avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate AMC_Anna

Activitate AMC_Anna

Bună ziua,

Prima în sumă de 300 ron care nu este impozabilă cf Cod Fiscal, intră la calculul indemnizației de creștere a copilului?
M-am debranșat de la gaze acum 5 ani. Am făcut solicitarea la firma de gaze cu care avea asociația de proprietari contract, au venit și au pus un dop. Nu există niciun sigiliu. Ulterior, președintele de bloc pentru că nu i-au fost suficiente documentele pe care i le-am înmânat, a venit să constate. Bineînțeles că dumnealui nu avea încredere că nu voi mai folosi gazul, dar i-am arătat că mi-am achiziționat plită și cuptor electric. Eram la pausal atunci. Acum am văzut că apare contorizat individual.
Bună seara, domnul X are 2 copii din prima căsnicie. Cu a doua soție nu are copii, însă aceasta are un copil cu handicap din altă căsnicie. După câțiva ani, a doua soție moare. Domnul X devine tutorele copilului cu handicap. În cazul în care moare și domnul X, cum se face împărțirea bunurilor (locuinței)? Are legătură cu vârsta copilului? Mulțumesc frumos.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Există speranță. :)
Mulțumesc pentru răspuns. Înțeleg, în funcție de contract, însă în contract nu este specificată acea taxă din cauza căreia am anulat evenimentul. Plus covidul care ne-a dat peste cap și oamenilor le-a fost teamă să mai participe sau le-a fost imposibil să ajungă din străinătate. Deci, sunt 2 factori nespecificați în contract.
Bună ziua,

Înainte de pandemie am semnat un contract cu un restaurant pentru organizarea nunții. În contract era menționat un număr de 120 de persoane (neconfirmate). Nunta trebuia să aibă loc în iunie anul trecut, însă s-a amânat din cauza covidului. Anul acesta am fost anunțați cu o lună înainte de nuntă că putem face, însă numărul de persoane confirmate a ajuns la 40. Domnului de la restaurant nu i-a convenit situația și ne-a impus o taxă de 8720 ron (nespecificată în contract) pe lângă tariful de la meniuri și tipsul de 10% pentru ospătari. I-am explicat că nu putem susține această sumă și nu putem organiza nunta în condițiile acestea. Astfel, am anulat evenimentul și între timp am găsit alt restaurant. Asta se întâmpla cu 3 zile înainte de nuntă. Întrebarea mea este: cum îmi pot recupera avansul de 4500 ron achitat înainte de pandemie fără prea mari bătăi de cap? Am înregistrarea de acum 3 săptămâni în care patronul restaurantului ne confirmă că ne va restitui avansul de îndată ce încep evenimentele. La conversația telefonică ne-a zis să facem un mail oficial că anulăm evenimentul, iar răspunsul lui pe mail a fost că va transmite la departamentul juridic situația și va reveni cu răspuns. Lucru care nu s-a întâmplat până acum. Vă rog să mă ajutați cu o opinie. Mulțumesc frumos.
Bună ziua,
Acum 2 zile a avut loc următoarea întâmplare: mă aflam pe banda 2 conducând cu puțin peste 50 km/h. Mă apropiam de o trecere pentru pietoni. Pe banda 1 se afla un alt autoturism care oprise la trecerea pentru pietoni pentru a acorda prioritate pietonului ce tocmai voia sa traverseze. În spatele acestuia se afla alt autoturism care a dat semnal de stânga să se bage pe banda pe care eu veneam. Pentru că s-a băgat din scurt eu nu am avut spațiu suficient de frânare. Astfel i-am atins bara din colțul din stânga, iar eu mi-am spart farul din dreapta și bara și am îndoit capota și aripa din jurul farului. Neînțelegându-ne, am ajuns la poliție la accidente ușoare. Verdictul polițistului a fost că eu sunt vinovată pentru că nu am păstrat distanța. Nu s-a ținut cont nici de faptul că el s-a băgat din scurt, nici că avea linie continuă. Care este părerea dvs.?
Mulțumesc mult!
O intrebare mai am. Aveti idee daca trebuie sa fie prezent administratorul de bloc in momentul in care se face sigilarea? Consider ca este suficient sa-i prezint procesul verbal. Multumesc.
In regula. Multumesc frumos.
O zi buna,
Buna seara,
Ce pasi ar trebui urmati pentru debransarea de la sistemul de alimentare cu gaze la un apartament? Trebuie sa instiintez asociatia de proprietari avand in vedere ca platesc gazele in sistem pausal?
Multumesc!