Doresc sa deschid o firma in care sa ofer consultanta celor ce doresc sa inceapa o afacere in domeniul cosmeticelor
- ce inseamna ca si cheltuieli, ce au nevoie legislativ, etc
- elaborare documentatii necesare pentru a scoate pe piata un produs cosmetic - PIF si dosar de siguranta produsului cosmetic
- sprijin in formulari de retete cosmetice
- cursuri online si offline de formare pentru productie de cosmetice si plante medicinale.
Sunt in procesul de a incerca pentru prima data sa deschid o firma pe portalul online al ONRC si as vrea sa stiu daca e ok ce CAEN-uri am ales si daca considerati ca mai trebuiesc si altele(si daca e cineva cu experienta in deschiderea de firme pe portal as dori consultanta contracost daca fac bine ce fac):
- 7490 Alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice n.c.a.
- 7022 Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management
- 8559 Alte forme de învăţământ n.c.a.
Buna ziua,
am o problema legata de declaratiile pentru AFM - eu produc cosmetice si pun in piata cantitati mici de 2-10 kg de plastice, sticla, aluminiu si hartie(in total). Firma e deschisa si are activitate din 2019 insa abia acum am reusit sa obtin semnatura electronica si sa incerc sa declar ce am de declarat si sa platesc ce am de platit.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- ce pedeapsa pot sa primesc pentru ca am intarziat atat?
- nu dau deseuri spre un OTR ci spre o firma care doar le colecteaza - asta inseamna ca nu pot declara ca le-am Transferat către OTR deci voi achita 2 lei per kg pentru toate tipurile de deseu?
- platforma vad ca imi calculeaza singura cat am de platit dar doar in luna decembrie dar mie nu imi da calculul cum ii iese ei - fac eu calculul si il completez manual la fiecare luna?
- platile se fac anual? si daca da, cum, cand, unde?
Multumesc pentru orice raspuns!
In Constanta de cativa ani este o situatie enervanta si costisitoare cand vine vorba de scoala de soferi, mai exact de examen. Avand in vedere ca valabilitatea dosarului este de doar un an, in acest an nu ai timp sa dai decat odata examenul pentru ca fiecare etapa este programata foarte greu (iei sala azi si te programeaza la sfarsitul lui septembrie pentru oras).
As vrea sa stiu la cine as putea sa fac o plangere/sesizare, care ar fi organul responsabil sa verifice cum se desfasoara aceste examinari?
Sunt constienta de faptul ca sunt slabe sanse sa ne si schimbe ceva in urma sesizarii mele insa doresc totusi sa incerc.
Oamenii nu raspund la mesaje, telefoane...sunt cunoscuti pentru tzepe(lucru pe care l-am aflat prea tarziu din pacate). Trebuie sa incerc intai sa apelez la o firma de mediere? Firma este undeva foarte departe de unde locuiesc eu, intr-un sat...
Buna ziua,
Am facut un contract de prestari sericii(eu find pers juridica) si si-au depasit demult termenul de realizare a lucrarii si imi doresc banii inapoi. La cine pot sa fac plangere?
Buna seara,
Mi-as dori sa deschid un punct de lucru pentru productie creme si momentan spatiul oferit de un container consider ca mi-ar fi deajuns insa doresc sa il si declar ca punct de lucru. as avea optiunea sa il amplasez de un teren cu casa la tara sau undeva prin zona industriala a orasului. Aveti idee daca se poate si cam ce procedura ar fi?
mi-a explicat ca cere asta tuturor viitorilor angajati. banui ca e numarul de revisal pentru incheierea contractului anterior.
Buna ziua,
Am discutat cu un potential angajator si mi-a cerut pentru angajare un numar de revisal. am cerut acest numar fostului angajator si a refuzat sa mi-l dea.
Potentialul angajator insista, desi stiu ca nu e ceva ce se cere in general. cum pot sa fac rost, din alta sursa, de acest numar?
Buna ziua,
Sunt in proces de deschidere a unei firme cu specific de producere si comercializare produse cosmetice. Eu sunt administrator si am un asociat. Amandoua vom produce manual aceste creme. Este necesar ca vreuna din noi sa fie angajata in firma?
nu m-am lamurit mai deloc. cunoaste-ti pe cineva autorizat care se ocupa cu obtinearea acestor autorizatii, contra cost? sau ce fel de firma ar trebui sa caut care sa imi ofere sprijin cu birocratia implicata?