Femeie, am 53 ani , din ianuarie detin un PFA cu determinarea venitului " in sistem real" iar forma de organizare este "individual" . Am o decizie de impunere (ANAF) de 3500 lei, pt care am platit pina acum ( trimestrial ) 2 transe a cite 92 lei cu titlu de impozit /contributii de asigurari sociale de sanatate . DAR PENSIA !!!!.
Am fost la ANAF sa completez formularul 600 ,dar am inteles ca nu trebuie pt. ca nu am un venit brut estimat mai mare ( nu stiu cit , dar al meu e mic) si astfel nu sunt obligata sa-l depun si respectiv sa-l platesc.
INTREBAREA mea este , eu doresc sa contribui la sistemul de pensii public ( nu benevol) , deoarece am nevoie de ani de vechime, iar daca contribui atit suma cit si perioada sa se materializeze in vederea stabiliri pensiei.
2 intrebari am , si multumesc pt. raspuns:
Daca pe formularul 600 Bifez casuta II.2 si deasemenea bifez optiunea pt. aplicarea cotei integrale de contributie ( circa 250 lei) pt care bineinteles o platesc iar in subsolul formularului , mentionez olograf ca eu doresc sa platesc pt. pensie ( ce se intimpla cu bani astia)... apare ca stagiu de cotizare la casa de pensii ?
Daca nu platesc ( asa cum mi-au spus cei de la ANAF ) ce apare la casa de pensii pe perioada acesta , respectiv in partida mea si ce influenta are asupra determinarii stagiului de cotizare.
Multumesc f.f. mult pt. orice fel de raspuns.
Gata am obtinut certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, si am incheiat un contract cu o societate care administreaza o piata din Bucuresti pt inchirierea unui stand, Doresc ca in acest stand sa functioneze de la 1.01.2016 un mic atelier de reparatii croitorie.
Care este urmatorul pas , pe care trebuie sa-l fac precum si ceilalti ca sa fiu OK.
Multumesc !
Daca se pot face 2 contracte de comodat intr-un apt. de 3 camere unul deja facut pt. un srl ( la copii) iar celalalt intentionez pt. sotie un PFA.
Nici unul nu va desfasura vreo activitate in sediul social
multumesc
Intentionez sa deschid ,intr-un stand dintr-o piata a sectorului 4 (Buc) , un PFA cu obiect de activitate 1413 CAEN reparatii croitorie .
Intrebarea este ... care este cea mai economica forma de organizare - PFA , SRL neplatitor de TVA ori ... ?
Avind in vedere ca de la anul ....
Multumesc !=D>
Intentionez sa deschid un PFA cu obiectul de activitate CAEN 1413 reparatii croitorie intr-un stand dintr-o piata de sector (4).
Am 3 vecin la bloc , 2 dintre ei sunt de acord , iar al treilea nu este de acord . La sediul social al PFA-ului nu se va desfasura nici o activitate. Dar daca asta e legea, ma vad conditionat de acordul celui de al 3-lea vecin. (sa-i dea Dumnezeu sanatate !) .
Exista vreo varianta sa pot rezolva acesta situatie.
Am si acordul administratorului de bloc.
Multumesc cu respect !
Multumesc, astazi ma duc sa intreb .
Multumesc .
Dar ulterior , cind obtin o dovada a calificari de vinzator -expl. absolvirea unui curs- pot inregistra si al doilea cod caen . este complicat sa-l inregistrez ?
Doresc sa infiintez un PFA cu doua tipuri de activitati si anume
1. Atelier de croitorie , nu productie ci reparatii, modificari ...
2. Mercerie, comercializarea de bunuri care se preteaza acestui tip de magazin.
3 Ambele intentionez sa functioneze in acelasi spatiu. Respectiv standuri amenajate in zona unei piete din bucuresti .
Fata de acste prrecizari intrebarea mea este - multumesc pt. raspuns-care este cea mai buna forma de organizare a PFA-ului : cea de platitor de TVA sau NU ?