avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate suciuiulia

Activitate suciuiulia

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu lămuriri in următoarea problema:
As dori sa montez o centrala termică de apartament pe gaze. Apartamentul se afla intr-un imobil care are centrala proprie de bloc, pe gaze.
Am nevoie de acordul președintelui de bloc și de acordul vecinilor ?
Pana acum nimeni nu a montat centrala in bloc, deci trebuie sa trag și țeava de gaze separat.
Ce demersuri ar fi necesare?
Mulțumesc
Buna ziua, revin cu o întrebare care a mai fost pusa pe acest forum, dar nu exista nici un răspuns.
Consiliul județean Mureș a hotărât ca taxa de salubrizare este obligatorie și pentru proprietarii care nu locuiesc pe teritoriul județului, pentru cel puțin o persoana.
Este legală hotărârea consiliului județean?
Buna ziua,
Un membru al asociației de proprietari a dat in judecată asociația, contestând alegerea președintelui de către adunarea generală a proprietarilor.
Adunarea generală a hotărât angajarea unui avocat pentru a apăra dreptul președintelui ales. S-a votat cu majoritate simpla strângerea unui fond juridic pentru plata avocatului.
Întrebarea mea este: sunt obligată sa plătesc acest fond, in condițiile in care nu consider ca aceasta problema-adică faptul ca un membru al asociației nu este de acord cu alegerea făcută pentru postul de președinte al asociației- trebuie rezolvată la judecătorie.
Va mulțumesc
Buna ziua,
Am primit o decizie de impunere de la ANAF pentru o diferenta de plata la CASS corespunzătoare veniturilor pe anul 2017.
Datoria este cumva deja prescrisa?
Buna ziua,

Nu am reusit sa gasesc nicaieri pe net ce se mai aude cu normele de aplicare ale Ordonantei 40/2015 care stabileste ca se vor restitui fara proces, doar printr-o cerere adresata ANAF acele taxe de poluare considerate nelegale pana acum de CJUE.

As vrea sa depun o cerere la ANAF dar nu mi-e prea clar, au zis ca se primesc cererile numai dupa ce se publica normele de aplicare.

Am platit o taxa de poluare de aprox 1000 euro in 2010 si vreau sa vad daca pot recupera ceva, fie si in rate.

Multumesc anticipat.