avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Activitate hadrian01

Activitate hadrian01

Recomnadare: Pana a se cumpara imobilul care prezinta modificari fata de relevu este nevoie de o expertiza tehnica din partea unui inginer structurist pentru a putea intra in legalitetate ulterior chiar daca modificare nu a fost facuta de catre noul proprietar sunteti pasibil de amneda.In urma expertizei in care scrie ca nu sa afectat structura de rezistenta se poate face cu greu o rectificare de cadastru legea 50/1991 art 11 daca nu o sa trebuiasca sa scoateti o gramda de bani pentru a intra in legalitate cu autorizatia de demolare.Nu va bazati ca nu sunteti prinsi sunt destui vecini binevoitori care pot face reclamatie iar noul proprietar e bun de plata.
In aceeasi situatie ma aflu si eu am cumaparat un apartament acum o luna si vevinul a facut reclamatie. Sunt in situatia de a fii amendat daca nu intru in legalitate in timp de 30 zile.Faptul ca nu em facut modificarile nu se ia in considerare.Ce ai facut pentru a nu fi amendat?
Pentru montare centrala fara autorizati dar a constat faptul ca sau facut modificari dupa releveu apartamentului

Buna ziua! In urma cu cateva luni am aplicat la programul Prima Casa.Dupa mai multe vizioanari de apartamente prin agentie imobiliara am gasit un apartament dupa care am incheiat un precontract pentru a aduce actele la banca intre mine agentie si vanzator la care am platit comisionul agentie si un avans pentru propietar.Am dus actele,sa facut evaluarea apartamentului si sa gasit o problema un zid a fost demolat fara autorizatiei care apare in releveu apartamentuli.Banca a cerut o expertiza in care se verifice daca sa afectat strctura de rezistenta din care a rezultat ca nu a afectat structura de rezistenta si ca se poate pastra modificare fiind vorba un zid de caramida dar lucrearea a fost facuta fara autorizatie de proprietar.Actele au fost trimise mai departe la fondul de garantare si creditul a fost aprobat dupa care am semnat actele la notar de vanzare cumparare fara ca fostul propietar sa intre in legalitate cu autorizatia sau sa faca modificari pentru a intra in legalitate.Acum cateva zile cand faceam lucrari de renovare( montare centrala,cu o firma autorizata) vecini mei bine voitori au facut reclamatie la politie ca nu am autorizatie.Sunt invitat la sectia de politie pentru clarificare legalitatii de constrctie: montare centrala gaze si modificarea compatimentelor.In aceasta situatie ce este de facut? Pot fi tras la raspundere ca nu am autorizatie pentru modificarile facute in situatie in care au fost facute de catre fostul proprietar lucru care se poate dovedi prin expertiza tehnica de rezistenta?Cum as putea sa intru in legalitate; exista un termen in acest sens?
Buna seara.Doresc sa iau un credit ipotecar ,am bagat toate actele dar mi sa spus ca buletetinul trebuie schimbat pentru ca in curand expira si nu poate trimite actele pana nu imi schimb buletinul. Intrabare mea este dupa ce devin proprietar este nevoie de schimbare pe Ci a domiciliului pentru a incheia contracte cu gazul ,electricitate etc
Răspuns la discuția Prima casa
In actele cadastrale zidul apare.
Discuție Prima casa
Buna ziua! In urma cu cateva saptamani am aplicat la programul Prima Casa.Dupa mai multe vizioanari de apartamente prin agentie imobiliara am gasit un apartament dupa care am incheiat un precontract pentru a aduce actele la banca intre mine agentie si vanzator la care am platit comisionul agentie si un avans pentru propietar.Dupa ce au fost aduse actele sa facut evaluarea pe o suma mai mica si sa gasit o problema.Un zid a fost demolat fara autorizatie. #-o.In aceasta situtie ce este de facut?
Buna ziua. In urma cu multi ani 1998 am realizat un proiect de constructie al unui balcon avand toata documentatia mai putin autorizatia de constructi pentru ca nu am fost hotarati sa incepem lucrarile in acel moment.Intrebarea mea este daca acest proiect mai corespunde normelor actuale? Va multumesc anticipat
Pexalul se afla atat atat pe plan vertical cat si pe plan orizontal.Radet nu a pus nici un fel de anunt la noi pe scara sau pe scarile invecinate, nu a anuntat asociatia de faptul ca va da drumul la agentul termic.Administratia nu a facut nimic pentru ca nu a stiut nimic .Agentul termic a trecut direct prin vane care au ramas deschise.Radetul sustine ca nu el este vinovat si ca el a anuntat publicului larg prin situl lor.
Motivul care a generat inundatia a fost o mufa de pexal din partea comuna care a cedat(coloana apa) .Dar nu sa anuntat in nici un fel faptul ca sa dat drumul la agentul termic.Asociatia nu a informat pe nimeni cu privire la faptul ca sa dat drumul la apa motivand ca nu a stiut.Pana acum anuntarea locatarilor se facea prin afis si verbal.Cum pot demonstra faptul ca nu sunt raspunzator in aceasta situatie?