avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate Contabilitate Brasov

Activitate Contabilitate Brasov

Răspuns la discuția Impozit pe casă și teren
Da, scutirea se aplica din anul urmator depunerii solicitarii. Asa este si la Brasov.
Răspuns la discuția Ce salariu va primi mama mea?
Brut
-183
= salariu impozabil x procent impozit = impozit

Brut
-impozit
= Net, dar pentru ca s-a scazut 183 doar ca sa se afle impozitul real trebuie pus la loc

Net
+183
= Net real

107 se stabileste din net real

Din net real se achita cele 2 cotizatii, astfel
Net real
- (183 + 107)
= salariul net in mana platibil la angajat

Avand in vedere ca doamna cotizeaza la 2 institutii (care probabil este scris si in contract) banii pe care i-a primit in mana este suma corecta.
Răspuns la discuția Ce salariu va primi mama mea?
V-am aratat pas cu pas in primul raspuns.

Exista salariul net, si din acela se scad cele 2 taxe unde cotizeaza doamna.

Eu altfel nu pot sa va explic.
Răspuns la discuția Zile libere legale
Zilele libere legale nu afecteaza salariul brut, in aprilie daca sunt 19 zile lucratoare atunci salariul brut se imparte la zile si ore rezultand un brut/ora mai mare,dar per total ramane la fel, astfel si netul teoretic este la fel ca intr-o luna cu mai multe zile lucratoare.
Răspuns la discuția Ce salariu va primi mama mea?
Taxa de sindicat este 1% din venitul brut, iar taxa ptr colegiu este 1% din venitul net. Aceste taxe nu sunt supuse impozitului pe venit.

Initial cei 183 lei s-a scazut din venitul brut, pentru a afla salariul impozabil. S-a calculat impozitul, a rezultat salariul dupa impozitare, dar cei 183 trebuia pus la loc, ptr ca fac parte din salariul net.

Astfel rezulta salariul net de 10724, si din aceasta suma se achita cele 2 taxe (direct de catre institutie), astfel persoana primeste restul.

10724-183-107 = 10434 lei salariu platibil

Puteau sa zica 10541-107 = 10434, insa au vrut sa se vada care este salariul net real.
Răspuns la discuția Pret achizitie
(Pret achizitie fara tva + adaos) + tva = pret de vanzare cu amanuntul
Răspuns la discuția Poate sa beneficieze
Daca s-a angajat in aprilie, in aprilie se fac 12 luni. Daca luam in calcul doar aceasta informatie, atunci nu poate primi indemnizatie.

Insa aveti posibilitatea de a solicita concediu de maternitate, care se poate lua si inaintea nasterii copilului (prenatal - la recomandarea medicului), care deasemenea constituie stagiu de cotizare.

Avand dreptul la 126 zile, din care cel putin 42 zile trebuie pentru lauzie (dupa nasterea copilului), puteti solicita 84 zile prenatal. Acele 84 zile se considera stagiu de cotizare, iar astfel o sa indepliniti conditia de 12 luni pentru a beneficia de concediu crestere copil.
Sintagma "pentru imbunatatirea utilitatilor" este exprimarea folosita de leguitor in codul fiscal. Personal, cred ca se refera de ex. la schimbarea unei tevi de apa.

Legat de sanctiuni nu am gasit nici o referire pentru cazul amintit. Insa aici cred ca va poate ajuta mai bine un avocat.
Conform art. 144.4 lit 1+2+3, creditarea administratorului de catre societatea este posibila doar daca suma este mai mica decat valoarea in lei a sumei 5000 euro, si clauzele nu sunt mai favorabile decat cele practicate cu tertii.

Codul fiscal aminteste faptul ca organele de control pot reclasifica un imprumut in acordare de dividende, mai ales daca in anii precedenti societate are profit nerepartizat, sau cresterea venitului din dobanzi (daca nu s-a utilizat dobanda de pe piata libera - conform normelor de aplicare a codului fiscal).
Răspuns la discuția Poate sa beneficieze
Pentru acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului este necesar sa fi realizat venituri impozabile (angajata, somaj, activitati independente) cel putin 12 luni in ultimii 2 ani.