Va rog cu multe rugaminti sa-mi raspundeti la intrebare.
Legea nr.18/1991 se refera doar la cei care revendica retrocedarea terenului confiscat-expropiat de comunisti si au avut terenul respectiv preluat de CAP,sau si la cei care au avut teren intravilan propietatea familiei, in perimetrul orasului,nefiind la CAP exemplu in Bucuresti ?
Va multumesc.
Tatal meu a avut un teren de 500 mp.in Bucuresti sector 3,insa in anul 1968 a fost expropiat abuziv de catre Stat pt.a se construii acolo un bloc,trotuar,sosea,linie de tramvai insa, in baza Decret 1050/1966 cu Decizia nr.248/1967 i-a fost luat fortat terenul.
Sunt multi ani de atunci insa,acum pentru retrocedare conform Legii in vigoare trebuie ca mostenitor, sa prezint printre alte documente si actul de propietate al acelui teren,pe care nu-l am si nici nu stiu daca a avut Tatal meu acel act oficial prin Notariat, sau scris de mana cum probabil se practica la vremea respectiva.Raspunsurile la cererile mele de la Arhivele Statului ca;Rol fiscal de la Primaria de sector sau situatia de la ICRAL a terenului ca si deciziile de expropiere ,in toate acestea se spune ca Tatal meu a detinut acest teren si a fost impozitat ca atare dar nimeni nu spune in baza carui document de propietate au facut impozitarea trenului respectiv.La camera Notarilor Publici am cerut ca din arhiva pe care o detine,sa primesc o copie a actului de propietate pt.acel teren,platind suma pt.cautare si 3 ani care am crezut ca ar fi inceputul cumpararii acelui teren,dar cu toate astea au spus ca vor cauta in arhiva dar rezultatul a fost nul.
Va rog spunet-mi cum sa procedez sa am o dovada ca Tatal meu a fost propietar pe acel teren cam aprox. din anul 1950 pana la expropiere anul 1968.perioada in care a platit impozitele cerute si specificate in raspunsurile primite la cererile mele.Mentoinez ca pe acel teren ca si pe toata zona respectiva s-au facut constructii si drumuri si deci nu mai exisista nimeni care sa-mi fie alaturi intr-o eventuala recunoastere a acelui teren.
Va rog dati-mi un sfat cum sa procedez legal pentru a demonstra ca Tatal meu a detinut acel teren actualmente fiindu-mi necesar la complectarea dosarul de retrocedare.
Cu mult respect.
Am achizitionat o excursie turistica de la o agentie de turism,cu care am incheiat contract si semnat doar de mine si aceasta agentie.Dupa o vreme agentia ma anunta in scris ca agentia turoperatoare cu care zice ca avea contract sa vanda pachetele turistice (patronul acesteia s-a sinucis si banii din contul acesteia au disparut fara urma),deci excursiile nu mai pot fi facute pentru ca nu au fost platiti furnizorii de servicii.
In instiintarea catre mine agentia specifica ca ea nu are nici o vina pentru ca ei au virat banii catre aceasta agentie turoperatoare
Eu pe contract am semnatura si stampila agentiei de la care am cumparat pachetul turistic nici decum semnatura agentiei turoperatoare de la care zic ei ca au contract sa vanda ca mandatar aceste pachete turistice. Intrebare=Eu cum ar trebuii sa procedez,ca sa-mi recuperez banii platiti in totalitate pe excursia care nu se va mai face ,caci ei zic ca nu au nici o vina, ca patronul Omnia Tour s-a sinucis si banii au disparut din conturi ?
Va multumesc.
Va rog spuneti-mi ,dupa 30 Iunie 2017 cand cei care nu au avut posibilitate sa angajeze un avocat pt.a da statul in judecata ca sa recupereze imobilul confiscat de comunisti,ce sanse mai au sa-si recupereze bunurile si daca au aparut legi noi in acest sens.
Va multumesc.
In 1966 terenul intravilan de 500 mp mi-a fost expropiat abuziv de regimul de atunci,iar in anul 1991 am facut cerere de restituire conf.Legii 18/1991, insa de la primarie am primit raspuns ca, nu se aproba cererea pentru, ca Legea 18/91 se refera doar la terenurile luate de catre CAP.
