avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela0215

Activitate Mihaela0215

Bună ziua,
Întrucât sunt însărcinată în aceasta perioada a pandemiei, iar angajatorul actual nu îmi oferă posibilitatea de a lucra în telemunca, colegii de la medicina muncii au făcut recomandarea de risc maternal pentru 120 de zile.
În perioada concediului maternal am dreptul de a presta activitate în telemunca pentru o eventuala alta firma care agreează munca la distanta?
Buna ziua

Intrucat dupa o perioada de la angajare, anumite documente ale unui salariat care au fost depuse la dosarul personal (sunt obligatorii ca partea dosraului personal) s-au dovedit a fi false, angajatorul a decis in interes legitim conform GDPR sa se faca verificari ale ale documentelor respective pentru toti salariatii. A fost realizata in prealabil si etapa de evaluare a interesului legitim.
In informarea catre salariati, ce sens are sa fie mentionate dreptul la restrictionare si opozitie atata timp cat prelucrarea se dovedeste necesara (scopul principal este indeplinirea obligatiei legale a angajatorului de a prelucra dosarul personal, iar scopul secundar acum este verificarea autenticitatii unor astfel de documente) si cum poate angajatorul sa raspunda daca unul dintre angajati ar invoca unul dintre cele 2 drepturi (ce consecinte ar putea fi)?
Buna ziua,

tatal meu implineste 63 de ani in decembrie, are stagiu incomplet de cotizare- 21 ani, dintre care 13 ani lucrati in conditii deosebite. In plus, a facut facultatea de 5 ani si a stat 23 de luni in armata. In momentul de fata nu mai lucreaza si nici nu are perspective de angajare.
Se poate pensiona in aceste conditii? Exista vreo varianta sa poata sa se pensioneze daca nu are stagiul complet de cotizare?
Multumesc!
Este o interpretare pragmatica a legii și poate chiar asta a fost intentia - sa fie evitata situația în care asociația noastră se afla. Problema este ca, punând pe cineva împotriva voinței sale ca membru CEx, nu mi se pare moral si, mai mult, ma gândesc ca ar putea și sa incurce bunul mers al lucrurilor cu saufara intentie. Din păcate, nu este o soluție pentru asociația noastră, dar va mulțumesc pentru punctul de vedere.

- Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, dacă acest lucru nu este absolut necesar. Se încarcă inutil topicul. Mulțumesc. -
Am uitat sa va mentionez ca administratorul se rezuma la afisarea intretinerii, comunicarea legata de cheltuielile lunare (pe platforma online) si la calculele legate de acestea, iar cenzorul doar semneaza listele de intretinere. Deci partea de consultanta este zero, de asemenea, nici macar la solicitarile scrise directe legate de aspectele legale nu a raspuns.
Bineinteles, in lipsa unui presedinte si a unui CEx, nu putem nici sa renegociem contractul, nici sa schimbam colaboratorii.
Mulțumesc.
Înțeleg ca este de preferat sa avem persoane proprietari care sa se implice. Problema de fond este faptul ca suntem împărțiți în 2 sau chiar mai multe tabere din cauza acestor probleme legate de spațiul comun si documentele imobilului, motiv pentru care nimeni nu dorește sa preia aceste funcții și sa isi asume conflictele cu proprietarii nemulțumiți din tabăra cealaltă și cu dezvoltatorul. Fostul președinte a propus o forma de ROI care contrazice legea, favorizează anumiți proprietari și ii discriminează pe alții, motiv pentru care a primit reclamații. Mai sunt probleme cu recuperarea unor sume care nu s-au regăsit în situația financiara la schimbarea comitetului executiv. În plus, se apropie termenul recepției finale și sunt probleme legate de cartea tehnica a construcției, de utilizarea spațiului comun și funcționarea canalizarii, iar dezvoltatorul este o persoana agresiva verbal, intimidata, care face amenințări și care are printre locatari oameni de nimic care îl informează.
La ședințe oamenii nu participa, deciziile se iau numai în adunările reconvocate cu foarte puține persoane, nu se accepta consultarea unui avocat pentru clarificarea aspectelor mentionate (și pentru ca unora le convine sa nu fie clare lucrurile, putând sa pretindă utilizarea exclusiva a părților din spațiul comun), nu vor sa plătim experți și mi se pare imposibila situația. Practic, motivele pentru care nimeni nu își dorește sa se implice sunt sunt interesele mărunte divergente și teama de a asuma conflictele cu vecinii și cu dezvoltatorul.
Buna ziua,

Din cauza unor probleme majore legate de spatiul comun, de canalizare si documentele imobilului, suntem in situatia in care nimeni nu isi doreste sa preia functia de presedinte al asociatiei de proprietari si, mai rau, nici calitatea de membru in comitetul executiv nu o doreste nimeni. Ce solutii sunt in aceasta situatie pentru gestionarea asociatiei de proprietari?
Da, am revenit, le-am comunicat și i-am întrebat pe cei de la ANRE dacă pot sau nu sa facă ceva.
Bună ziua,

Am rugămintea sa ma ajutați cu ceea ce presupune notificarea prin intermediul executorului judecătoresc.
Am nevoie de informații și de sfaturi privind aceasta procedura pentru furnizorul de energie electrica. Pe scurt, este vorba despre o factura foarte mare transmisa de furnizor prin care mi s-a impus sa plătesc de 2 ori o cantitate de energie electrica întrucât la trecerea de la un sistem de facturare la altul, s-a produs o greșeală. Menționez ca am avut o lunga corespondenta cu furnizorul care a avut abordări diferite și niciuna dintre ele corecta, de asemenea, am sesizat și ANRE care a dispus sa fiu contactata de furnizor în vederea găsirii unei soluții. Aceasta propunere a fost ignorata de furnizor și, practic, de 3 luni banii mei sunt blocați (am plătit acea factura pentru a nu risca sa rămân fără energie).
Va rog sa ma ajutați cu un sfat referitor la notificarea prin intermediul executorului judecătoresc. Menționez ca am de gând și sa ii dau în judecata dacă nu va funcționa nimic altceva.
Multumesc
Mulțumesc pentru răspuns.
În masura în care legiuitorul da următoarea rezolutie:" respinge cererea de a lua act de modificarea președintelui și comitetului executiv ca neîntemeiată" înseamnă că se revine la vechiul comitet executiv (în ciuda unor PV ale AG-urilor în care noii membri au fost aleși) sau semnifica doar faptul ca nu este cazul ca legiuitorul sa aprobe o cerere de a lua act despre modificări?