avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate adi__d

Activitate adi__d

Multumesc, d-le Ionuț Ion
Mulțumesc pentru răspuns.
E normal ca nu este cineva obligat sa ma consilieze. Scriam mai devreme ca ma așteptăm să îmi propună un avocat sa se ocupe de aceasta speță- pentru asta am scris...
Cat despre instanta, nu îmi vine sa cred ca o mulțime de rugăminți de peste un an nu contează, ci doar apelarea la un executor/avocat/mediator... (asta suna din punctul meu de vedere chiar un pic amenintator, în timp ce o discuție în care îl rog sa își taie/toaleteze pomii nu pare chiar asa, e mai amiabila...)
Cat despre lista, e ciudat sa aleg fără sa am niciun criteriu.... as fi preferat sa am câteva răspunsuri de la avocati- asta mi-ar fi garantat disponibilitatea de a se implica în aceasta speță și modul de abordare mi-ar fi permis sa am un criteriu de alegere...
Cum ziceam, voi cauta și pe alte cai avocati, dacă de aici nu este cineva interesat...., căci alta soluție nu vad..





[ interventie moderator - nu mai citati mesajele imediat anterioare pentru ca se ingreuneaza lecturarea mesajului si devine evervant pentru cititori - exista si regulament in acest sens - in plus, cineva pierde timp sa corecteze textele - cu multumiri ]
Mulțumesc frumos de raspuns
Referitor la consultarea unui avocat, speram sa îmi răspundă aici unul, dar, dacă nu, cred ca pot găsi și altfel...
Referitor la depunerea de diligente, nu prea o înțeleg: el nu are obligația sa își taie/toaleteze copacii care ma afectează decât dacă depun eu diligente (prin executori, avocați mediatori, ca vorbind omenește pare sa nu se pună...)? Altfel are voie sa ii tina si sa îmi strice casa??

trandafir2 a scris:

Sigur ca da. Ce va opreste sa consultati un avocat? Asta este cea mai buna solutie, sa consultati un avocat.
Invitatia la mediator nu are neaparat rolul de a va rezolva imediat problema, insa veti dovedi ulterior ca ati depus diligentele pentru a rezolva problema. Conteaza. Ulterior, in instanta, va recuperati toata cheltuiala. Pasii trebuie ganditi.
Mult succes!

Sigur ca pot! Da este răspunsul la toate întrebările, însă as vrea sa consult un avocat pentru a ști care este calea eficienta... invitația la un mediator prin care sa îl rog sa ii taie nu prea o înțeleg, din moment ce l-am rugat deja de mai bine de 10 ori, iar el vad ca își bate joc (ba are drujba în alta parte, ba nu mai are etc...)

trandafir2 a scris:

Puteti intenta o notificare, prin executor judecatoresc sau prin avocat, prin care sa cereti sa ii taie?
Puteti intenta o invitatie la mediator, prin care sa il rugati sa ii taie, spre binele comun?
Puteti intenta o acțiune prin care prin care sa cereti sa ii taie dumnealui sau sa ii taiati dvs pe cheluiala dumnealui?

