avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate ileana-maia

Activitate ileana-maia

Buna ziua,
lucrez intr-o firma al carui obiect de activitate sunt constructiile. Dupa cum se stie aceste firme au anumite facilitati in ce priveste salariile. Am mers la o banca pentru acordarea unui credit de nevoi personale si acolo mi s-a spus ca nu mi se ia in considerare salariul pe care-l primesc de un an de zile deoarece nu se stie cât vor fi in vigoare aceste facilitati . Cu alte cuvinte, desi in ce priveste salariul net m-as incadra la suma solicitată, mi se refuză pe motiv că brutul meu calculat fără acele facilitati, ar rezulta un net mult mai mic. Salariul il primesc chiar la banca respectivă, se vede clar că netul este cel declarat de mine. Este legal răspunsul lor fată de solicitarea mea?
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc pentru răspuns. Este nevoie de contract de fiecare dată când se face sponsorizarea sau se încheie unul singur pe o perioadă nedeterminată?
Buna ziua,
Vă rog să-mi spuneți în ce condiții un scriitor, persoană fizică, fără a face parte din nicio Uniune a Scriitorilor sau alte asociații, ar putea beneficia de sponzorizari de la o persoana juridica.
Vă mulțumesc.
În lege eu am văzut că aceste cheltuieli se repartizeaza pentru persoanele care locuiesc la adresa respectivă.
Buna ziua,
Sunt proprietara unui apartament inc are nu locuiesc, apartamentul este gol. Administratia blocului imi pune la calcul, pe langa alte cheltuieli, salubritate, vidanjare, gunoi menajer, mentenanta lift, diferente apa, Poate Adunarea generala a Administratiei de locatari sa aprobe astfel de măsuri? Este legal? Multumesc.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Din păcate niciuna dintre variante nu îmi este de folos. Nu îmi permit antifonarea iar varianta amiabilă este exclusă, proprietarul mi-a spus clar că nu-l interesează această problemă.
Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu un sfat! Vecinul de deasupra a închiriat apartamentul la o doamna cu doi copii de 3 si 4 ani. De când s-au mutat deasupra mea, nu mai am nicio clipă de liniște, nu mă mai pot odihni, zgomotul este foarte mare, foarte suprător, indiferent de ora. M-am adresat proprietarului cu rogamintea sa vorbească cu doamna, eu am incercat, fara niciun rezultat, dimpotrica a fost foarte obraznica. Asociatia de proprietari mi-a spus ca trebuie sa ma descurc, nu e de competenta lor. Vă rog sa ma credeți că nu exagerez, si nici nu stiu cui sa ma maia dresez. Politia mi-a spus ca ei pot interveni doar dac îi chem atunci cand este zgomot, am incercat dar până sa ajunga ei, zgomotul încetează.
Ce solutii am?
Multumesc.
Mulțumesc pentru răspuns. Mai am o întrebare - apartamentul il voi achita cu un credit ipotecar. In draftul de contract scrie ca - subscrisa vanzatoare, solicit ca pentru diferenta de pret, neachitata, sa nu se inscrie, in baza art 2386 Cod Civil, o ipoteca legala asupra imobilelor mai sus descrise. Ma impiedica acest articol sa iau creditul? Multumesc.
Buna ziua,

Peste 2 zile voi semna un contract cu un dezvolatator pentur achizitionarea unui apartamnet intr-un ansamblu rezidential.
Astazi mi-a transmis actele sa le citesc si printre ele este si un Regulament de ordine interioara in care sunt inserate o serie de obligatii. Are dreptul sa facă acest lucru? DIn momentul achitarii apartamentului, nu sunt proprietar cu drepturi depline?