas in cazul urmator:
- sotul a decedat anul trecut, a lucrat in campul muncii si ca atare, a avut pensie conform varstei si vechimii integrale in campul muncii
- sotia supravietuitoare nu a fost angajata niciodata, este casnica si a locuit impreuna cu fostul sot la tara, in jud. Giurgiu si tot acolo locuieste si in prezent. Cei doi soti au fost casatoriti mai mult de 15 ani. Varsta actuala a sotiei = aprox. 50 de ani.
Dupa moartea sotului, a depus cerere si acte doveditoare la Casa de pensii jud Giurgiu pt a primi pensie de urmas, dar a primit raspunsul ca nu are dreptul deoarece..... este tanara si nu are varsta de pensionare !!
Intrebarea mea este: legal, aceasta sotie supravetuitoare are dreptul sau nu la pensie de urmas dupa sot? Ce importanta are varsta dansei in acest caz?
stimata doamna V-W-V-W,
Sunteti cam impertinenta in raspuns de unde banuiala ca si dvs ..... sunteti administrator ! Un simplu locatar nu gandeste ca dvs., iar despre cenzori..... cam nu aveti habar cat se pricep unii. Intrebarea de baza: primaria de sector mai are responsabi;litati pe linia A.P..... sau nu? Alt mod de rezolvare: comitetul poate fi tras la raspundere prin A. Gen. si aprobare audit EXTERN .
In cazul vanzarii unui imobil cu pretul in Euro care este limita maxima impusa de lege pt a primi plata in numerar?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul acestui utilizator constituie o mare ofensa gindirii logice si, mai ales, bunului simt pt incurca total conceptele!
1. unde scrie ca intregul cost anual al primariei fata de prestator se imparte PE NR. DE LOCUINTE (locuite sau nu, ce naiba mai conteaza!)?? Locuinta produce gunoi sau persoanele care locuiesc (sau eventual locuiesc) acolo ? Si eu am patit timpenia asta cu o primarie (eu avand domiciliu stabil in alta parte) si stiu despre ce vorbesc in aceasta problema. Viceprimarul de la acel timp sustinea mortis ca "o casa locuibila este o casa in (trebuie) sa locuiasca cineva"", deci sunt bun de plata ! I-am demonstrat ca eu platesc gunoiul la domiciliul stabil si, eventual, daca produc ( in cele 2 zile/saptamina cat stau acolo) ceva gunoi menajer la tara il iau cu mine in masina si-l duc acolo unde platesc gunoiul.
2. ce tupeu incredibil are acest "utilizator"sa afirme ca cineva NU CONTEAZA CINE SI PE CE BAZA are dreptul sa iti arunce gunoiul altuia la poarta ta !! Intrebare: badie.... nu-tie scirba cand te uiti singur in oglinda la moaca ta??
3. Badie: ce zici de conceptul ca fiecarei plati trebuie sa ii corespunda un serviciu PRESTAT LA CERERE SI IN INTERESUL tau?
Esenta problemei e alta: primariilor le este si lene si frica sa amendeze toti satenii care arunca gunoiul pe unde apuca sau - si mai rau - isi fac depozit de gunoi in propria curte doar sa nu plateasca nimic !
Multumesc frumos pt raspunsul dvs rapid.
Buna ziua,
1. Care este termenul legal privind dezbaterea unei succesiuni notariale in interiorul caruia platile sunt mai mici sau pot exista chiar unele scutiri?
2. Care sunt aceste taxe mai mici (sau scutiri) si cum se modifica acestea dupa termenul legal de dezbatere ?
Multumesc frumos pt raspunsul f. prompt
La dezbaterea unei succesiuni la decesul unuia din soti ce rude au drepturi succesorale si cum se numesc concret rudele din ultimul grad admis de lege?
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este politicos sa indici si sursele medicale verificabile, nu sa arunci sentinte ! Pt multi, vaccinarea cu seruri neverificate serios in timp este de-a dreptul o crima, ca si parerea fotomodelului Gheorghita precum ca "beneficiile vaccinarii sunt mai importante decat mortii din cauza serului "!! Curat murdar..... doctoras !