avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate laura57

Activitate laura57

Buna ziua!

As dori sa stiu daca exista vreun act normativ care reglementeaza imputarea unor drepturi banesti castigate de un salariat prin sentinta judecatoreasca ,drepturi pe care angajatorul a refuzat sa le acorde salariatului la timpul respectiv(este vorba de anul anterior). Cine suporta aceste plati? Unitatea sau persoana vinovata ? Fiind vorba de cheltuieli aferente unui an anterior ele nu apar in bugetul acestui an,deci unitatea cum le justifica la executie? Sunt si cheltuieli judecatoresti si drepturi banesti.

Multumesc!
Buna ziua ,

as dori sa stiu daca exista vreun act normativ care sa regelmenteze o distanta maxima pentru care angajatorul poate deconta cheltuielile cu deplasarea unui salariat de la domiciliu la locul de munca , in conditiile in care Contractul Colectiv de munca nu are o asemenea prevedere.
Multumesc!
Răspuns la discuția codul muncii
va multumesc pentru raspunsuri dar am omis sa mai precizez ceva:
anterior organizarii concursului aceluiasi salariat in cauza i-au fost delegate atributiunile de director (in jur de 10 luni) Vorbim deci de un cumul de functii ,art.35 Codul Muncii, ori angajatorul ii emite pe perioada delegarii de atributiuni tot acte ad.la CIM -ul pe functia de executie indicand in acte art .42.43.44 CM.Se precizeaza in act ca are in unitate functia de executie ,dar ii acorda toate drepturile salariale ale functiei de director(inclusiv spor conducere). Ii emite si o fisa a postului pt.functia de director alaturi de cea pe care o avea pt.functia de executie . Doua fise pe acelasi CIM? In revisal intru-cat nu se pot opera la aceeasi persoana doua COR-uri ,conform drepturilor acordate s-a introdus functia de director. Codul Muncii actualizat prin Legea 40/2011 spune ca pt.cumul de functii trebuia ca pe perioada delegarii sa i se intocmeasca un CIM pe perioada determinata cu timp partial de 1ora/zi .Ca atare ,actul aditional emis dupa concurs cum mai poate fi introdus in Revisal ca el nu aduce nicio alta modificare fata de actele ad. precedente( i se emiteau acte ad.pe perioada delegarii de atributiuni din doua in doua luni).
Va multumesc!
Discuție codul muncii
buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect legat de actul emis la incadrare in urmatoarea situatie:

Un salariat al unitatii noastre incadrat cu CIM pe perioada nedeterminata pe o functie de executie participa la un concurs pentru ocuparea postului de director la aceeasi unitate unde este incadrat cu CIM.Concursul pentru functiile de director se organizeaza la forul superior a carei filiala suntem. In urma concursului este declarat admis .Forul superior emite ca si act de incadrare pe functia de director o decizie si un act aditional la CIM -ul de pe functia de executie. S-a procedat corect? Nu trebuia ca de la data numirii pe functia de director sa inceteze CIM pe functia de executi si sa i se intocmeasca CIM pe functia de director? Cum ramane in Revisal cu un CIM pe o functie de executie si act ad.pe una de conducere unde primeste si spor de conducere?
Va multumesc!
Răspuns la discuția codul muncii-reducerea salariului
decizia nu este prescrisa conform art.252 legea53/2003, angajatorul are obligatie sa emita o decizie in termen de 30 zile dar nu mai mult de 6 luni de la data luarii la cunostinta de actul ce duce la emiterea deciziei?
Poate fi atacata in instant pe acest considerent?
Multumesc!
Răspuns la discuția codul muncii-reducerea salariului
personal contractual
Răspuns la discuția codul muncii-reducerea salariului
controlul este efectuat de Directia regionala finantelor in mai 2015 iar angajatorul emite decizia dupa aproape un an,(febr.2016) in conditiile in care in mai 2015 angajatorul a primit un raspuns scris al autoritatii noastre centrale(suntem o filiala), in care I se precizeaza ca intru-cat organigrama unitatii nu prevede decat un salariat cu studii economice in unitate nu poate altcineva sa exercite acea activitate care presupunea acordarea sporului respectiv .Asa cum se procedeaza in fapt la toate filialele din tara -similare unitatii noastre.
Buna ziua! va rog sa imi precizati , exista un cadru legal care sa prevada ca angajatorul poate sa reduca definitiv salariul unui angajat prin anularea unui spor salarial ,obtinut pe baza de decizie? Conform art.41 Legea 53/2003 nu este permisa modificarea unilaterala a CIM-ului salariatului. Angajatorul invoca un act de control care ar stipula ca acest spor este acordat nu ilegal,dar ar duce la o stare de incompatibilitate a salariatului.In acest caz angajatorul ,daca decide anularea acelui spor nu este obligat,pentru a nu afecta drepturile salariale si astfel a nu incalca codul muncii, sa acorde salariatului in compensare, de exemplu clase de salarizare? Care ar fi actul ce ar reglementa acest lucru? Multumesc!
In calitate de salariat al unei unitati pe care am actionat-o in instanta pentru neacordarea unor drepturi banesti, la termenul stabilit de instanta unitatea are sau nu obligatia sa-mi elibereze o delegatie pentru a ma putea prezenta in instanta sau trebuie sa imi i-au zile de concediu ? Daca are,care este temeiul legal sa il pot indica pe cerere? Multumesc!
Buna ziua

ce posibilitati de rezolvare a refuzului angajatorului de a respecta prevederile CCM privind asigurarea mijlocului de transport al unitatii pt.naveta salariatilor de la domiciliu la locul de munca as putea avea? Mentionez ca m-am adresat inclusiv instantei dar inca nu a fost stabilit primul termen. Mai precizez ca:- am facut ''n'' inscrisuri catre angajator sa respecte prevederile CCM, -distanta despre care este vorba este de 62 km zilnic, ca angajatorul are in dotare mijloace de transport cu care sa poata asigura transportul salariatilor, ca ulterior semnarii CIM ni s-a schimbat sediul unitatii in mod abuziv fiind obligati la acesta naveta zilnica ,ca m-am adresat inclusiv forului superior-minister (suntem o institutie de stat) ,ca masinile unitatii sunt utilizate doar de directorul unitatii in scop personal (inclusiv pentru naveta lui zilnica),ca nici macar fise de protectia muncii nu avem intocmite in care sa se prevada traseul cf.legii 319. Mai precizez ca pe traseul pe care-l parcurgem zilnic (62km) nu exista nici-un fel de mijloc de transport in comun.Schimbarea sediului unitatii a fost facuta doar pentru a adduce sediul in comuna in care domiciliaza actualul director numit fix de la data schimbarii sediului. (numit si nu admis prin concurs). Vorbim aici de viata noastra fiiind nevoiti sa ne deplasam cum putem,in conditii de drum jalnic si acum si conditii de iarna. Inclusiv ITM l-am sesizat si au venit si nu au scris in raport nimic de acest aspect au batut campii cu alte minciuni,evitand acest aspect.
Va multumesc!