avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Activitate vasiledan55

Activitate vasiledan55

Buna seara !
Doresc sa cumpar o casuta de gradina si pe care sa o amplasez pe teren.
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa obtin vre-o autorizatie de la primarie.
Va multumesc !
Dan Vasile
Bucuresti
Discuție Dezlipire teren
Buna ziua !
Suntem doi coproprietari (1/2 - 1/2) pe un teren si am convenit sa ne separam in doua loturi (nu egale, conform intelegerii). Am intocmit documentatia cadastrala, urmand sa perfectam actele necesare acestei intelegeri, la notar.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce taxe trebuie sa platim pentru legalizarea acestei intelegeri.
PS-trebuie sa va precizez ca am apelat la dumneavoastra, din cauza ca, initial, m-i s-a spus ca trebuie sa vin pregatit cu o suma ( 700 lei) pentru achitarea unei taxe, iar ulterior, m-i s-a mai comunicat ca trebuie achitata inca o taxa, ceva de genul celei platita la tranzactiile cu terenuri (vanzare/cumparare).
Va multumesc !
Cu deosebita consideratie,
Dan VASILE
Buna ziua !
Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema :
unul dintre vecini si-a construit casa, care are demisol, parter, etaj si mansarda, la mai mult de 2 metri de gardul ce desparte proprietatile; casa este construita cu toate ferestrele catre proprietatea mea; de la ferestrele etajului si mansardei, are vizibilitate totala in curtea mea (de multe ori reprosindu-mi ca fac una si alta, care l-ar deranja).
Intrebare : care sunt prevederile legale cu privire la ferestrele cu vedere la vecini in functie de regimul de inaltime al constructiilor; ce posibilitati legale am pentru al impiedica sa-mi mai "spioneze" activitatea zilnica din gospodarie ?
Va multumesc !
Dan Vasile
Bucuresti
Buna ziua !
Bunicul meu, originar din Slobozia-Ialomita si decedat prin anii '70, a avut mai multi copii, printre care si tatal meu, decedat in 1983. Dupa 1989 s-au facut restituirile de terenuri agricole. Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot afla daca de pe urma bunicului meu s-au retrocedat terenuri agricole sau orice alte drepturi ? Unde trebuie sa ma adresez si ce documente imi sant necesare ?
Va multumesc !
Dan Vasile
Bucuresti.
Buna ziua !

In urma unui proces, instanta a hotarat sa achit partii adverse o suma de bani.
Partea adversa este constituita din trei persoane, in cazul de fata trei surori.
Va rog sa-mi spuneti daca pot achita suma respectiva uneia dintre cele trei surori si in ce conditii, ca totul sa fie legal si sa nu ma pomenesc cu cine stie ce reclamatii.
Va multumesc !
Dan Vasile
Bucuresti
Buna ziua !

Citind pe site-ul dumneavoastra ultimele precizari cu privire la modalitatile de recuperare a sumelor platite pentru prima inmatriculare, se precizeaza ca toate aceste reglementari nu se refera si la TIMBRUL DE MEDIU.
Eu, care am achitat TIMBRUL DE MEDIU, cum trebuie sa procedez pentru recuperarea taxei platita.

Va multumesc !

Dan VASILE
Bucuresti