Asociatul are de primit de la societate o suma din ct 455...cum se face darea in plata a unui spatiu comercial in ct acelei datorii...factura,notar,alte acte necesare...multumesc...fara tva am inteles...
Va rog sa imi spuneti daca la vanzarea unui imobil,eu in calitate de vanzator trebuie sa prezint obligatoriu la notar si certificatul energetic,,,mentionez ca este o casa pe care cumparatorul o va demola,terenul fiind cel interesant.multumesc.
Va rog sa imi spuneti cine are obligatia sa-si obtina toate autorizatiile de functionare pt un spatiu comercial-restaurant---proprietarul,ca societate comerciala-sau si chiriasul,tot societate comerciala? Mentionez ca in calitate de proprietar eu am toate autorizatiile necesare dar chiriasul nu stie cum sa procedeze,doar in baza contractului de inchiriere....
Doresc ca sa inchiriez o locatie(mijloc fix)catre o alta firma.Aceasta din urma,ca sa beneficieze de toate avizele firmei mele in vederea efectuarii aceleeasi activitati,de alimentatie publica, vrea ca in contractul de inchiriere sa se mentioneze ca preia afacerea..Asta nu inseamna ca esti de acord sa ii predai firma cu totul?l(ceea ce eu nu doresc sa fac) dar clauza m-ar obliga sa i-o cedez?..........si de asemeni,acest contract de inchiriere ii permite sa beneficieze de avizele spatiului meu (sanitar,mediu,ape,incendiu) obtinute pe firma mea,sau are nevoie de altele noi pentru firma respectiva? Multumesc mult.
Da,este vorba despre vanzarea unui imobil,in oras, cu teren pentru care sa se incaseze jumatate din pret restul dupa 6 luni.Cumparatorul doreste sa devina proprietar pentru a-si incepe lucrari de constructie,amenajare si pentru siguranta incasarii restului de plata ,eu ca si vanzator doresc o siguranta a acestui fapt caci daca ,sa zicem ca nu mai face plata,nu vreau,conform unor clauze din contract sa incep vreun proces in instanta.Exista redactari ferme care sa-l oblige sau sa piarda avansul dat in conditiile in care nu-si achita diferenta?
multumesc....ca si vanzator nu as dori sa ajung la instante daca nu se va face ultima plata,caci asta nu ma incalzeste...caci in ziua de astazi poti sa mori cu dreptatea in mana....
Ce fel trebuie intocmit un act de vanzare al unui imobil care va fi platit la inceput cu un avans de 50% restul peste 6 luni,in asa fel ca vanzatorul sa aibe garantia primirii diferentei,iar cumparatorul sa poata beneficia de circumstantele care ii permit sa isi inceapa diverse lucrari de constructii ca si proprietar in aceasta perioada pana la achitarea completa? multumesc.
multumesc am citit despre acest aspect dar as dori sa stiu ce presupune aceasta analiza de risc deoarece ,asa cum prevede legea,nu ar exista risc daca ai toate declaratiile depuse..de ce se mai tine cont?si daca se efectueaza si control...cu respect
daca o firma-micro are datorii la buget de 12000 lei si tva de rambursat 44000 lei,pierdere,declaratii depuse la timp,datorii la administrator,si cere rambursarea tva,aceasta se va face cu control sau nu?iar datoriile catre buget se retin odata cu rambursarea sau trebuiesc achitate anterior?multumesc