avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate IronMemo

Activitate IronMemo

Buna ziua,detin un teren intravilan ,in urma cu 2 luni am fost contactat de primarul din localitatea in care este situat terenul ,aratandumi o schita despre un viitor sens giratoriu care vor sa il faca ,terenul fiind situat la E85 au nevoie de 7 m din 600m2 pe care ii detin,am fost de acord sa le ofer 7 m2 toate costurile urmand sa le suporte primaria ,respectiv dezmembrare si taxe notariale.Doar ca nu stiu din ce motiv inca nu au rezolvat cu dezmembrarea (eu inca nu am fost chemat sa semnez nator)
Intre timp eu am gasit cumparator si as vrea sa stiu daca pot sa vand avand in vedere ca nu am semnat nimic inca.

Multumesc
Buna seara,
In 2017 luna 06 am cumparat de la BancPost un imobil scos la licitatie,cand am procedat la intrarea in posesie sa dovedit ca banca nu vindea exact de au spus in publicatia de vanzare.Am deschis proces ,am castigat procesul urmand ca partile sa fie puse in situatia anterioara.Sentinta definitiva a fost in data de 21.05.2018 iar pe data de 22.05.2018 am trimis scrisoare la banca cu contul meu iban +cnp ,am confirmare de primire dar suntem in 30.05 si nu am primit niciun raspus sau bani in cont.

As dori sa stiu daca pentru perioada 06.2017 - 05.2018 pot cere pretentii banesti ,pentru ca am stat cu 20.000 euro blocatii timp de 1 an aproape,sau am inteles ca se poate cere dobanda legala.

Multumesc anticipat.

O seara buna
Buna seara,
Am cumparat o casa la licitatie,m-am inscris la ANCPI,dar pe imobilil se afla un sechestru din partea statului,este sechestru asigurator.Cum pot sa ridic acest sechestru eu fiind noul propietar?Am inteles ca trebuie sa formulez o cerere pentru ridicarea sechestrului,dar nu stiu ce ordonanta si cum sa proceedez,imi trebuie un avocat sau pot face si eu acest lucru.

Multumesc anticipat.
Va salut,

Numele meu este Raul,va scriu in legatura cu o problema care am intampinato.
Am adjudecat la licitatie o casa,am primit actul de adjudecare ,m-am inscris in cartea funciara.Urmeaza in 7 zile sa primesc actele acasa.

In publicatia de licitatie,bunul imobil este prezentat cu dubla deschide,fiind o singura constructie pe 2 strazi.Dar vazat ca partea din fata are anut de vanzare am sunat si am aflat ca este o alta persoana care are contract din 1998 cu mama debitorului( este decedata) contractul fiid autentic pentru ca l-am vazut dar nu a inscris in cartea funciara asa cum era obligatoriu dupa anul 1996(am aflat ulterior)
Intrebarea mea este cum se va proceda la executare ?Pentru ca banca a vandut tot nr 19 pe care se afla contructia,nu scrie cota partea sau ceva de genu.

Ma intreseaza daca voi primi toata constructia sau cum imi pot recupera bani si sa scap fara durere de cap.

Multumesc ,o seara frumoasa.
Răspuns la discuția TV A 19 %
Multumesc pentru raspuns.Dar cand se verifica ,cand il bagi la primarie sau cum?

Multumesc anticipat.
Discuție TV A 19 %
Buna seara.

Doresc sa achizitionez un apartament in valoare de 60.000 Euro,vreau sa precizez ca am cumparat cu 2 ani in urma o garsoniera cu 5 % tva.

Acum legal ar trebui sa cumpar cu 19% tv a ,la suma de 60.000 este o suma destul de mare in plus.

Exista legal o metoda sa ocolesc tv a acesta?

Dar daca la notar as spune ca nu am mai cumparat cu 5%,cine ma poate verifica ,se verifica ?

Multumesc o seara buna
Buna ziua,daca ma poate ajuta cineva in legatura cu un dosar .
Pentru a fii mai usor o sa postez poze.
[ link extern ] /
[ link extern ] /
[ link extern ] /

Trebuia sa achit 20 lei ,dar nu iam achitat in termen,am fost instiintat ca am termen alte 15 zile sa cer reexaminare ,am platit 40 lei .
Dar am primit aceasta scrisoare.

Daca ma poate ajuta cineva,multumesc frumos.
Discuție Citatie
Buna ziua ,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
In urma unei contestatii catre Inspectoratului de Politie Ialomita,in legatura cu suspendarea permisilui de conducere pentru un radar,am primit o citatie in care scrie urmatoarele.

Stimate domna/domn
Sunteti chemat in aceasta instanta,camera de consilu 2,Complet 1 cc,in data de 18 Martie 2016,ora 08:30 in calitate de petent,in proces cu IPJ IALOMITA,in calitate de intimat.
In caz de neprezentare a partilor,se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa.

As dori sa stiu,imi trebuie obligatoriu avocat?
Ar fi prima data cand intru intr-o sala de judecata.Trebuie sa am ceva cunostinte ?
Precizez ca am depus aceasta contestatie catre IJP deoarece cred ca radarul nu a si filmat,doar era deschis.

Va multumesc anticipat.
Cred ca am inteles ce inseamna act aditional.Multumesc
Dar acum nu as mai vrea eu sa merg mai departe pentru acest contract,este cu mult peste termenul care era stabilit sa fie semnat Contractul final.
Nu mai doresc acest apartament si spre norocul meu zic eu ,este o sansa in plus sa.mi recuperez bani,faptul ca el nu sia respectat termenul.Iar daca pot primi dublu am sa optez pentru ,deoarece nu imi fac griji ca nu imi poate da acesti bani,doar ce sau apucat de ridicat alte 3 blocuri.
Multumesc
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Domnue Avocat Roxanel atunci cand am Promisiunea Bilaterala,sunt specificate clauze in caz de nerespectarea contractului, eu cumparator pierd suma ,iar el plateste dubul.
Motivele sale sunt ca nu au iesit actele..dar 3 luni este o perioada mult prea lunga sa ma amane.
Nu stiu la ce va referiti cu act aditional.
Multumesc