avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate neonemesis

Activitate neonemesis

Cand incep institutiile (MApN, SRI, MAI) sa emita deciziile pentru pensiile militare. In cazul meu, au trecut cele 90 de zile si nimeni nu spune nimic. Ca sa nu mai spun de pensie ...
Va multumesc
Au trecut 83 de zile (din cele 90) specificate la art. 63 din legea 223/2015 (Legea pensiilor militare), inca nu au trimis DECIZIA, cat despre pensie ce sa mai vorbim.
Am luat legatura cu unitata (la personal), mi s-a spus ca ele au trimis toate actele catre casa de pensii sectoriala (din Bucuresti), ultima anexa, cea cu veniturile pe 6 luni au trimis-o la sfarsitul lunii martie.
Nu pot sa-mi dau seama ce mai asteapta, Ordonanta 57 a fost avizata si de Camera Deputatilor, pe 6-7 aprilie, va intreb, cand estimati dvs. ca or sa emita DECIZIA si cand or sa trimita prima pensie.

Multumesc
Am depus dosarul de pensie pe 18.01.2016, pana azi (20.03.2016), nu am primit decizia, nu au fost probleme cu actele, poate doar haosul legislativ.
Daca se poate, va rog sa-mi spuneti (estimativ), tinand cont ca DECIZIA se emite in termen de 45 de zile, plus inca 10 zile lucratoare (timp pentru a ajunge la persoana care a depus dosarul - Art. 64/ legea 223/2015), cat mai dureaza pana vine acest act si eventual ce pot face pentru a urgenta acest lucru.
Mentionez, ca au trecut 63 de zile (pe 20 martie ) din cele 90.
Va multumesc
Va rog frumos sa-mi raspundeti la intrebarea care am scris-o pe acest forum, acum cateva zile. Vreau sa depun demisia la unitate si doresc sa stiu ce alternative am, daca prin tot felul de subterfugii, refuza sa inregistreze raportul de demisie (sau amana inregistrarea), cunosc legea stiu ca sunt obligati sa inregistreze cererea, dar doresc o alternativa - doar daca o sa fie nevoie.
Unde as mai putea depune raportul de demisie (cu drept de pensie), daca ...

Multumesc

Nota: Daca se poate un raspuns cat mai repede, eu o sa depun ... pe data de 04.01.2016
Lucrez intr-o unitate militara ( nu in MApN), am 22 de ani vechime (29 de ani vechime efectiva), am vrut sa ma pensionez conform art.16, litera b) din Legea 223/2015, mi s-a spus ca numai prin DEMISIE, ulterior "trasforma" dosarul, in dosar de pensie.
Mentionez ca am peste 48 de ani, dosarul a fost verificat de serviciul personal al unitatii, au spus ca "ma incadrez" , dar nu ma pot pensiona decat prin demisie.
Motivatia: "Legea pensiilor cadrelor militare intra in conflict cu legea 80/1995 (Statutul cadrelor militare), care la articolul 85 nu mentioneaza la nicio litera - prin pensie anticipata, nu-mi ramane decat litera h) din mentionatul articol, dupa cum spun cei de la personal.
Mai este si litera g) tot din art. 85 - "din motive bine intemeiate" dar nu au putut sa-mi spuna de ce nu ma pot incadra la acel articol si trebuie sa-mi dau demisia pentru a intra in posesia pensiei, asta dupa peste 30 de ani de munca.
Prin urmare, pe 04.01.2016 am sa-mi dau demisia. Am citit Codul Muncii (art. 81), va intreb, ce pot face daca in ziua respectiva gasesc usa inchisa la serviciul personal sau alta gaselnita prin care nu pot depune demisia, etc.
Unde aş mai putea depune demisia in alta parte decat la unitate ?
Eventual daca imi puteti da si alte sfaturi ...
Va multumesc,