Va rog spuneti-mi daca este asa,sau daca nu cum sa procedez ?
Daca am depus in 1991 cerere de revendicare teren in baza Legii 18/91,mai trebuia sa fac notificare la Legea 10/2001 ?
I-mi cer scuze dar nu cunosc legile,de aceia apelez la Dv-stra.Va multumesc.
Am depus cerere de restituire teren intravilan in Martie 1991 cu Lg.18/1991,pt.ca la data respectiva nu mai era alta,insa nu am primit nici un raspuns de la Primarie,astfel ca m-am adresat cu cerere la Institutia Prefectului.La randui a trimis
adresa catre Primaria de care apartin in data de 24.05.2006 pt.solutionarea petitiei si astfel am primit instiintarea prin recomandata cu tabelul actelor ce trebuie depuse la dosarul ce urmeaza a fi facut.Intre timp a aparut Lg.10/2001 care prevedea ca trebuie facuta notificare,insa eu nu am aflat de aceasta Lege fiind convins ca Lg.18/91 si 247/2005 va rezolva cererea mea de restituire sau recompensare materiala pt.imobilul respectiv pe care actual
se afla construite, bloc de locuinte,trotuar,sosea si linie de tramvai.
Primaria ne solutionand cererea mea pana la data aparitiei Lg.165/2013,a trimis dosarul la PMB spre solutionare conform Lg.10/2001.
Intrebare: Daca nu am facut notificare la Lg.10/2001,mai este valabila cererea mea depusa la Primarie conform Lg.18/1991 ?
Va rog raspuns, si va multumesc.
Va rog daca stie cineva daca s-au dat despagubiri pt.teren intraviran, atunci cand s-a luat abuziv de catre Stat,prin expropierea cu Decret 1050/1966 (nu si pt.cladire)pt.care stiu ca s-au dat despagubiri ?
Va multumesc.
Am depus cerere in anul 1991 in termen legal de retrocedare imobilul confiscat in 1963,cu ocazia expropierilor avand bonul de inregistare cu numarul respectiv, dar nu am primit nici un raspuns in scris, insa verbal m-a tot amanat pana in anul 2005 pe motiv ca este harababura in arhiva lor si nu se mai gaseste cerera.In anul 2001 a aparut Legea 10/2001 de care eu nu am stiut si nu am facut notificare cum cerea.In anul 2005 ,pentru ca tot nu-mi gasise cererea depusa in anul 1991,am fost sfatuit sa fac alta cerere pe care mi-a fost incadrata la Legea 247/2005.In situatia aratata mai beneficiez de Legea 10/2001 nefacand notificare ? Va multumesc cu respect.
Revin cu intrebarea mai sus formulata.
Am mars la PMB sv.de gestionare Legea 10/2001,deoarece de la sector, dosarul a fost transferat conf.Legii nr.165/2013 la acest serviciu si am intrebat acelas lucru despre notificare si am primit raspuns ca nu mai este nevoie de notificare la Legea 10/2001 deoarece am cerere pe Legea 18/1991 si 247/2005 chiar daca nu am facut notificare la Legea 10/2001.Intrebarea mea este daca sa-i cred sau nu, deoarece au trecut deja 24 ani de cand am depus prima cerere in 1991 si sa nu ma trzesc la un moment dat ca din cauza asta nu mai inainteaza rezolvarea dosarului meu.
Va multumesc.
Am depus cerere in anul 1991 in termen legal de retrocedare imobilul confiscat in 1963,cu ocazia expropierilor avand bonul de inregistare cu numarul respectiv, dar nu am primit nici un raspuns in scris, insa verbal m-a tot amanat pana in anul 2005 pe motiv ca este harababura in arhiva lor si nu se mai gaseste cerera.In anul 2001 a aparut Legea 10/2001 de care eu nu am stiut si nu am facut notificare cum cerea.In anul 2005 ,pentru ca tot nu-mi gasise cererea depusa in anul 1991,am fost sfatuit sa fac alta cerere pe care mi-a fost incadrata la Legea 247/2005.In situatia aratata mai beneficiez de Legea 10/2001 nefacand notificare ? Va multumesc cu respect.