Bună seara! Este obligatoriu sa semnam un act adițional la.contractul de munca( regulamentul intern) legat de realizarea targetului, în situația când acest act adițional duce la desfacea contractului de munca dacă nu se realizează targetul( pe care l-a ridicat foarte mult devenind aproape nerealizăril decât la lunile cu sarbatori)?!
Bună seara! Sunt internata cu fetita în vârstă de 8ani, în spital , în cauza unei otita( face tratament cu antibiotice injectabil) . Întrebarea mea este dacă medicul de familie îmi poate elibera concediu medical pentru perioada internării având în vedere ca la spital se eliberează doar pentru cazurile când copilul are vârstă pana în 7 ani!?
Buna ziua! as dori si eu un raspuns corect de la o persoana abilitata , daca se poate, cu privire la acordarea tichetelor de masa! Din cunostintele mele tichetele de masa se acorda in functie de numarul de zile lucratoare dintr-o luna, ele fiind mai putine in cazul concediilor de orice fel. Ne-am "trezit" , ca desi am lucrat toti in luna decembrie, si am avut acelasi nr de ore si libere nu am luat acelasi nr de tichete pe motiv ca unii dintre noi am prins mai multe dintre libere cuvenite in timpul saptamanii si nu in week-end, si nu am primit nici bani in plus,Intrebarea mea este daca este legal acest lucru sau este un abuz sau necunoastere legala a acestui aspect?! potrivit acstui principiu ar trebui s ane certam intre noi sa fim liberi numai in week-end ca sa nu ni se opreasca din tichete. Multumesc anticipat!
buna ziua!!! as dori si eu o lamurire privind concediu de odihna!!la noi la munca patronul ne-a trimis o schema cu mai multe luni in care nu se pot lua concedii( datorita calculelor privind vanzarea in magazin, gen: luna cu pastele, craciunul - asta intelegem, dar sa nu avem voie sa ne luam concediu in nici o luna de vara , la care se adauga luna sept si oct e prea de tot)!!are vreun temei legal sa procedeze asa sau nu?recunosc ca eu avand copii mici imi este de folos sa pot sa-mi iau in perioada estivala concediu de odihna avand in vedere ca atunci ei sunt in vacanta si treb sa stea acasa!
va multumesc!!
multumesc mult!!!in discutiile preliminarii mi s-a spus ca astea sunt conditiile, avand in vedere ca pleaca o casiera in concediu prenatal eu voi ii voi lua locul si nu se pot face exceptii pentru mine#-o chiar daca am fost sef de magazin la toate punctele cand au avut ei nevoie#-o
am o nelamurire cu reintoarcerea la munca dupa concediu de crestere copil! in 2 sapt treb sa ma intorc la munva din cic 2, problema mea este ca eu am plecat in crestere copil de pe functia de sef de magazin si acum ar trebui sa ma intorc in alt magazin( este o retea de 3 magazin in oras) pe postul de vanzatoare! motivatia celor din conducere a fost ca am acelasi salariu cu vanzatoarele! cu aprox o luna inainte sa intru eu in prenatal s-au modif sal( marit) la toata lumea, numai ca mie ca sef de magazin mi-au facut salariu cu cel al fetelor de pe sala, motivand ca si asha nu mai conteaza ca tot plec in crestere copil, iar celelalte 2 sefe de magazin au avut alt salariu, pe care dupa 3 luni l-a primit si fata care mi-a loc locul!!!nu am stat sa ma "cert" cu ei atunci ca nu mai aveam timp, recunosc m-am gandit ca o sama lungeasca cu banii pe medicale si cu garantia materiala!( sediul firmei este in alt judet)
au dreptul legal sa-mi faca acest lucru? sau pot cere sa ma primeasca pe functia d epe care am plecat desi salariu meu spune altceva?
multumesc anticipat!!!