avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate alcormona

Activitate alcormona

Răspuns la discuția Prescriptia faptei penale
Prescriptia raspunderii se intrerupe prin indeplinirea oricarui act de procedura in cauza. Deci da.
Potrivit art. 97 alin. (2) lit. f), este admis orice alt mijloc de probă care nu este interzis prin lege. Ori testarea poligraf nu este interzisa, ci doar nu este mentionata expres printre mijloacele de proba. Asadar, daca persoana in cauza isi da consimtamantul la testare, aceasta este legala.

De altfel, ideea coroborarii probelor enuntata de catre dvs este valabila pentru toate probele, nu doar pentru testarea poligraf.
Răspuns la discuția Accident mortal bicicleta
Nu e cazul sa va ganditi la prescriptie, este vorba despre un termen care dureaza ani de zile si care se si intrerupe odata cu fiecare act de procedura, luand-o de la capat.
Este necesara prezenta inculpatului.
Răspuns la discuția plângere penală
Faceti o plangere la parchet.
Motivele de recurs sunt expres si limitativ prevazute.

Partile nu pot pretinde in caile de atac faptul ca instanta nu a ordonat probe din oficiu. Daca se considerau intr-adevar necesare, le-ar fi putut propune partile.
Răspuns la discuția ce mai pot face ?
Instanta a procedat corect atunci cand a respins exceptia autoritatii de lucru judecat, intrucat hotararea de expedient data in urma incheierii tranzactiei, precum si cea data, de exemplu, in cazul renuntarii la judecata, nu au autoritate de lucru judecat, datorita faptului ca nu reprezinta un aspect solutionat de catre instanta, ci pur si simplu un aspect asupra carora partile pur si simplu au cazut de acord, instanta doar luand act de aceasta.
Ipoteza e discutabila atat in doctrina, cat si in practica. Apel principal oricum nu ati fi putut sa faceti decat exceptional, pentru ca cererea vi s-ar fi respins ca lipsita de interes, din moment ce ati castigat la fond. Problema este daca dvs. ati putea face apel incident pentru alte aspecte decat cele invocate de catre reclamant in apelul principal. Inclin sa cred ca nu ati putea, avand in vedere faptul ca dreptul dvs la apel incident se naste odata cu introducerea apelului principal, asadar, ca sa spunem asa, il urmeaza pe acesta.
Drepturile reale nu se transmit "prin vorbe", daca tatal dvs ar fi dorit sa lase matusii partea lui de casa, ar fi trebuit incheiat un act autentic. Prin urmare, mostenirea se va imparti intre cei 4 frati.
Răspuns la discuția partaj
Cererea de partaj este imprescriptibila, asadar o puteti face oricand doriti. Doar daca se solutiona acum 8 ani dosarul nu ati mai fi putut introduce cererea din nou.