avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate mariustz

Activitate mariustz

Nu se plange nimeni, era pur si simplu o intrebare.
Nu stiam de dosarul electronic, am trimis cerere, multumesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu vreau sa sara nimeni cu nimic, ci sa se respecte legea. O contraventie de viteza trebuie sa aiba la baza o inregistrare facuta de un aparat omologat care se presupune ca e verificat la zi, asta zice legea, ce nu se pupa cu practica si cu procedura civila mai exact? Acele probe se prezinta obligatoriu sau PV-ul e nul.

Nu stiu ce preconceptii vedeti dvs si nici nu ma intereseaza, eu am 2 contestatii mai vechi pe care le-am castigat in apel fiindca judecatorul de aici le respinge pe ideea ca oricum toate sunt neintemeiate, asta ce e daca nu lipsa de interes?

Si totodata, cat timp exista judecarea in lipsa, nu vad de ce as sta in judecatorie ore in sir (pentru ca nici ora nu se respecta).
Articolul 205 din procedura civila pe care eu n-o cunosc spune ca întâmpinarea trebuie sa conțină și dovezile cu care se apară intimatul. Întâmpinarea primita de mine conține doar procesul verbal și doar el e menționat ca proba. Eu nu am văzut întâmpinare sa nu aibă menționate probele de care se folosesc ei. Dvs ați văzut?

Tot același articol spune că întâmpinarea trebuie să cuprindă obligatoriu răspunsul la toate pretențiile și motivul. Eu am cerut verificarea metrologica, în întâmpinare nu e menționat nici măcar certificatul, număr, data când a fost emis. Nu mai zic să-l depună.

Nu e prima contestație, am mai avut câștigate în apel tocmai pentru că judecătorii le resping pe banda rulanta și nu își dau interesul. Va asigur ca e foarte bine argumentata.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu primiti toate actele din dosar, nu. Si daca le-ati fi primit, admiterea unei astfel de contestatii are sanse mici, depinde de argumentare. Cum nu cunoasteti procedura civila, e posibil sa nu fi stiut nici sa argumentati.

Nu am fost. Insa nu ar fi normal, si legal, sa primesc comunicate inscrisurile depuse la dosar de intimat? Ca si eu cand n-am depus, am primit notificare ca in 10 zile sa depun.
Buna ziua,

Probele cerute in instanta de fond, nu trebuiesc trimise ambelor parti?
La o contestatie pentru o amenda de viteza, s-a cerut filmarea radar si verificarea metrologica a aparatului, insa cei de la politie au spus in intampinare simplu ca a fost filmat cu aparatul x, dar nu au depus (sau nu am primit eu) verificarea metrologica sau filmarea, iar la documente anexate au spus ca dovada celor spuse ei o fac cu copia PV (fiind singurul document primit in afara de intampinare).

Bineinteles, contestatia a fost respinsa. E posibil sa fi depus doar 1 copie din cele cerute si sa fie nevoie sa le scot de la arhiva? Nu era normal sa le primesc si eu cu intampinarea?

Multumesc!
Buna ziua.

Un comerciant specifica pe site garantie 24 luni, in certificat tot 24 luni.
Produsul e pe PJ, dupa trimiterea la reparatie spune ca pe PJ nu are decat 12 luni, fara sa fie mentionat in certificat sau pe site.

Ce se poate face?
Îndeplinește condițiile pentru a fi prescrisa în cazul în care vor sa execute silit, tocmai de aia nu executa ci apelează într-una. Întrebarea mea era cu totul alta. Mulțumesc.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu e prescrisa de la sine nicio datorie. Prescrierea se constata de o instanta de judecata. Pana la cea constatare, este doar o datorie.

Buna ziua,

De aproximativ 3 ani ma suna de la o companie de recuperare debite, cu privire la o datorie ce eu n-am facut-o niciodata.
Stiu ca legal e prescrisa, le-am comunicat deja ca nu am datoria respectiva si chiar daca o aveam s-a prescris, insa ei insista cu telefoane continuu.

Ce metoda legala as avea sa ii opresc din a ma contacta?
Totodată, nu au depus nici verificare metrologica, nici nimic. În intâmpinare la final scrie doar ca dovada o fac cu copia procesului verbal, atât, și doar ala l-am primit.
Si legal nu trebuiau sa fie comunicate si catre mine?
Cum eu am trimis copie din toate actele in 2 exemplare, normal ar fi sa primesc si eu la fel, nu sa merg sa le vad la judecatorie si sa scot copie pe cheltuiala mea...