avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Activitate mariustz

Activitate mariustz

Îndeplinește condițiile pentru a fi prescrisa în cazul în care vor sa execute silit, tocmai de aia nu executa ci apelează într-una. Întrebarea mea era cu totul alta. Mulțumesc.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu e prescrisa de la sine nicio datorie. Prescrierea se constata de o instanta de judecata. Pana la cea constatare, este doar o datorie.

Buna ziua,

De aproximativ 3 ani ma suna de la o companie de recuperare debite, cu privire la o datorie ce eu n-am facut-o niciodata.
Stiu ca legal e prescrisa, le-am comunicat deja ca nu am datoria respectiva si chiar daca o aveam s-a prescris, insa ei insista cu telefoane continuu.

Ce metoda legala as avea sa ii opresc din a ma contacta?
Totodată, nu au depus nici verificare metrologica, nici nimic. În intâmpinare la final scrie doar ca dovada o fac cu copia procesului verbal, atât, și doar ala l-am primit.
Si legal nu trebuiau sa fie comunicate si catre mine?
Cum eu am trimis copie din toate actele in 2 exemplare, normal ar fi sa primesc si eu la fel, nu sa merg sa le vad la judecatorie si sa scot copie pe cheltuiala mea...
Buna ziua,

In intampinarea de la politie, nu ar trebui comunicat si CD-ul sau plansele foto?
Am primit intampinare la o contestatie pentru viteza, dar nu contine proba video/foto, doar intampinarea scrisa.

Trebuie sa merg la judecatorie sa le iau separat?

Multumesc!
Buna seara,

Parchez masina de cativa ani pe un loc public, langa bloc, unde sunt parcate mereu masini. Sub loc e un capac de canalizare, zona nu are indicatoare cu parcarea interzisa.

Azi un angajat de la compania de apa mi-a ridicat stergatoarele, si cineva mi-a spus ca avea treaba la acel capac sub ea. E deja a doua oara cand o gasesc asa.

Exista cadru legal ca nu e permisa parcarea peste capace de canalizare?

Intreb pentru ca masina are stergatoare cu motor individual, si individul a tras pana l-a dat peste cap.
Buna ziua,

Daca firma x are contract de comodat pentru sediu social, iar ulterior se face contract de chirie in locul celui de comodat, tinand cont ca ramane aceiasi adresa si aceiasi perioada, se mai depunde si la ONRC?

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

O clinica medicala are voie sa refuze pacientii pe motive neintemeiate?
Speta e urmatoarea: pacient cu asigurare privata e refuzat pentru ca asigurarea are facturi restante, zic ei, catre clinica. Intre clinica si asigurator exista contract in vigoare. Clientul a picat la mijloc, refuzul clinicii fiind ca isi aleg cu cine sa colaboreze si ca pacientul poate sa mearga la stat daca nu ii convine.

ANPC poate intervenii in astfel de situatii?
Buna seara,

Pentru a face un sediu social fara activitate intr-o locuinta luata prin prima casa, prin contract de inchiriere, inca sunt necesare acordurile de la banca & minister?

Multumesc!