avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos1900

Activitate Dragos1900



Cornel Vasile a scris:

Pentru anul 2021 , angajatorul are obligatia sa vi-l acorde pana la 01.07.2023.

Pentru anul 2022, angajatorul are obligatia sa vi-l acorde pana la 01.07.2024.

Dreptul la CO nu se prescrie.


Va rog sa mă ajutați cu un număr de articol de lege.
Mulțumesc mult!
Bună seara,
Va rog sa ma ajutați cu o problema.
Angajatorul meu nu vrea să-mi recunoască o parte din zilele de concediu de odihna din 2022 pe motiv că aș avea o restanta și din 2021.
Precizez că în aplicația de pontaj zilele reportate din anul 2021 în 2022 au coincis, dar din 2022 în 2023 nu.
La baza concediului neefectuat au stat tot timpul motivele "lipsa personal" sau "e perioadă de vârf, nu putem acum".
În acest moment mi s-a spus că aceste zile au expirat și că dacă îmi vor aproba superiorii de la centru e posibil să pot beneficia de ele. Există vreo prevedere legală pentru aceasta situație?

Mulțumesc!
Bine, dar eu nu mai pot beneficia de acel termen de reducere a contravalorii amenzii. De unde era să știu eu ca și om de rând unde se plătesc amenzile și care amenzi se plătesc la primărie și care la ANAF?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca ati plătit la altcineva trebuie sa va recuperați banii de acolo.
Sunt conturi diferite și persoane juridice diferite.
Nu aveti ce face.

Bună seara,
În data de 27.03.2020 am fost oprit de un echipaj al poliției și amendat cu 5.000 de lei pentru că nu aveam declarație, am zis ok am greșit, plătesc. În data de 03.04.2020 am mers la primăria orașului în de reședință și am plătit conform PV de contravenție jumătate din minimul amenzii, adică 50 de lei.
Acum două zile m-am trezit cu un titlu executoriu de la ANAF precum că amenda apare ca fiind neplătită. Am mers la ei cu chitanța și mi s-a spus că eu am greșit când am plătit amenda, nu trebuia să merg la primărie, că ei n-au nici o treabă cu bugetul de stat. Eu de unde să știu unde trebuie plătită amenda respectivă, dacă nu este specificat nicăieri?
Cei de la ANAF spun că nu se poate recunoaște nimic și că sunt bun de plată pentru diferența de 4950 de lei. Eu nu am de unde scoate atâția bani.
Ce pot face în acest caz?
Bună seara.
Pe data de 01.08.2018 am fost depistat în trafic de aparatul radar cu o viteză de 103 km la oră, am fost sancționat cu amendă și mi s-a reținut permisul de conducere și mi s-a dat în schimb o dovadă de 15 zile cu drept de circulație.
Am înțeles că pentru susținerea examenului ar exista un termen de 30 de zile (nici polițistul n-a știut să mă lămurească dacă e sau nu așa). Întrebările mele sunt următoarele:
De când începe acest termen, de la data constatării contravenției (01.08.2018) sau de la data expirării termenului de valabilitate al dovezii de circulație (16.08.2018)?
Dacă am depășit aceste 30 de zile, mai pot susține examenul să-mi recuperez permisul înainte de cele 90 de zile?
Se poate interveni asupra memoriei kilometrajului, dar mai există un registru cărora marea majoritate a „meseriașilor“ nu îi dau importanță și nu îl șterg. Acel registru, este registrul de erori, ori de câte ori mașina înregistrează o eroare automat se înregistrează și kilometrii la care s-a produs eroarea.
Așa că o simplă diagnoză pe registrul respectiv vă poate rezolva problema.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă vorbesc din perspectiva unui om care lucrează în domeniul construcțiilor și știe cum se construiește în ziua de astăzi. Ceilalți participanți la discuție au mare dreptate în privința timpilor de uscare a betonului, pentru ca acesta să fie considerat uscat trebuie să stea aerisit o perioadă cuprinsă între 60-90 de zile pentru fiecare etapă în parte. Hidroizolația clădirii trebuie neapărat să se facă inclusiv la fundație.
Termoizolația clădirii începe de la fundație în sus și nu doar la pereți și tavane, trebuie izolat absolut orice colțișor de beton.
Aveți alee pe lângă casă? Dacă da, verificați să aibă cel puțin 70 de centimetri, dacă nu va trebui să vă turnați pentru că aceasta poate fi o sursă de umiditate la fundație și atunci betonul prin capilaritate ridică apa în casă.
Aveți geamuri termopan? Dacă da, noile tehnologii vă permit să lăsați geamul pe micro-ventilație (o distanțare a cercevelei de toc de câțiva mm care permite aerului să circule în voie și nu lasă apa să intre în caz de ploaie) lăsând mânerul geamului la jumătatea cursei dintre deschis-normal și oscilo-batant.
Căutați un expert în domeniul eficienței energetice, ei au niște camere de termoviziune cu care puteți afla pe unde vă intră frigul în contact cu aerul din casă.
Atenție mare, dacă mucegaiul apucă să se instaleze în tencuială, nu îl mai scoateți de acolo până când nu dați jos toată tencuiala și aplicați alta!
Până una-alta, puteți menține umiditatea în casă sub control cu ajutorul unui dezumidificator de aer electric și curățați orice pată de mucegai cu apă oxigenată, nu cu clor.
Răspuns la discuția Am nevoie urgentă de un avocat.
Îmi cer scuze, nu știam că este interzis.
Mulțumesc mult pentru timpul acordat!
Bună ziua. Am fost implicat într-un accident în care eu am fost partea vătămată, cel vinovat a contestat în instanță pv-ul făcut de poliție așa că aș avea nevoie urgentă de un avocat în Piatra Neamț dacă mă poate ajuta cineva.
Dacă nu am postat corect, rog un moderator să mute topicul.
Mulțumesc anticipat!
Am cumpărat anul trecut o mașină care era înscrisă și cu taxa auto plătită, iar în prețul mașinii s-a reflectat implicit și acea taxă. Conform noilor reglementări în vigoare, pot recupera eu taxa chiar dacă plata la fisc nu a fost făcută de mine, ci de fostul proprietar?