avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate m1967l

Activitate m1967l

Acum 16 ani , mama mea s-a casatorit cu un barbat ce avea casa si un fiu din prima casatorie , eu devenind fiu vitreg, Acum 3 ani ,,tatal meu vitreg a decedat , lasandui mamei mele un act de uzufruct viager, iar fiului legitim un act de mostenire prin care ii lasa toata casa ,inclusiv niste terenuri agricole despre care noi nu stiam si pe care le a vandut ulterior, intre timp mama mea si fiul legitim au mers la notar ,mamacedandui dreptul de uzufruct contra sumei de 10000 de euro,returnabili intr-un an de zile ,Anul a trecut si tot evita sa ne dea banii invocand varii motive puerile ( precum in casa era o colectie de ceasuri scumpe sau mai stiu ce bijuterii pe care nu le am vazut niciodata ) S i eu si mama mea sunt pensionar ,eu 704 lei medical, va cer ajutorul intru-cat nu stim cum sa mai procedam sa ne recuperam macar cei 10000 de euro ? Intrebare am avea si drepturi banesti in urma vanzarii acelor terenuri chiar daca au fost achizitionate inainte si in timpul casatoriei legale cu mama mea ? Va multumesc anticipat pentru raspuns !In urma trecerii impului ne poate da afara in strada , desi noi am gasit si garsoniere si apartamente in aceasta sum ,e adevara in ValeaJiului,dar cel putin nu stam pe strada si fara banii care ni se cuvin , suntem disperati si nu stim ce pasi trebuie sa urmam !
Buna ziua

As dori ,daca se poate sa aflu si eu raspunsul la o intrebare.
Situatia este urmatoarea : Acum 13 Ani mama mea l-a cunoscut pe actualul meu tata (vitreg ) , in urma cu 9 ani si 10 luni s-au casatorit legal si sunt impreuna si acum, tot legal. Tatal meu vitreg are un fiu dintr-o casatorie anterioara, un fiu legitim. In prezent tatal meu vitreg se afla ,, pe moarte ,, din cauza unei boli necrutatoare. Mama mea si fiul lui legitim NU sunt trecuti in contractul casei . NU exista act de donatie , vanzare/cumparare sau mostenire catre fiul lui sau alte persoane. In cazul nefericit al decesului tatalui meu vitreg , ce drepturi are mama mea ( inclusiv eu ) , avand in vedere ca noi il ingrijim, noi suntem alaturi , dar are un fiu legitim. Exista posibilitatea ca mama mea sa NU aibe nici un drept de locui in casa, dupa decesul tatalui meu ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns !

Cu respect

Matei Ion Lucian
Buna seara ,mama mea s-a casatorit legal cu un barbat acum 6 ani, acesta avea deja o casa, dupa doi ani am fost adus si eu in aceasta locuinta (cu forme legale,intrare in spatiu,buletin la politie ). Anii au trecut si acum el,prorietarul,sotul legal al mamei mele s-a plictisit de noi si doreste sa divorteze (doar verbal) .Mentionez ca respectivul are un copil legitim dintr-o fosta casatorie.Desi mama mea este legal casatorita,iar eu am un buletin valabil la aceasta adresa pana in anul 2021, suntem amenintati zilnic,verbal si fizic cu evacuarea in strada inclusiv de acest fiul legal al lui,ce sfat,ce masuri sa luam pentru a ne apara legal,avand in vedere ca doar eu si mama mea pensionara fiind munceste ,iar eu la fel,va rog un sfat -Multumesc. PS-el este pensionar de genul ,,imparat,, nu isi spala nici farfuria din care mananca pe motiv ca ne tolereaza pe noi.
Cum ne putem proteja eu si mama mea avand in vedere ca fiul lui legitim lucreaza la Politia Capitalei ca electrician si are o groaza de relatii? Mentionez ca niciodata nu am avut vreo amenda sau apel la 112 pt. disturbarea linistii publice,sau alte chestii de genul acesta , totul se intampla intre peretii casei fara sa b=ne stie vecinii sau prietenii,de aici si marea dilema cum eu si mama mea sa ne protejam? Va multumesc inca o data anticipat,mai ales ca ieri ni s-a spus de catre fiul acestuia ca avem termen 2 saptamani sa parasim domiciliul,eu si mama mea,adica sotia lui legala(a tatalui meu ) .Si eu si mama mea avem caziere curate,ea 39 de ani in Ministerul de Finante iar eu incepand cu Gardienii Publici si terminand cu firme private de paza. Ce drept are sa ne dea afara, cum ne putem proteja legal,avand o conditie financiara modesta ,medie ?

editat nume
Mama mea s-a recasatorit (legal) cu un barbat ce detinea deja o locuinta proprietate personala . Dupa cativa ani si eu m-am mutat legal (buletin,adresa,luare in spatiu,tot, valabil pana in anul 2021) impreuna cu ei pentru ai ajuta intru-cat sunt batrani . De la un timp comportamentul tatalui meu vitreg s-a schimbat radical ( nimic nu ii mai convine atat la mine cat si la mama mea) amenintandu-ne ca ne da cu forta afara . Cum trebuie sa procedez in cazul in care suntem dati afara cu forta (bruta citez) sau schimba yala in lipsa noastra de acasa pe timpul zilei ? Chemam politia? Cum ne poate ajuta ? Mentionez ca sunt major . Va multumesc anticipat !
Sot si sotie , casatoriti legal de 9 ani. Sotul primeste bani din dividente agricole de pe urma unor terenuri dobandite inainte de casatorie ,acesta isi pastreaza banii pe numele lui (neimpartind cu sotia nici un leu) in diverse conturi la banci . Ce drepturi banesti are sotia in cazul unui divort ?
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Divort
Va multumesc pentru raspuns , doar o mica nelamurire daca se poate , cand ati spus ca poate ramane pana o evacueaza v-ati referit la evacuare prin sentinta, ordin judecatoresc sau simplu,, luat de mana si dat afara,, ? Multumesc anticipat !
Discuție Divort
Buna ziua , as dori si eu un raspuns daca se poate
Mama mea s-a casatorit legal acum 9 ani cu un barbat ce detinea o casa pe numele lui (proprietatea lui) dinantea casatoriei. Acum el s-a hotarat sa o dea afara din casa pe viitor urmand sa divorteze. Ce drepturi are mama mea in acest caz si ce trebuie sa faca in cazul in care el vrea sa o scoata fortat afara in cateva zile ? Cum trebuie sa procedeze in astfel de situatie ?
Va multumesc !

PS- Mama mea nu a fost trecuta in propietate al casei singura forma legala indeplinita a fost doar un buletin nou cu actuala adresa la care au locuit pana acum ..