avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate HIH

Activitate HIH

Buna ziua,
Potrivit Art. 219. - Dreptul contribuabilului/plătitorului de a cere restituirea creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere dreptul la restituire.
Oare acest termen de perscriptie, de 5 ani, nu a fost suspendat pe perioada cat a fost deschisa procedura depunerii cererii pe cale administrativa potrivit OUG 52/2017?
In concret, daca taxa auto a fost platita in 2013 si daca aplicarea legii speciale ar suspenda aplicarea legii generale, ar insemna ca inca sunt in termen pentru o actiune in justitie avand ca scop recuperarea taxei.
Este posibila aceasta situatie?
p.s: Din diferit motive, nu am depus cererea prevazuta de OUG 52/2017 pentru recuperarea taxei pe cale administrativa.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția taxa auto
Buna ziua,
Va referiti la faptul ca potrivit Art. 219. - Dreptul contribuabilului/plătitorului de a cere restituirea creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere dreptul la restituire?
Oare acest termen de perscriptie, de 5 ani, nu a fost suspendat pe perioada cat a fost deschisa procedura depunerii cererii pe cale administrativa?
in concret, daca taxa auto a fost platita in 2013 si daca aplicarea legii speciale ar suspenda aplicare legii generale, ar insemna ca inca sunt in termen pentru o actiuniune in justitie avand ca scop recuperarea taxei.
Este posibila aceasta situatie?


Sebastian Murariu a scris:

Bună ziua,

Acțiune in instanta, in interiorul termenului de prescriptie.

Răspuns la discuția Recuperare taxa auto
Buna ziua,
Va referiti la faptul ca potrivit Art. 219. - Dreptul contribuabilului/plătitorului de a cere restituirea creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere dreptul la restituire?
Oare acest termen de perscriptie, de 5 ani, nu a fost suspendat pe perioada cat a fost deschisa procedura depunerii cererii pe cale administrativa?
in contrect, daca taxa auto a fost platita in 2013 si daca aplicarea legii speciale ar suspenda aplicare legii generale, ar insemna ca inca sunt in termen pentru o actiuniune in justitie avand ca scop recuperarea taxei.
Ar putea fi corect acest rationament?

Geanina DRIAN a scris:

in ce an ati platit taxa?
dacă inainte de 2014, este prescris dreptul de a cere restituirea.
daca ati platit dupa 2014 - desi eu nu impartasesc aceasta solutie juridica- instantele vor respinge cererea ca inadmisibila.
insa au fost aici si voci care au sustinut contrariul, astfel incat Dvs. stiti daca vreti sa riscati costurile unui proces.

Răspuns la discuția Cerere restituire taxe auto 2011
Avand in vedere faptul ca termenul de 31.08.2018 este un termen de decadere din dreptul de a mai putea solicita restituirea taxei auto pe cale administrativa, exista totusi posibilitatea de a solicita restituirea acestei taxe pe cale unei actiuni in justitie? multumesc
Discuție taxa auto 2019
Nu am depus cererea de restituire a taxei auto in termenul stabilit de lege, adica pana la data de 31 august 2018 si astfel am fost decazut din dreptul de a mai cere restituirea acestei taxe pe cale administrativa. Mai exista alta posibilitate de cere restituirea taxei auto? se poate cere prin intermediul unei hotarare judecatorescti? pot depune o cerere la instanta? care ar fi procedura si cum as putea motiva cererea depusa la instanta? care este instanta competenta?
Buna ziua!
Am cumpărat o mașină în ianuarie 2013, am plătit taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule în februarie 2013 și am vândut la rândul meu mașina fără a recupera taxa în 2014.
Întrebare: conform cu prevederile din O.G. 40/2015 pot depune cerere pentru restituirea taxei deși nu mai sunt proprietarul mașinii? sau de acest drept poate beneficia noul proprietar (deși nu a plătit taxa auto sub nici o formă) ?

p.s: deja se pot depune cererile la ANAF?
Buna ziua! Eu tocmai am terminat dreptul și as vrea sa dau examen organizat de un parchet de pe lângă o curte de apel pentru încadrarea pe un post de grefier fără studii superioare de la un parchet de pe lângă o judecătorie. Îmi puteți spune:
1. dacă în ceea ce privește salariul voi fi remunerat ca un grefier fără studii superioare juridice (asa cum ar fi cerința pentru postul vacant) sau voi fi remunerat conform studiilor mele?
2. stagiul de pregătire va fi doar de 2 luni și se va desfășura la parchetul unde este postul vacant (în provincie) sau va avea loc în București (aici fiind sediul central al SNG responsabilă cu școlarizarea mea)?
3. având în vedere cele de mai sus, care ar fi salariul concret actualizat și după cât timp va putea crește (conform cu vechime ș.a.)?
Mulțumesc!