Bună ziua.
Vecinul meu are pomi la mai puțin de 2m de limita de proprietate, ale căror crengi vin peste casa mea și pot afecta izolația și acoperișul. Deși de peste un an promite ca ii taie, tot amână sub tot felul de pretexte (ba e frig, ba e cald..).
Ce pot face? Pot intenta o acțiune prin care sa cer sa fie obligat sa ii taie?
Buna ziua
Am primit o autorizatie de construire la limita de proprietate, in Bucuresti (primaria obligadu-ma sa construiesc pe limita de proprietate, fara a lasa 60 cm de gard). Eu ar trebui sa izolez peretele din spatele casei cu polistiren de 10 cm, (la trasare au fost lasati 10 cm de la zid la limita de proprietate), insa vecinul din spatele casei ma obstructioneaza: are un gard pe care l-a impins aproape de peretele casei, la care nu vrea sa renunte nici macar temporar pentru a putea face izolatia, decat daca respect conditiile lui: sa ii dau o gramada de bani, sa izolez cu polistiren de 5cm, nu de 10cm, sa izolez cu ce firma vrea el (firma cu preturi mult peste nivelul pietei, care ii da lui un comision). Vecinul poate sa imi puna conditii cum vrea el? Are vreo obligatie de a-mi permite (chiar contracost) accesul pentru a-mi face izolatia ca in proiect? Mentionez ca el nu are casa construita la calcan, ci foarte departe de limia de proprietate, asa ca nu am avut nevoie de acordul notarial al vecinului...
buna ziua, din ceea ce s-a scris pe aici, inteleg ca nu este vorba de o discriminare din punct de vedere legal, ci de o discriminare din punct de vedere psihologic - atitudinea acuzatoare fata de cel care invoca participarea lui la intretinerea copilului ca fiind integrala pe o perioada (nu cred ca are importanta daca sunt 2 sau 3 saptamani, sau oricate alte zile - dca erau 2 luni se schimba cu ceva atitudinea fata de tatal respectiv?? din cum se pune problema aici, se pare ca nu: "am o hotarare judecatoreasca prin care celalalt e obligat la plata unei sume, atunci sa mi-o dea, sa nu se sustraga!", uitand ratiunea pentru care parintele are de platit suma respectiva, de fapt poate pentru mama respectiva chiar nu conteaza ratiunea platii, doar au fost depuse eforturi in justitie pentru a o obtine, deci e un drept al mamei, nu??)
In concluzie e corect (cea ce nu inseamna si legal!) ca daca tatal ia copilul o perioada, pe perioada respectiva sa ceara sa nu plateasca pensie si pe inca o perioada egala (ca sa nu stam sa facem balanta veniturilor, e o presupunere rezonabila ca ambii parinti contribuie cu aceeasi suma la cresterea copilului...)
Chiar daca legea permite si unele actiuni incorecte, nu inseamna ca trebuie sa fim incorecti doar pentru ca ne este permis de lege!!!
[editat- rationament eronat; offtopic]
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am cumparat anul trecut un teren intravilan in Bucuresti si am aflat ca gardul cu unul dintre vecini a fost facut de acesta fara participarea si prezenta sau acordul fostului proprietar, dupa ce acesta a facut cadastrul (2012), dar inainte sa cumpar eu terenul (2014). Fostul proprietar mi-a spus abia zilele trecute ca vecinul respectiv nu a facut gardul unde era gard inainte (a mutat hotarul cu circa 25 cm pe terenul meu, intr-un punct de la jumatatea granitei cu el, nefiind la vreunul dintre capete). Am vorbit cu politia si mi-au zis ca fie il dau in judecata pentru graniituire, nu pentru tulburare de posesie (desi asta cred ca a facut din moment ce a mutat hotarul, nu?) - ei nepermitandu-mi sa depun o plangere contra vecinului, fie cand obtin autorizatia de a a construi la calcan cu vecinul, gardul va fi scos si eu voi face constructia asa cum e in proiect (facut conform cadastrului, pe care vecinul nu l-a respectat), iar daca vecinul face scandal chem politia sa il linisteasca (eventual ma poate da el in judecata pt granituire, dar fara sanse, iar eu evit cheltuielile cu procesul si posibile expertize). Vecinul nu are cadastru si f probabil nici autorizatie pentru gard. Intrucat zona e scumpa, iar suprafata destul de mica, nu as vrea sa pierd cei cca. 25 cm din latimea terenului. Am cateva intrebari:
1. Care e modalitatea cea mai eficienta de a proceda: una din cele doua sugerate de politisti sau alta?
2. Exista termen de prescriptie? - el poate invoca faptul ca asa a avut gardul de cand am cumparat sau ca nu am actionat intr-un termen mai mic, tinand cont ca sunt vreo 3 ani probabil de cand el a facut acel gard pe terenul meu?
Multumesc