avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate Elof

Activitate Elof

Discuție Calcul Pensie
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o problema de pensinare.
Tatal meu inca lucreaza ca sudor, grupa II (care probabil i se vor mai adauga niste ani la vechime).
Sa ma ajutati si cu calculul pentru anii lucrati in Italia, cu contract de munca.
Avand in vedere vechimea de mai jos cand poate iesi la pensie (in oricare forma aticipat sau la termen).
Barbat, nascut 03.11.1960 cu vechimea detaliata mai jos:

Vechime
1) 2 ani si 4 luni (Intreprindere Industrie Bucuresti 12.1977-03.1980 )
2) 2ani (Armata Marina Constanta 09.80-09.82 )
3) 21 ani si 7 luni (Intreprindere Industrie Locala 12.1982-07.2004)
4) 2 ani 5 luni (Intreprindere Locala 09.2004 - 01.2007)
5) 9 ani si 7 luni (Intreprindere Italia 01.2007 - Prezent)

Va multumim!!
Salutare,

Va rog mult sa ma ajutati.

Daca am incheiat un acord (agreement) cu o tara din UE pentru prestarea unor servicii, nu am incheiat un contract, se pot emite facturi si care ar fi procedura legala.

Multumesc anticipat
Multumesc!!
Salut,

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri!

Daca un SRL si-a marit capitalul social cu o anumita valoare din aport propriu, cu o luna in urma, acum isi poate retrage banii depusi pe cont?

Va multumesc!
Salutare,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

O intreprindere individuala (i. i.) incheie un contract cu un SRL pentru furnizarea unor servicii.
Intreprindere individuala (i.i.) functioneaza de 4 ani, insa nu a avut activitate niciodata, insa reuseste sa plateasca serviciile catre SRL, din aport propriu.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Aceasta situatie afecteaza intr-un fel SRL-ul, adica isi poate primi banii pentru serviciile furnizate si ii poate folosi ulterior sau vor fi probleme contabile?
2. Ar afecta intr-un fel aceasta situatie intreprindere individuala (i. i.), adica va avea pierderi cand se vor face calculele la final de an, fiind platit serviciul din aport propriu?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Somaj - Italia
Va multumesc tare mult de raspuns!!
Discuție Somaj - Italia
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri pentru urmatoarea problema.

Tatal meu are 55 de ani si lucreaza in Italia cu contract de munca, de 10 ani, iar anul trecut patronul unde lucra si-a vandut fabrica si muncitorii au fost preluati de noul patron.

Acum, la un an dupa respectivul eveniment, noul patron vrea sa renunte la tata, pe motiv ca nu mai este de lucru, iar tata si-a cerut drepturile si de aici intervine problema.

El doreste somaj, insa patronul i-a spus ca daca o sa ii dea, o sa-i afecteze pe ceilalti colegi. Saptamana aceasta urmeaza sa semneze decizia de incetare a contractului de munca si cui ar trebui sa se adreseze tata, in cazul in care, o sa apara in contract ca tata renunta la ei si nu invers, asa ca sa nu ii acorde somaj? Si la ce alte lucruri ar trebui sa fie atent cand va semna? Plus ca pe langa somajul care i se cuvine, el ar trebui sa primeasca niste bani si pentru ca este licentiat pe postul care lucreaza.

Va rog mult sa ma ajutati!

Multumesc anticipat!!