avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate omkkap

Activitate omkkap

Am închiriat un vehicul in baza unui contract de închiriere și avans,am contract de munca part time angajatorul oprind săptămânal dările către cartea de munca ,am lucrat 8luni la acest angajator.
Pe la finalul anului mi-a spus că vrea să ia mașina sa o bage in reparație că trebuie să facă unele ajustări la ea .
Acesta desfășura aceiași activitate că și mine insa pe autoturismul lui personal care se afla in service pentru că o stricase.
Ma mințit că ar repara mașina mea de lucru și a început să își desfășoare activitatea pe ea ,eu rămânând fără mașină și fără să îmi pot desfășura activitatea.
Ulterior acesta a făcut accident cu mașina având avarii destul de grave și mașina nu mai putea fi folosită .
Apoi a început să îmi spună sa îmi dau demisia că nu mai putem colabora împreună .
Nu am acceptat pentru că nu mi sa înapoiat avansul dat la început și nici remunerația pentru timpul meu pierdut din cauza lui aiurea că a mințit .
Ce se întâmplă cu un contract de munca încheiat daca obiectul muncii nu poate fi desfășurat din cauza angajatorului?Cine se ocupa de problemele create angajatului?
Salutare domnilor și doamnelor.
As dori sa va expun următorul aspect:Lucrez cu 2 joburi ambele legal cu contract individual de munca .
1 job de 12 ore cu program de 2 cu 2 zile lucrătoare și celălalt job part-time cu un contract de 2 ore.
La ambele contracte am o activitate de aproximativ un an de zile.
Fiind un program foarte obositor pentru mine am decis să renunț la contractul de 8 h .
Am rămas cu actualul angajator la contractul de 2 ore și din nefericire obiectul muncii mele a fost afectat de către patron din propriile lui actuni eu aflandu-mă în imposibilitatea de a-mi desfășura activitatea și de a produce venituri.
Țin să menționez că la începutul și semnare contractului obiectul muncii se afla in baza unui contract de închiriere cu având (garanție) la care se plătea săptămânal chirie plus comision din venituri .
Eu am achitat la zi toate dările săptămânale
Acum va întreb pe dumneavoastră:
Ce pot face în astfel de situație când munca mea este afectată dar nu din pricina acțiunilor sau nevoilor mele.
Angajatorul meu ce poate face in astfel de situație?
Ajutorul de Șomaj poate fi calculat de către cine ?
Este platit de stat sau angajator?
Daca lucrezi la 2 ore intr-o parte și 8ore in alta parte cel de 2 ore poate acorda șomaj daca renunț la cel de 8ore???
Nu am avut niciodată șomaj în 36 ani.
Oare poți supraviețui cu aceste sume ???
Răspuns la discuția Model de plangere penala
Acest tip de plângeri trebuiesc formulate în scris de mana sau pe calculator?este o regula in acest sens?
Buna ziua in cazul codului caen 49 aflat în baza unui contract individual de munca (2 ore)și a unui contract de închiriere in care mașina are probleme specificate în contract in condițiile in care proprietarul cere mașina cu precizarea că dorește să facă unele ajustări mașinii (reparație)dar mă minte și își desfășoară activitatea de prestări servicii mașină nefiind în service in care ulterior produce un accident auto neavând posibilitatea de a îmi oferi mașină la schimb pe durata reparației și afectând astfel activitatea mea de munca prin stopare injustă și înlesnirea desfășurării muncii.
As dori sa știu ce obligații îi revin angajatorului în astfel de condiții în care am fost mințit ,mi sa luat mașina ,nu îmi pot desfășura activitatea ,am platit săptămânal pentru cartea de munca și chiria mașinii plus comisioane .
Nu am fost notificat cu absolut nimic în scris cu privire la aceste situații.
Angajatorul mă îndeamnă sa încheiem activitatea cu toate că eu nu am depus nici o cerere de preaviz,concediu sau demisie .
Îmi poate închide contractul individual de munca în astfel de condiții?
Treabă pentru mine este simpla:daca mașină se afla la mine și se învârtea roata veneau și banii pentru chirie,comision și carte de munca dar daca mașină a luat-o el și a făcut activități independente pe carburantul meu și timpul meu in care trebuia să muncesc urmând să facă pocinogul de ce sa îmi invoci mie situația de a îmi închide contractul de munca injust?
Vreau sa va întreb dacă îmi va fi afectată activitatea în acest sens în condițiile în care eu am rămas fără bani și el mi-a blocat activitatea de lucru.
Pai și măsurile asigurătorii din partea executorului judecătoresc când se aplica ?
Mai exista termenul de 3 ani de prescripție?
Pot efectua o cerere de strămutare a dosarului la un alt executor în condițiile în care sumele datorate depășesc 10.000 de Ron și poate intra in incidenta executării imobiliare.????
Adeverință de moștenitor de la primărie are relevanță și valoare pentru a schimba sau prelungi , reînnoi un contract de arendare?
Am titlul de proprietate al tatălui meu.
Bună ziua.
As dori să știu dacă noua lege a domnului Florin Barbu(noul ministru al agriculturii) privind gratuitatea dezbaterii succesiunii este adevărată și dacă a fost aprobată?
Ca orice familie avem o bucată de pământ trecut în arendă.
Timp de 20 ani după decesul tatălui meu arendașul nu a dorit să facă trecerea pământului pe numele mamei pe motiv că trebuie să facă succesiunea? în fiecare an avem aceiași problema.Nu înțeleg de ce este de rea voință și nu dorește să schimbăm contractul în condițiile în care acesta avea un termen de valabilitate de 5 ani.

Nu se trece în mod tacit ca și moștenitoare mama in condițiile in care tata nu mai avea părinți sau frați???
Ce pot face sa trec pământul pe numele mamei mele?unde mă îndrumați să merg?