Multumesc pentru răspuns!
raluk0207 a scris:
1. Sa dezbata succesiunea dupa bunici si sa ajunga la un acord cu ceilalti mostenitori, astfel incat acestia sa ii transmita cotele lor din terenul respectiv.
2. Da, va intra, pentru ca legal, bunicii sunt proprietari.
3. Donatia este nula si in momentul de fata. Conform articolului 1011 alin.1 din Codul civil "Donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute.". Adica trebuie incheiata la notar.
4. In principal, trebuie prezentate actele de proprietate, certificatul de atestare fiscala si adeverinta de la Registrul Agricol. Actele de stare civila se aduc in original, personal de catre titulari (daca nu au incredere sa le lase unuia dintre ei). Notarul nu trimite notifcari, mostenitorii se prezinat din proprie initaiativa.
5. Cheltuielile se suporta de mostenitorii acceptanti, proportional cu cota de revine fiecaruia.
In 1992,bunicii au donat mamei( fiica, prin act de donație sub semnătură privată cu martori, un teren. Acest act a fost înregistrat la primărie, ulterior primăria eliberand autorizația de construcție pe numele mamei pt a fi construită locuinta .
Bunicii au decedat intre timp(1997 respectiv 1998), ulterior doi dintre frati mamei au decedat.Mama ar vrea sa faca actele pe casa,însemnând carte funciară etc ... Insa terenul apare pe titlul de proprietate al bunicilor. Unul dintre mostenitori doreste sa dezbata mostenirea.Intrebarile mele sunt:
1. Cum ar putea proceda in acest caz sa realizeze actele pe terenul primit de la bunici?!
2. Daca terenul apare pe titlul de proprietate al bunicilor ,va intra sau nu la masa succesorala?
3. Exista posibilitatea ca donatia sa fie anulata ?
4. In procedurea de deschidere,respectiv dezbatere a mostenirii,cel care doreste sa dezbata mostenirea,e necesar sa detina documentele de identitate ale celorlalti mostenitori pt a depunde documentatia la notar?Sau notarul va trimite notificare catre fiecare mostenitor in parte pentru a se prezenta la notariat?
5 Cheltuielile se impart la numarul de mostenitori sau va plati doar cel interesat de a dezbate mostenirea?
Sancționată indirect , TL a luat o ada zisa masura disciplinară,interzicand celorlalți TL sa mi se ceara ajutorul sau sa pot oferi ajutor colegilor noi, fara insa a veni sa Mi se comunice, cu argumente plauzibile, aceasta masura.ulterior managerul a vrut sa o "scuze" cum ca ar fi luat această măsură din cauza rezultatelor proaste , ceea ce este total neadevărat,având datele in target-ul prevazut de companie.
Mai pe scurt, fiind într-o multinaționala,se aplica presiunea psihică,iar cand spui lucrurilor pe nume nefiind pupincurist (ma scuzati de expresie), ajungi oaia neagra.
Din punctul meu de vedere, pana sa vina aceasta persoana la conducerea echipei , totul era în limite normale . Însă limbaj lasat de dorit, comportament ca si cum am fi pe timpul plantatiilor de bumbac in sclavie si cand efectiv nu mai reziști si semnalezi aceste nereguli, esti sectionat disciplinar, Insa stresul la care ma si ne-a supus cucoana cine ni le plătește?! Repet , eu si inca alte 3 persoane am fost supuși aceluiași tratament.
Cand am spus că am fost sancționată indirect, e pt ca se practica acest lucru destul de des: fie esti mutat pe alt proiect, fie pune presiune zilnic pe tine.
Ok, nu am respectat preavizul, Insa nu mi-am cautat alt serviciu de dragul schimbării,tinand cont ca ma înțelegeam destul de bine cei din staff, având program flexibil incat sa imi permita sa imi iau copilul si nimeni nu ar pleca in alta parte,la un program unde trebuie sa plătesc bona,mai ales că stafful de la HR ,împreună cu managerii ma încurajasera sa cresc. Pe scurt, aceasta cucoana a pus presiune sa plec, iar în momentul în care i-am zis ca gata plec, a dat un zâmbet larg și "a da?!" fara sa vina macar sa întrebe de ce?!
Mi-a fost refuzat dreptul la concediu de odihna, de asemenea am fost sancționată indirect,fara a mi se motiva de ce, aflând din surse si dețin si dovada.
