Vă mulțumesc pentru răspuns.
freeelis a scris:
Pentru anul 2015, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat pana la data de 01.07.2017.
Pentru a nu pierde zilele aferente anului 2015, ar însemna să întrerup CCC, să cer încetarea suspendării CIM, iar după efectuarea celor 11 zile de CO să fac o nouă cerere pentru a suspenda CIM și a relua CCC, eventual în timp ce soțul își efectuează luna aferentă de CCC. Ar fi o posibilitate, însă nu cred că angajatorul meu va fi de acord.
Însă, având în vedere că un concediu de incapacitate temporară de muncă prevalează, astfel că CM întrerupe CO, iar în perioada 13.10.2015-15.06.2016 m-am aflat în situație de incapacitate temporară de muncă, prevederea art. 146 alin. 2 din Codul Muncii se aplică ca atare, chiar dacă, independent de dorința mea, m-am aflat în imposibilitatea fizică de a efectua concediul de odihnă? Altfel spus, nu aș fi avut cum să întrerup concediile medicale.
Este adevărat că ar fi fost posibilă efectuarea celor 11 zile de concediu de odihnă aferente anului 2015 imediat după efectuarea concediului de lehuzie, timp în care timp în care să fi figurat soțul pentru o lună în CCC, dar din lipsa unor informații clare (pentru care vina îmi aparține), nu am facut-o.
Așadar, înțeleg că cele 11 zile aferente anului 2015 le voi pierde până la finalizarea, în februarie 2018, a CCC.