avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Simona555

Activitate Simona555

Va multumesc, dar exact din aceste articole pe care le-am citit, nu inteleg
1. 5 zile sau 45 zile ?
2. Care este organul competent ? ANAF sau Judecatorie ?
Asta fiind motivul pentru care am intrebat.
Va dog daca puteti sa-mi raspundeti punctual.
Cu respect
Simona
Buna ziua
Am primit o decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii (cu anexa) in care se mentioneaza ca :
" Impotriva prezentului inscris, cel interesat formula contestatie (asa scrie) la organul competent, in conformitate cu prevederile art. 268, art. 269 si art. 272 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala cu modificarile si completarile ulterioare, in termenul prevazut de art. 270 al aceluiasi act normativ."
Va rog mult :
1. care este termenul de depunere a contestatiei,
2. care este organul competent de depunere a contestatiei ?, respectiv - organul emitent (anaf) sau judecatorie ?
Va rog din nou si va multumesc.
Cu respect
Simona
Va multumesc pentru lamuriri dar totusi :
Ce trebuie sa prevada acordul pentru transformarea garsonierei doar in birou, fara posibilitatea de deschide un spatiu comercial mai tirziu.

Cu respect
Simona
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati lamurindu-ma in urmatoarea problema.
(Mentioanez ca in acesta perioada am fost angajata cu Contract Individual de Munca pe perioada nedeterminata obtinind venituri salariale din caree s-au achitat asigurarile de sanatate, legal nu trebuie sa platesc a doua oara ceva ce deja am platit conform legii.)
Din nou ANAF-ul ma incadreaza pentru plata asigurarilor de sanatate (in perioada anilor 2006-2008) la venitul obtinut din cedarea folosintei bunurilor(am inchiriat un ap.) ca fiind un venit obtinut din activitati independente. Ca urmare ma someaza sa achit asigurari de sanatate si dobinzi. Nu am obtinut niciodata venituri din activitati independente.
ANAF-ul nu arata care sunt activitatile independente.
Cum argumentez legal ca nu am avut venituri din activitati independente ?

Va multumesc
Simona
Va multumesc pentru atentie dar nu stiu ce date care sa fie relevante va sunt necesare.
Va pot spune tot ce stiu nu am nimic de ascuns.
Garsoniera este inchiriata de o firma de constructii care doreste sa-si deschida un punct de lucru (birou gen constructii)
Garsoniera este la parter cu intrare din strada(intrare care s-a facut cu multi ani in urma dar nu s-a schimbat destinatia de locuinta).
Aprobarea pentru punct de lucru pentru birou o cere firma de constructii in calitate de chirias (nu proprietarul).
Pentru punct de lucru- birou sunt de acord dar fara a exista posibilitatea ca ulterior sa fie transormata in spatiu comercial.
Orice alt amanut care poate fi util pentru a putea raspunde va rog sa mi-l solicitati.
Va multumesc
Simona
Răspuns la discuția testament sau drept de uzufruct?
Contract de vinzare cumparare , urmind a va ocupa si de "cele sfinte".
O confirmare autorizata ar fi indicata.
Notarul unde ar urma sa faceti contractul va poate indica cea mai buna cale.

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in umatoarea problema.
Un apartament. la etajul I si la parter sub apartament se afla o garsoniera pe care. proprietarul doreste sa o transforme in birou si i-mi cere acordul.
Ce trebuie sa prevada acordul pentru transformarea garsonierei doar in birou, fara posibilitatea de deschide un spatiu comercial mai tirziu.

Va multumesc.
Simona
Am vazut un caz asemanator si pot sa afirm ca parintii pot sa vinda linistiti. Daca fostii proprietari(revendicatori) il dau in judecata pe noul proprietar nu au nici o sansa sa cistige. Nu pot obtine un lucru pierdut odata in instanta prin initierea unui nou proces.
Buna ziua
Un student cu frecventa la zi cu plata(achitata de parinti), fara venituri, a primit in folosinta gratuita pe toata durata studiilor un apartament de 2 camere.
Proprietarul locuieste in alt apartament.
- Poate cere studentul compensatii pentru plata caldurii (de la CET) ?
Va multumesc
Simona
Buna ziua
"Citare prin publicitate" Instanta dispune: "anularea formelor de executare, Definitivă."
- In cazul in care se intocmesc noi acte de executare se poate considera ca executarea anulata de instanta(definitiva), a intrerupt prescripţia dreptului de a cere executarea silită fiscală?
Va multumesc
Simona