avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate dody1

Activitate dody1

Buna ziua,
Si eu am patit la fel , dar si mai frumos ca in acea perioada eu eram intradevar bolnav si obligat sa ma tratez la privat unde plateam 100€ ziua de internare plus serviciile medicale. (1200 ron numai analiza sangelui ) . Acum sant pensionar si am o pensie sub o mie de lei din care traim 2 persoane. Daca as incerca sa platesc atunci sigur as ramane fara hrana sau dator pentru utilitati.
Nu stiu cum sa ies din aceasta incurcatura.
in data de 15/04/2019 am primit de la ANAF o decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei la asigurari sociale de sanatate pe anul 2015. Mentionez caci pana in data de 24/04/2014 eu nu am fost rezident in Romania iar pana in data de 30/03/2017 cand am iesit la pensie anticipat in Romania nu am obtinut nici un venit. Am iesit cu o pensie penalizata cu 24%, de 602 ron. In tot acest timp eu fiind bolnav si obligat sa fac tratamente si controale medicale in clinici private deoarece nu aveam asigurare de sanatate. Nu am lucrat si nici nu am obtinut nici un venit. Intrebarile mele sant "Cum i mi pot cere sa platesc saigurare pentru o perioada cand eu ma tratam in clinici private cheltuind sume colosale (100€/zi doar patul) si nu aveam nici un venit ?
In Romania nu exista un minim de subzistenta de care nu se leaga nimeni ? Cum pot eu sa platesc acum cand sant pensionar la limita de varsta si am o pensie de doar 993 ron din care traim 2 persoane. Nevasta mea e in aceias situatie numai ca ea a avut cateva tentative nereusite de a se angaja din cauza varstei. Unde ma pot adresa pentru rezolvarea situatiei pentru ca nu vad cum pot sa platesc eu 348 ron pe anul 2015 fara a ramane descoperit la plata facturilor sau obtinere a hranei ? Banuesc caci vor continua si in 2016 , 2017 .

Multumesc
Andrei
Notati locuinta a familiei atunci. Nu va suparati nu inteleg raspunsul . Intradevar ma tem ca dupa vanzare pot ramane pe drumuri tinand cont ca sotul e foarte batran si poate muri oricand ,iar nora este de o rautate de neinchipuit si e in stare de orice.
Din nou va multumesc pentru ajutorul dumneavoastra.
Doamna avocat, nu urmăresc decât să pot locui liniștită până la sfârșitul zilelor și aș accepta chiar și o vânzare cu drept de uzufruct ,unde să am siguranță ultimelor zile de vita. Să nu mai fiu mințită și să nu mi mai ascundă acest lucru.
Mulțumesc.
Buna seara,
Va multumesc pentru informatiile date.
Deci e clar caci acolo el poate face tot ce vrea findca eu nu am construit ci doar am finisat ,mobilat si intretinut. Intr un cuvant am fost sclava lui .

Multumesc mult.
sant casatorita din anul 2000, la a doua expierenta dupa moartea primului sot. Sotul la fel la a doua casatorie (vaduv si el ). Cand ne am casatorit el detinea o casa la rosu nemobilata si partial finisata. Impreuna am facut totul dar sotul meu todeauna a tinut la vechea familie la copii sai si la nurori. Mentionez caci a avut 2 copii care din pacate au murit si au ramas nurorile. Una din acestea nu stiu ce ia facut dar el fura de acasa si duce la ea tot si pe mine ma minte. Ia facut acte de vanzare pe o parcela de padure , acum vrea sai lasa sau sa i vanda si casa dar fara mine. Ma tine departe de aceste lucruri . Cum pamantul e de la vechea sotie are procese care le duce cu nora sa iar pe mine ma minte. Eu nu sant trecut in nici un act de proprietate ,nici in cel al casei in care locuim din 2000. Am 78 ani si sant operata de cancer de colon si am multiple metastaze pe plaman. In prezent sant la un copil de al meu caci aici ma pot trata ( fac citostatice si regim special ). Sotul nu a vrut sa locuiasca cu noi si a plecat acasa dupa ce a trecut iarna. Nu ma ajuta financiar si nici moral. Din contra ma minte tot mai mult . El are 87 ani.
Intrebarea mea este;
1 - Ce drepturi am eu la acea casa si bunurile cei apartin ?
2 - La varsta lui poate decide singur in instanta si semna fara acordul meu ? De a instraina bunurile in defavoarea mea si favoariza nora ?
3 - Cum pot afla numarul dosarului de la tribunal pe care el nu vrea sa mi l spuna la procesul in curs ?
Discuție Pensie
Am lucrat în Italia din 2003 cu acte în regulă. Acum am 60 ani și vreau să merg în pensie. Pentru acesta m am adresat casei de pensii arondate care mi a înregistrat dosarul în dată de 23 /05/2016 si cererea către oficiul de muncă italian , spunandu mi ca dosarul va fi soluționat după primirea răspunsului din Italia. Cererea a fost trimisă abia la sfârșitul lunii septembrie , dar între timp au soluționat dosarului prin respingere pe motiv de vechime minima incompletă.Astept si acum răspuns din Italia și nu știu dacă dosarul meu mai este spre soluționare sau respins si ce pot face acum ?
Spre norocul meu cazul a fost rezolvat pe cale amiabila.
Am primit bani de taxa .
In 19/01/2016,am cumparat o masina SH la care am fost asigurati verbal ca taxa de mediu e platita si nerecuperata precum a fost si pulicata in anunt de vanzare. Dupa ce am incheiat contractul de vanzare cumparare a ramas sa primim prin posta adeverinta fiscala de la primarie si adeverinta de la ANAF, cu dovada plati taxei. Am primit actele de la primarie dar adeverinta anaf nu. Dupa ce cu greu am reusit sa contactam vanzatorul ne a confirmat ca taxa a fost recuperata iar el e in regula caci are contract de vanzare cumparare, restul e problema noastra. De fapt contractul de vanzare cumparare nu a fost facut de proprietarul masini ci de cumnatul acestuia fara a avea nici macar imputernicire .Descoperind acest lucru cand contractul era incheiat si bani dati am cerut persoanei in cauza o copie de pe buletin si o declaratie pe proprie raspundere ca poate vinde masina .Ce se poate face in acest caz tinand cont ca el a fost rau intentionat de la inceput , iar eu nu am posibilitatea plati acestei taxa si sant pus in imposibilitatea inmatriculari

Multumesc