Buna ziua,
Multumesc mult pt raspuns. Va doresc tuturor utilizatorilor un an 2016 plin de sanatate, fericire, liniste si prosperitate. LA MULTI ANI!
Cu toata dragostea,
Buna dimineata,
In anul 2009 unei persoane i s-a emis Titlul de Proprietate conf.L.18/1991, cu 6 zile inainte de deces, acesta survenind in data de 30.09.2009. Dupa partajul judiciar, in primavara anului 2010 mostenitorii s-au deplasat in camp pt. impartirea terenului, dar in locul trecut in titlul de proprietate nu exista nici-o palma de teren, cei doi vecini de la E si V asa cum erau trecuti in titlul de proprietarte, conform titlurilor lor de proprietate se invecinau unul cu altul.Cautand in actele persoanei decedate nu au gasit p-v de punere in posesie. S-au adresat Primariei sa le elibereze si lor o copie de pe p-v de punere in posesie,dar Primaria a raspuns ca nici ea nu detine un astfel de p-v de punere in posesie. Atunci unul din mostenitori s-a adresat Primariei solicitand sa fie pusa in posesie cu terenul care i-a revenit in urma partajului judiciar conf. sentintei civile. Raspunsul a fost ca nu poate sa o puna in posesioe deoarece a fost efectuata o punere in posesie iar legea nu-i permite o a doua punere in posesie (dar asa cum am mentionat nu putea face dovada ca aceasta punere in posesie s-a efectuat neexistand p-v de punere in posesie.).
Intrebare: Daca titularul titlului de proprietate nu a fost pus in posesie asa cum prevede L.18/1991, mostenitorii au dreptul la a solicita punerea in posesie si care este baza legala? Raspunsul primit de la Primarie are fundament legal?
Cu stima,
Buna dimineata,
Eu locuiesc intr-un oras resedinta de judet. Infractiunea de abuz in serviciu, asa cum o consider eu, a avut loc intr-o comuna de langa un orasel, care are si judecatorie si parchet. Plangerea penala am depus-o la parchetul de pe langa judecatoria din acel orasel.
Intrebare: plangerea la judecatorul de camera preliminara pot sa o depun la judecatoria din orasul resedinta de judet, unde am domiciliul, sau este obligatoriu sa o depun la judecatoria din acel orasel?
Cu mii de multumiri,
Buna dimineata,
Multumesc pt. raspuns. Stiam ca termenul este de 20 de zile. Problema este ca am mai avut un caz in familie si desi dreptatea era de partea mea si se vedea cu ochiul liber ca atat procurorul de caz cat si prim- procurorul s-au intrecut in a gasi motive nelegale de a confirma solutia de clasare pentru implinirea termenului de prescriptie al faptei (ex.- singura data care se incadra in solutie era o data la care paratul a intocmit un act despre care o instanta a spus ca este legal,sau ca introducand si o alta data, deci fapta s-a savarsit in doua zile diferite, a motivat ca au trecut mai mult de 5 ani din momentul savarsirii faptei si pana in momentul inceperii urmaririi penale nu pana in momentul depunerii plangerii penale, iar judecatorul de camera preliminara a confirmat-o.Nu-si scot ei ochii intre ei pentru un copil sarac de la tara fara mama fara tata facut de-o vecina. Mai mult ca sigur si in cazul de fata se va intampla la fel, desi din documentele existente la dosar rezulta fara echivoc infractiunea.
Cu tot respectul
Buna dimineata, Multumesc pt. raspuns. Da am depus plangere la parchet si desi am dovedit ca titlul de proprietate a fost emis cu incalcarea legii si prin aceasta s-a cauzat o paguba materiala decizia a fost de clasare conf. art.16 litera a) "fapta nu exista". Cand l-am intrebat pe ofiterul care s-a ocupat de cercetarea penala cum este posibila o asemenea solutie mi-a spus ca asa a considerat dansul, iar pamantul exista dar nu-l am eu!!!!!!
Buna dimineata,
Am si eu o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. O comisie locala de fond funciar a emis un titlu de proprietate fara a intocmi proces-verbal de punere in posesie ( nici primaria nu poate dovedi existenta lui), incalcand astfel prevederile art. 27 si art.6 alin.(1) si (2) din L.18/1991, art. 5 litera i si art.34 alin.(4) din H.G.890/2005. Acest lucru nu m-ar fi deranjat prea mult, problema este ca terenul nu exista. astfel conform titlului de proprietate emis in 2009 ma invecinez la E cu X si la V cu Y, dar conform titlurilor lor de proprietate emise in 1994 si 1997 ei se invecineaza unul cu altul, intre ei neexistand nici-o palma de teren libera dar 15000 m.p., suprafata cu care am fost improprietarit. Am solicitat in nenumarate randuri domnului primar, prin adrese scrise, sa fiu pus in
posesie dar nici macar nu mi-a raspuns la adrese. Am fost in audienta la dansul i-am prezentat cazul mi-a dat dreptate si cu atat am ramas. Dupa 24 de ani de la aparitia L.18/1991 nu pot beneficia de un drept conferit de lege si ocrotit de Constitutie si ironia sortii sunt obligat sa platesc impozit pe un teren care nu exista.
INTREBARE: avand in vedere ca titlul de proprietate a fost emis de comisia locala de fond funciar fara respectarea prevederilor legale si prin aceasta mi-a cauzat o paguba materiala se incadreaza la abuz in serviciu? Asa cum am mentionat orice incercare de rezolvare a cazului pe cale amiabila nu a avut nici-un rezultat.Cum pot proceda pentru a intra in posesia pamantului?
Craciun fericit!
Buna dimineata,
Impotriva ordonantei de clasare a procurorului am facut plangere la prim-procurorul parchetului, care nu mi-a raspuns in termen de 20 de zile. Pot face plangere direct la judecatorul de camera preliminara sau astept raspunsul de la primul- procuror?
Cu stima