avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Activitate moali

Activitate moali

Buna ziua, mama mea are un contract de credit cu un IFN, as dori sa stiu daca pot prelua eu acel contract pe numele meu. Mentionez ca existaun articol in contract prin care se specifica faptul ca nu se pot transfera drepturile si obligatiile din contract decat cu aprobarea lor. Ma intereseaza acest lucru deoarece eu ma ocup de plata ratelor si as dori sa stiu care este procedura legala pentru a prelua eu acest contract.
Bună ziua. Am și eu o întrebare în legătură cu prima de naștere. Știu ca exista un termen de 3 ani în care poți acționa în instanta. Acest termen este valabil pana la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului sau 3 ani de data ultimei cereri depuse la angajator? Va mulțumesc.
Se înființează o firma în domeniul paza și protecție. Sunt doi asociați, unul cu numele iar celalalt investește financiar. Întrebarea mea este cum pot fi ambii asociati în acte, ce document trebuie incheiat pentru a beneficia amândoi 50%-50% din firma.
Referitor la art. de lege mai sus mentionat privind termenul de 15 zile cum sa calculez, zile lucratoare sau calendaristice? Va multumesc pentru timpul acordat
Multumesc pentru informatii. In mare parte cunosc demersurile deoarece sunt la a doua nastere, doar ca nu m-am ivit de aceste probleme intrucat exista alta conducere mai eficienta in institutie.
Exista o baza legala in care este prevazut acest termen de eliberare a decizie? Va multumesc
Buna ziua, in data de 3 august am depus cererea pentru suspendarea cim deoare urmeaza sa intru in concediu crestere copil. Suspendarea se face cu data de 4 august, dar angajatorul nici pana la aceasta data 11 august nu mi-a eliberat decizia de suspendare, motivand ca dir gen nu este si ma vor contacta ei cand sunt actele gata. Mentionez faptul ca in institutie exista si un dir adjunct care preia atributiile celui general cand acesta nu este. Ce este de facut in aceasta situatie, avand in vedere ca ma tin pe loc in vederea depunerii dosarului indem crestere copil. Va multumesc
Răspuns la discuția Prima de nastere 2015 angajator
Va multumesc pentru raspuns. Angajatorul aplica ccm la nivel de ramura si respecta acest contract dar preferential. Ma interesa termenul legal deoarece vreau sa actionez in instanta.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu prima de nastere. Care este termenul legal pentru a solicita angajatorului acest drept?