avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate Latcu Voda

Activitate Latcu Voda

Discuție Creanță
Poate fi considerata o creanta certa daca se bazeaza pe un contract semnat unilateral doar de catre prestator(creditor) ?
Poate fi creanta exigibila daca contine si facturi mai vechi de trei ani care practic ele sunt prescrise?
Vă rog să mă edificați în următoarea problemă:
Blocul în cauză are 4 etaje + parter.Sub parter sunt spații prin care trec instalațiile de apă,canal,termice și electrice.Blocul a fost construit în anul 1982 și de la începutul său toate spațiile de la parter au avut caracter comercial fiind sub tutela unei Asociație cooperatiste,actualmente Societate cooperatistă.
Întru-nul din aceste spații de la demisol am hotărât în Adunarea generală de a funcționa sediul asociației de proprietari ,considerând că acest spațiu este a tuturor proprietarilor din condominiul respectiv deoarece face parte din proprietatea comună. După amenajarea și funcționarea ,deja,de trei ani a sediului în acest spațiu vine Societatea cooperatistă și ne somează să părăsim acest spațiu pe care îl consideră ocupat abuziv de către noi, deoarece toate spațiile de sub parterul blocului ar aparține acestei societăți considerându-se ,citez din somație, ”proprietara acestor spații conform autorizației de construcție a blocului și a proiectului de execuție unde este specificat că unitatea noastră a investit pentru amenajarea de spații comerciale după cum urmează : parter 600 mp și demisol 900 mp.”
Precizez că in virtutea acestui drept invocat de către societatea cooperatistă sunt și alte spații de la demisolul condominiului care au fost vândute sau sunt închiriate, cu precizarea că întâmpinăm mari probleme pentru întreținerea și repararea instalaților de apă și canalizare.
Cine are dreptate în cele expuse de mine și cum trebuie să procedez pentru a rămâne in acest demisol.Am cerut să-mi arate act de proprietate ,dar nu are și spațiul respectiv nici nu este întabulat.
Vă mulțumesc.
Va rog sa-mi precizati daca eu ca asociatie de proprietari pot sa aplic Art.32(17) din Legea 241/2006 respectiv Art.42(6 cu 1) din Legea 225/2016 ) pentru punerea in executare a restantierilor.
Răspuns la discuția Act de adjudecare
Cei doi soti care stateau in apartament s-au despartit.Sotia este creditoarea pentru pentru o suma de bani care trebuia sa i-o dea sotul.
Print-un act de adjudecare un executor a instrainat un apartament care avea datorii spre asociatia de proprietari fara sa anunte asociatia si fara sa ceara de la aceasta situatia datoriilor locuintei.Afisarea licitatiei s-a facut la primarie.In procesul verbal facut de executor se consemneaza faptul ca apartamentul figureaza cu un debit restant spre asociatia de proprietari ,pe usa apartamentui gasind o somatie de plata de la asociatie.
Intrebarea e urmatoarea:
- se aplica asupra executorului judecatoresc prevederile Art. 20(2) din Legea 230/2007 ?
- in aceste conditii asociatia poate declansa o actiune in constatarea nulitatii absolute a actului de adjudecare ?
Va multumesc.
Este vorba de blocuri nu de condominii.Va multumesc de raspunsuri si La Multi Ani !!
Sunt noul presedinte al unei asociatii de proprietari.Asociatia a fost infiintata in anul 2007 avand in componenta 3 condominii.De atunci si pana acum au fost administrate si alte condominii (care intrau in componenta vechii asociatii de locatari) fara ca aceste condominii sa aiba acord de asociere.Deoarece ele nu sunt practic cuprinse in asociatie va rog sa ma indrumati cum sa procedez pentru a le cuprinde in asociatie.Toate condominile vor sa faca parte din asociatie.