avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate StefanW

Activitate StefanW

Buna ziua,
Revin in continuare cu aceeasi problema, furtul datelor cu, caracter personal pe care am semnalat-o si in postarile anteriorare.
Momentan, din Octombrie se tot ocupa, s-a deschis dosar penal pe numele IFN-ului care a acordat creditul unei persoane necunoscute folosindu-se de CNP-ul meu. In momentul de fata politia inca nu imi da niciun raspuns doar investigheaza. Problema e urmatoarea. La sfarsitul lunii August am fost contactat de catre IFN-ul respectiv pentru a mi se oferi o cale amiabila si ca intr-adevar nu sunt eu persoana care are creditul si ca ar trebui sa ne intalnim sa discutam fata in fata termenii respectivi. Cum era de asteptat nu a mai revenit cu un apel. Eu figurez rau platnic in biroul de credite si din cauze unor hoti, nu pot imprumuta niciun banut de la banci. In audierea de la politie am cerut daune morale in valorea de o suma chiar mica pentru ceea ce se intampla. Nu se mai termina si nu stiu ce sa fac. Sa fiu scos din biroul de credite, si pentru neplacerile provocate, fara nicio ezitare doresc daune morale.

As dori un sfat daca se poate. Cum mentionam si in postarile trecute. Am 20 de ani si nu ma ajuta nimeni si nu stiu ce sa fac, pentru ca numai suport aceasta situatie.

Multumesc anticipat, rog seriozitate si imi cer scuze pentru dimensiunea textului.
Răspuns la discuția Furt de identitate
Si in caz contrar de nu se achita acea suma ce se intampla?
Multumesc pentru raspunsul dat.
Buna ziua,
In legatura cu un furt de identitate, sunt pe cale sa ajung in instanta, cu toate dovezile ca nu sunt eu proprietarul creditului. Ce suma de bani sau ce anume as putea cere ca daune morale? (avand in vedere ca am fost sunat de un avocat reprezentant la acea societate sa imi zica sa o rezolvam pe cale amiabila)
Multumesc !
Deci cu plangere la politie si actionat in instanta?
Buna seara, recent am vrut sa fac un credit si am aflat ca altcineva a facut un credit pe numele meu. Banca la care am fost , nu ii aparea la ce sucursala a emis creditul, in schimb am dat email la biroul de credit cu C.N.P-ul meu. In sfarsit mi-au raspuns si datele de acolo nu corespund cu cele din buletin. Numele e umpic eronat, adresa nu e a mea, doar c.n.p-ul. Am aflat cine la emis dar la cine a ridicat creditul e trecuta o societate. Intre timp am facut plangere la politie, mi-au spus ca asa ceva este infractiune, si sucursala emitenta trebuie sa ma contacteze sa lamurim cu contractul si sa imi spuna persoana care l-a luat,cum, si de unde.
Iar acum intrebarea mea este. Pot da in judecata societatea care a emis creditul fara dovezi clare asupra cui i-l ofera?
Pot da in judecata societatea care a luat creditul?
Pot da in judecata persoana care a folosit societatea pentru a obtine o adeverinta de venit ca sa obtina creditul?
Avand in vedere ca eu la ITM sunt trecut cu locul meu de munca actual, in niciun caz nu la societatea X, si mai specific ca am 20 de ani si este primul meu job.
As avea castig de cauza daca ma implic in proces? Ce despagubiri pot cere pentru daunele provocate(financiare/materiale)?
Vorba unui prieten de al meu "ba frate,daca facea o crima si te baga pe tine la inaintare,ce se intampla"
Am aflat si ca e un card de cumparaturi.
Deja am adunat foarte multe probe pe cont propriu pentru un posibil proces si daca e nevoie voi incerca sa imi permit si un avocat.
Va rog din suflet sa imi dati un sfat, chiar nustiu mai mult de atat, m-am informat si am umblat unde am stiut eu mai bine, sunt pe cont propriu si nu am la cine apela.

Multumesc anticipat !
Buna ziua, as avea o intrebare, sper sa fi nimerit titlul subiectului.
Tatal meu a decedat in 2003 lovit de un autoturism care circula cu viteza peste limita legala in localitate. Faptasul nu a patit nimic doar un simplu dosar si cativa bani la familie. Faptasul nu a platit pensie alimentara sau inchisoare. As dori sa stiu daca se poate redeschide dosarul si care ar fi sansele de castig macar pentru pensia alimentara datorata dealungul anilor din 2003 pana la varsta de 18 ani.
Multumesc.
Buna ziua, as avea si eu o intrebare in legatura cu acest subiect.
Tatal meu a murit inaintea mamei lui (adica bunica) iar bunica mai tarziu si as dori sa stiu daca eu am vreun drept la mostenirea care i s-ar fi cuvenit lui daca ar fi trait, mentionez ca mai sunt 2 frati de ai lui, cel mic si mijlociu.
Multumesc.