Perioada de proba este de 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si 120 de zile pentru functiile de conducere.
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in CIM sau, dupa caz cel prevazut in CCM si nu poate fi mai mare de 20 zile lucratoare ptr salariatii cu functii de executie, respectiv nu poate fi mai mare de 45 de zile lucratoare ptr salariatii care ocupa functie de conducere.
Buna,
sa renunti :) glumesc.....conform legii munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile caledaristice. In cazul in care compensarea prin ore lbere platite nu este posibila, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Sporul se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, in contractul individual de munca si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
O zi frumoasa !
Buna,
s-a modificat art. 79 (2) care acum prevede urmatorele : Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
s-a modificat art. 79 (4) care acum prevede urmatorele : Termenul de preaviz este cel convenit de parti in CIM sau, dupa caz, cel prevazut in CCM-urile aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv nu poate fi mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de conducere.
in locul cartii de munca primeste o adeverinta de vechime.
In data de 23 este sarbatore (sf Gheorghe) dar nu putem sa o tratam ca sarbatoare legala, iar serviciul nu se suspenda poti depune oricand la orice ora.
Doar in situatia inregistrarii contractelor de munca se face referire la zile lucratoare si sarbatori legale.
Conform HOTÃRÂRII nr. 37 din 15 ianuarie 2010 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor :
2. La articolul 3, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (2^1) şi (2^2), cu următorul cuprins:
"(2^1) La angajarea fiecărui salariat, elementele prevăzute la alin. (2) lit. a)-d) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză.
(2^2) Elementele prevăzute la alin. (2) lit. e) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă."
Inregistrarea in Revisal se face la data incetarii, dar avand in vedere ca 23 este Sambata poti face inregistrarea maine pe 22. In concluzie se poate mai devreme, dar nu mai tarziu de data incetarii.
Buna ziua,
da, se poate efectua concediu de odihna in perioada preavizului cu respectarea reglementarile interne (Contr. colectiv de munca, Regulament intern ) cu privire la acordarea concediului de odihna pentru salariatii interni.
O zi frumoasa !
Buna ziua,
avand in vedere cele comunicate propunerea mea este sa te adresezi Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, in scris pe adresa :Str. Radu Vodă nr. 26-26A, sector 4, Bucuresti,Tel./fax: 021.331.76.14; e-mail: itmbucuresti@itmbucuresti.ro.
Cris,
am recitit intreabarea ta si doresc sa-mi furnizez mai multe informatii ca sa-ti pot confirma cele transmise de mine in mesajul anterior.
1. Cate zile de concediu de odihna a solicitat ?
In situatia in care a solicitat doar o zi de co, respectiv in data de 22, in ultima zi de preaviz, poti inceta contractul asa cum am mentionat in mail-ul anterior.
Buna ziua,
In perioada preavizului angajatul poate beneficia de concediu de odihna.
Data incetarii se modifica doar in situatia in care intervine suspendarea contractului individual de munca conf. art.50 din Codul muncii.
In concluzie decizia o intocmesti tot cu data de 23 art 79(1.
O zi frumoasa !