avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate AlMaria

Activitate AlMaria

Va mulțumesc!

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Nu are obligatii in Romania referitor la salarii.

Buna ziua,
Am o nelămurire legata de impozitul pe venitul obținut din salarii, pentru persoanele care lucrează în afara țării.
Mai exact, vorbim de o persoană care locuiește în Republica Democrată Congo ( a devenit rezident al orașului Kinshasa) și este angajat al unei firme de acolo.
Întrebarea este, mai trebuie să plătească impozit și în România?
Cei de la ANAF au spus că nu, că nu este nu știu ce convenție între cele două țări, dar doamna nu a părut suficient de sigură pe răspuns.
Va mulțumesc!
Trebuie verificat Termenii și Condițiile site-ului. De cele mai multe ori este specificat faptul că nu trebuie sa utilizezi metode de plata ce nu-ți apartin. Chiar daca jackpot-ul a fost câștigat în urma depunerii cu o metoda care este pe numele tau, ca și titular de cont, daca ai încălcat TC-urile lor, riști să pierzi banii și chiar sa se închidă contul
Vă mulțumesc pentru răspuns
Așa știam și eu, dar când primesc informații contradictorii, parcă te pune un pic pe gânduri...

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Bunul cumpărat înainte de căsătorie este bun propriu și impozitul îl datorați dvs. în calitate de proprietar. (uitați-vă pe decizia de impunere sau pe vreuna din anii trecuti, că ar trebui să scrie și cota 100%).

Buna ziua,
Am o întrebare referitoare la impozitul unui imobil.
Am înțeles că dacă ești căsătorit, impozitul se împarte la 2.
Ideea este urmatoare- imobilul a fost cumpărat înainte de căsătorie, din banii obținuți în urma vânzării unui alt imobil obținut că moștenire de la părinții mei.
Întreb acest lucru deoarece eu am platit impozitul pe anul acesta,dar am înțeles că și soțul meu ar trebui să plătească ( deși la primărie nu apare că ar avea ceva de dat). Mă încurcă foarte mult normele astea și sunt convinsă că voi reușit să gasesc un răspuns clar de la dvs.
Mulțumesc!
Nu,nu a făcut acest lucru.
Nici nu cred că știa că se poate face sau că ar trebui făcut.

hob a scris:

un fel de "sechestru" exista deja......in cartea funciara e notat ap cu ipoteca si nu-l poate vinde
poate fi executat cu ap, doar ca prima vine banca si ii ia banii de pe credit.....apoi daca mai ramane ceva,primesc urmatorii inscrisi la masa credala

presedintele a facut cerere de inscriere privilegiu imobiliar pe ap?

Eu mă gândesc că ratele le achita, astfel probabil banca ar fi pus sechestru pe apartament.
De asta voiam să știu, daca se poate executa silit, ținând cont că încă are credit.

ynocentta a scris:

Atentie sporita daca apartamentul este achizitionat prin programul prima casa,prioritate are banca

Buna ziua,
Am și eu o nelămurire legata de un restanțier la întreținere.
Mai exact, daca acesta are apartamentul luat prin banca ( presupun că prima casa), daca este dat în judecată, se poate executa silit apartamentul ( acesta se pare că nu are salariu sau alte bunuri pe numele său)?
Ideea pe scurt este că: a fost dat in judecată pentru suma de peste 4000 lei. Între timp, suma a ajuns la peste 10000 lei și s-a deschis un nou proces. Avocata ne-a comunicat că la această sumă, poate fi executat silit apartamentul, doar că el este extraordinar de liniștit și de asta avem ceva îndoieli că se va întâmpla asta. Nu ne dorim că apartamentul sa fie scos la licitație. Speram doar sa se sperie și să-și achite dările ( bani se pare că are, lucrează pe taxi, de asta ziceam că nu are salariu declarat).
Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Buna ziua,
Am o întrebare referitoare la oprirea apei unui rau platnic.
Avem în bloc un locatar care nu dorește să plătească întreținerea ( că nu vrea și punct).
A fost dat in judecată, procesul este pe rol, însă tot timpul se amână ( ba nu s-au trimis citația la adresa din buletin, ba nu au fost citați ambii proprietari, tot felul de amânări).
Din păcate, consum are, iar în curând nu vom mai putea susține consumul pe care el îl are.
Ca atare,intrebarea este daca, legal, asociația ii poate opri apa ( sigiliu pus pe robinet)?
Mulțumesc!
Buna ziua,

Situațiile sunt urmatoarele:

1. S-a luat un împrumut de la un IFN. A fost platit o perioada, apoi nu s-a mai achitat nici o rata, de cel puțin 3 ani de zile. Înștiințările de plata au fost făcute de o firma de recuperare prin somații scrise, fără vreo confirmare de primire. Nu s-a intreprins nici o acțiune legala- executare silita. Acum câteva zile, s-a primit un email, de la o alta firma de recuperare ( diferita de cea care a trimis scrisorile), prin care se oferă o facilitate la plata, adică sa se plătească datoria mai puțin cu niște procente, pana la o anumita data. Menționez ca în tot acest timp nu s-au primit apeluri si nu s-a recunoscut datoria. Întrebarea este, nu s-a prescris dupa 3 ani? Intelesem ca, prescripția intra în vigoare dupa scadenta fiecărei rate sau dupa data la care trebuia achitata ultima rata. De asemenea, somatiile scrise, intrerup aceasta prescriptie?

2. A doua situație se refera la un abonament de telefonie mobila,care de asemenea nu a fost achitat timp de 3 ani. Nu s-a primit nici o somatie, s-au primit, o perioada facturile. Aceeași întrebare, are termen de prescriptie sau acesta curge din momentul în care contractul trebuia sa expire ( respectiv 2 ani, pentru ca pe aceasta perioada se face un contract).

Va multumesc anticipat pentru răspunsuri și îmi cer scuze pentru romanul scris.