Contract anl
Buna ziua, as dori o lămurire, va rog mult. Dacă am semnat un contract de închiriere pt 1 an cu Locativa, dar între timp s-a dat o HG prin care se scad chiriile aferent anului 2019, cu aplicare la la 1 iulie 2020, cum ar trebui procedat, care e calea care se urmează legal? Deși inițial au afirmat în presa ca vor da banii plătiți inapoi sau vor eșalona, și-au schimbat atitudinea, nu dau nimic înapoi, nu esaloneaza în avans.
În fiecare an se semnează un contract cu locativa, care stipulează și niște clauze, nerespectarea lor poate face posibila rezilierea contractului..... Ex. Convietuire încât sa nu deranjeze,... Cum as putea sa ma agat de asta????
gi-jane2 a scris:
plangeri peste plangeri- la politie, la anl.
de evacuat, doar proprietarul poate.
Nici pomeneala de amiabil, au fost notificați de n ori, locativa ma pune pe mine sa fac plângeri pe la politie, sa le dea amenda, șamd. Deși contul în care virez chiria, la plafon maxim, este a locativei, nu a politiei.
ynocentta a scris:
Daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial proprietarul sa impuna respectarea normelor de convietuire sociala-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Ce pot face dacă sunt deranjata de ce ii de deasupra?
Locuiesc la ANL, unde am făcut un schimb acum 4 ani, de atunci viata mi-a devenit un iad din cauza cor de deasupra, mai alei a individei. Ambii au probleme psihice, fără servici, au fost chemați de nenumărate ori la Locativa, Primărie, Politia, face liniște câteva săptămâni și reîncepe, ba mai mult m-a amenințat și ca ma da în judecata ca ii fac reproșuri. Deranjul consta în zgomote, bubuitura, tranteli, hodorogeli în toată casa, zi și noapte de vibrează și tavanul și patul sub mine. Locativa ma pasează sa fac eu plângeri, sa ii evacuez eu, ceea ce nu mi se pare normal. Ce as putea face?
Buna ziua, as vrea sa aflu cateva detalii despre o posibila hartuire a unuia dintre sefi la locul de munca, mai exact, ce as putea face in cazul in care am probleme medicale din aceasta cauza, respectiv diabet si hipertensiune.
Acu multi ani, 26 mai exact am fost angajata intr-o institutie publica pe un post cu studii medii, ulterior am absolvit o facultate si sunt pe studii superioare, problema este ca unul din sefii de serviciu de care apartin direct a scris pe acte oficiale ,acu cativa ani, la numele meu,pe langa functia pe care o am acum, si cea anerioara, care nu mai exista in organigrama institutiei. M-am suparat destul de rau,a fost chemat la conducere, atentionat , problema e ca in cateva luni de la acea intamplare, am fost diagnosticata cu diabet,declansat pe fond de stres.
Acu cateva saptamani, s-a intamplat din nou acelasi lucru, functia acuala studii superioare plus functia medie care nu mai exista, de data asta , pt ca m-am suparat iar destul de tare, am ajuns la upu cu tensiune aproape de avc.Mentionez ca in toti acesti ani am fost continuu sacaita si ironizata de acesta cu functia pe care am avut-o.
Este vreo cale legala de a face ceva impotriva acestuia? multumesc
daca declara ca nu realizeaza venituri? a fost stabilita in functie de salarul minim,indiferent ce realizeaza chiar si in afara,nu va declara ,atunci ce ma fac? ce pot sa fac,trimite doar daca are chef sau nu,nu este obligat sa o faca?
Ce se rezolva daca fac,cu executarea sau penal,daca el nu e in tara? cu ce se acopera el,stie foarte bine ca daca nu trimite mai mult de 2 luni ,i se poate face plangere penala,si-a batut joc in nenumarate randuri trimitand in ultima zi a celei de a doua luni, are vreo acoperire legala ? este motiv ca a plecat din tara si nu poate trimite? a plecat la jumatatea lui septembrie,nu a trimis nici pe august,desi avea timp,plus ca are concubina cu care locuieste,are parintii,..