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
Din cauza Team Leader-urului ,care a pus presiune psihica mai bine de 6 luni,fara motive plauzibile , am fost nevoita sa demisionez. Insa am inmanat in scris ,ca notific demisia la zi ,fara preaviz, cu motiv ca din cauza comportamentului Team leaderului e imposibila colaborarea,ulterior verbal aducand la cunostinta managerului motivele si intamplarile petrecute.
Am lucrat aproximativ 7 ani in acea companie,fara probleme,reclamatii,pana cand M.B. a preluat echipa,incepand a pune presiune fara motiv. In situatia data, am fost nevoita sa caut alt loc de munca,insa cu dorinta de a trece contract secundar cu norma de 4 ore in compania unde lucram.
Initial managerul a spus sa ma mai gandesc (insa din cauza stresului cauzat de T.L. am avut caderi nervoase),am refuzat sa mai continui,sustinand ca e mai importanta starea mea psihica.
O alta cauza mai este ca in luna iulie,am solicitat companiei 3 zile de concediu,care au fost refuzate fara motiv,in conditia in care mai aveam aproximativ 25 de zile disponibile (din anul 2018+2019). O alta chestiune ,cei de la resurse umane au refuzat sa imi elibere adeverinte cu cotizarile si veniturile pe ultimile 6 luni,me motiv ca "ei s-au comportat frumos".
Spre surprinderea mea, am primit acasa, previz in care eram anuntata ca voi fi cercetata disciplinar pentru absente nemotivate fara un motiv plauzibil si sa ma prezint la comisie in data de 20 aug.
De asemenea juristei am adus la cunostinta ca demisionez din cauza T.L. ,ce e drept nu scris.
Cum pot rezolva aceasta situatie ? De ce sa fiu cercetata disciplinar daca motivul pt care demisionez tine de comportamentul unei persoane din conducere care asupra mea si a altor colegi a avut un comportament ostil ?
ok, nu am respectat perioada de preaviz,dar totusi nu sunt oaia neagra ,tinand cont ca am lucrat mai bine de 6 ani ,avand si intentia sa cresc in firma,avand simpatia colegilor si un bun raport cu conducerea.
Va rog sa ma ajutati sa stiu cum sa formulez si sa imi cer drepturile,tinand cont ca reprezentantul salariatilor e inexistent (tine cu cei de la firma si in 5 ani de cand e,nu l-am vazut niciodata).
Multumesc.
In 1992,bunicul a donat mamei( fiica) prin act de donație sub semnătură privată cu martori, un teren. Acest act a fost înregistrat la primărie, ulterior primăria eliberand autorizația de construcție pe numele mamei pt a fi construită locuinta .
Bunicii au decedat intre timp(1997 respectiv 1998), ulterior doi dintre frati mamei au decedat. Nu a fost deschisa succesiunea.Mama ar vrea sa faca actele pe casa,însemnând carte funciară etc ... insa terenul apare pe titlul de proprietate al bunicilor. Cum ar putea proceda in acest caz sa realizeze actele pe terenul primit de la bunici?!
Buna ziua ,
Am finalizat cursurile facultatii de drept in 2013. Anul acesta m-am decis sa dau examenul de licenta. Astfel mi s-a propus tema " Minorul in dreptul penal roman. Analiza comparativa intre vechiul si noul cod penal".
Problema e ca nu mi s-a dat nici un fel de bibliografie,nici un fel de plan de lucru. Nici nustiu cum si de unde sa incep.
Buna ziua,
Facand parte din structura M.A.I.( functia de ajutor sef de post),in cazul in care ar fi sa nasc al 2 lea copil( lucram in mediul privat cand s-a nascut primul copil) se aplica aceleasi reguli ca in sistemul privat pt concediul de crestere a copilului,respectiv 2 ani ? Cat timp ar trebui sa am lucrat in cadrul M.A.I. ?
Multumesc
Buna seara,
Pe data de 03/01/2013 am luat amenda RATP ,insa la primarie scrie data de 04/01/2013,ulterior in anul 2014 am mai luat una! In 2015, mi s-a dat o somatie in privinta acestor amenzi.Anul acesta am primit de la primaria unde am domiciliu o instiintare precum ca am poprire pe cont pentru ambele amenzi .
Din ce stiam,amenda RATP daca nu este platita in termen de 3 ani se prescrie.
Imi puteti spune daca intradevar se prescrie? Si dupa cat timp ? Imi puteti da trmitere si la articolul prevazut in lege ?
Multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri D-ul Avocat Patrascu. O seara frumoasa!