avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate Almaviva

Activitate Almaviva

Dacă s a făcut un PUZ pe un teren mai mare și vreau să scot din PUZ un lot cadastrat și intabulat, ca să mi se aprobe o lucrare Enel de instalare energie electrica pe acel lot, cum fac?
Se poate face doar la notar sau trebuie iar cadastrat?
Răspuns la discuția Donație loc de veci
Concesiunea se refera doar la lotul de teren, dar dacă ai cumpărat o cripta cu trei locuri, cum să nu fii proprietar?!... Ăsta este jaf la drumul mare!!!

cyan a scris:

Prin concesiune nu ati primit drept de proprietate ptr a putea dona sau vinde locul de veci. Ati primit un drept de folosinta.

Cumularea pensiei cu salariul.Dacă am lucrat în poliție și am ieșit la pensie, pot să mă angajez ca administrator al unei firme cu salariul întreg?
Asta am înțeles, dar este normal să fie trecut la fiecare rata lunara timp de 84 de luni?
Am citit legea și timbrul verde la electrocasnice este de la 8 lei la max 35 lei.. Vreau să contest rata lunară pe care mi au calculat o.
Am și eu o întrebare în legătură cu o executare silita : dacă am fost dată în judecată pentru a mi se executa o sumă restanta datorată unui Srl și am făcut apel dar a fost respins de către judecătorie acum o lună, când voi primi înștiințare de executare silita? Termenul a fost pe 24 iunie și nici până azi nu am primit nimic de la judecătorie chiar dacă pe site scrie ca sentința va fi pusă la dispoziția părților.
Problema este că sentința sună cam așa "admite cererea de executare silita" fără a se preciza că este definitivă și irevocabila.
Avocatul meu nu mai este de găsit...
Cum procedez, mai am vreo cale de apărare căci eu am dovada originală a plăților făcute către acel Srl?!... Mulțumesc anticipat!

Dan Cozma a scris:

Mergeti direct cu originalul.

Dacă am făcut contract cu E on pentru gaze naturale și achiziția în rate a unei centrale termice, cum se taxează timbrul verde și cât costă?
Am constatat că eu plătesc taxe de timbru verde la fiecare rata lunara în cuantum de 8 lei care s a adunat cu rata și apoi s a aplicat tva 19%.
Cand cumperi în rate o centrală termică, prețul conține TVA inclus.
Eu sunt persoana fizica, nu Srl.
Vă rog să mă sfătuiți ce să fac ca să nu mai plătesc 31 de lei în plus la fiecare rata lunara timp de 7 ani!!! Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Chirias fara contract
Întrați în casă dv pentru că aveți dreptul s-o faceți!!! Veți constata că și au luat lucrurile lor și ale dumneavoastră, de aia au dispărut inopinat... Nu mai așteptați să se facă termenul, că dacă mai amânați, veți avea surpriza neplăcută că nu veți recupera nimic din ce au furat chiriașii. În 2018 mi s a întâmplat așa ceva pentru că am închiriat toată vila și când le am zis că trebuie să elibereze casa, cu 2 săptămâni înainte de termen, pentru neplata facturilor de utilități, au furat mobilă, televizor nou, actele de construcție ale casei, pozele de familie, etc și nu am recuperat nimic. Mi au furat și cei 2 câini din curte cu cușcă cu tot. Am întrat cu poliția în curte și în casă, am făcut plânge penală și după 6 luni am primit răspuns de la procuratura cu nup la sugestia politaiului din comuna, că nu am dovezi palpabile că aș fi avut bunurile reclamate ca vândute. Degeaba am dovedit cu poze și martori. Aveți grijă că ați rămas fără bunuri!!!

paunicasilviu a scris:

corect ce spuneti :asa am calculat si eu.
daca are lucruri inauntru?
solutia legala care este?

A trebuit să chem politia pentru că m a agresat verbal și m a amenințat că mă bate, că mi sparge geamurile și îmi omoară animalele din curte.
Politia de la 112 a venit și a constatat că nu mai era așa agresiv.
Eu am ieșit în curte și el stătea în casa mea. A zis că nu pleacă din casă până nui dau banii.
Au venit și șefii lui de la firma și m au jignit într-una, chiar dacă nu fac parte din înțelegere.
Sunt din Constanța, Valu lui Traian.
Poate cineva să-mi reprezinte cauza?
Mai am o plângere penală din 2018 la adresa altor chiriași care mi au furat tot din casă. Nu a făcut nici poliția, nici procuratura nimic.
În ce țară trăim???

Da, am specificat ca în cazul în care nu-și achită facturile, pierde garanția și trebuie să părăsească domiciliul închiriat.
Mi a zis că nu-l interesează, că el vrea să plece în 2 zile în afară la muncă... Păi nu este vina proprietarului că ai vrut contract pe 2 ani și după 3 luni și jumătate tu te ai răzgândit și mai vrei și banii înapoi!!!

Alina Tudose 1 a scris:

Nu scrie în contract că se eliberează garanția după ce sunt achitate toate datoriile, la zi? Contractul este declarat?

Nu vrea să le plătească, asta este problema. Și vrea toată garanția înapoi. Normal că am contract declarat!
Nu vrea să citească condițiile, refuză să vadă facturile neplătite...

Alina Tudose 1 a scris:

Nu scrie în contract că se eliberează garanția după ce sunt achitate toate datoriile, la zi? Contractul este declarat?