avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Activitate majordom

Activitate majordom

Oamenilor le e teama de a nu suferi pedepse din partea autoritatilor, de aceea intreaba aici pe forum (vezi telefonul copilului, etc.). Li s-a urcat la cap cu drepturile copilului!
Categoric trebuie pus la punct pustiul. Este inadmisibil sa ne uitam in coarnele copiilor cand ei fac prostii.
Sper sa reuseasca sa-l faca pe copil sa mearga pe o cale buna! Bafta!
Nimeni, nimic.
Am nevoie de sfatul dvs.!
Buna,
Rog sa ma lamuriti in aceasta situatie:
- poate tatal minorului sa ii retina acestuia cartea de identitate pe te miri ce motive?

Acum ca a avut examenul de capacitate, tatal i-a dat copilului cartea de identitate asupra lui dar, am inteles ulterior, ca ei facusera o intelegere ca dupa examene minorul sa ii dea inapoi tatalui cartea lui de identitate.

Este normal asa ceva?

Precizez ca am o sentinta civila prin care domiciliul minorului e la mine, mama lui, iar, din ce observ, tatal cauta orice solutie sa imi puna bete in roate prin orice mijloace.
Cum ma poate afecta pe mine ca mama aceasta situatie in cazul in care am nevoie de cartea de identitate a minorului?

Va multumesc anticipat de raspunsuri si lamuriri.
Răspuns la discuția Accidentat pe trecere de pietoni
Buna. Imi pare rau pentru nepoata dvs. Sper sa isi revina repede!
Dumneaei poate cere despagubiri in bani pe cale legala. O pot ajuta in acest sens. [Editat, daca doriti puteti sa va dati emailul in privat]
Buna tuturor. Am adresat o intrebare pe forum si am descoperit ca intrebarea mea a fost stearsa. Ma asteptam ca cineva care e administrator sa ma anunte macar pe email de aceasta actiune. Dar pur si simplu intrebarea mea nu mai e.

As aprecia daca totusi as primi un raspuns la intrebarea mea daca sa plec sau nu din casa care apare pe numele fostului concubin dar la care am contribuit si eu. Sunt in proces cu el pentru custodia comuna a copiilor si obtinerea de indemnizatie de crestere a copiilor.
Răspuns la discuția Termen eliberare casa
Am primit un email dar fara nici o specificare clara de termen de evacuare. Se poate considera a fi ”notificare scrisa” dupa cum ati mentionat in mesajul anterior?
Buna. Ce inseamna ca ”m-a pus in intarziere”?
Buna tuturor. Sunt in proces cu fostul concubin si dupa ce martorul meu a depus marturia sa in fata judecatoarei, la 1 zi paratul l-a contactat pe martor pe email pentru a-l jigni.
Pot folosi aceasta informatie in proces?
Dar exista un termen legal sau totul tine de bunul meu simt?
Este a doua oara in acest an in care sunt amenintata ca vinde casa dar nu a venit cu un document oficial in care sa imi arate termenul de eliberare pe care el l-a negociat cu viitorul cumparator.
Care e procedura (pasii concreti la care sa ma astept) si ce sume de bani trebuie sa platesc in acest caz?
Noul proprietar poate sa imi ceara despagubiri pentru faptul ca nu am plecat din casa la termenul pe care el l-a negociat cu fostul meu concubin? Si in ce baza legala si in la ce valori?
Of, Doamne, ce urat sa-ti dai afara din casa mama copiiilor tai care are grija singura de 3 ani de ei pentru ca el si-a gasit ”draguta”!
Va multumesc gj-jane pentru implicarea dvs. Am vazut ca sunteti foarte activa pe forum si apreciez!
Buna. Am stat in concubinaj cu un barbat 12 ani. Din 2013 are o alta relatie cu cineva. Am ramas eu cu copiii facuti cu el in casa care apare doar pe numele lui cu toate ca am contribuit si eu la crearea si constructia ei. Din 2015 octombrie i-am intentat proces pentru a obtine 30% din venitul lui pentru ca de cand are relatia respectiva nu mi-a dat nici un ban pentru cresterea si educarea copiilor. Azi m-a anuntat pe email ca vinde casa in luna martie si vreau sa va intreb care e termenul legal de eliberare al casei in conditiile in care casa e si domiciliul meu si al copiilor. El zice ca poate tine copiii cu el pe termen nelimitat doar sa eliberez eu casa. Rog sfat pentru ca intotdeauna m-a luat prin surprindere cu diverse decizii. Multumesc.