avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Activitate gheorghecv

Activitate gheorghecv

Răspuns la discuția Succesiune cu probleme
Multumesc ptr informatii.Dar asa cum am spus, nu vor sa vina la notar si eu daca ma duc trebuie sa platesc niste taxe, onorarii pe care nu le mai recuperez.Deci nu e indicat sa merg direct la judecatorie?
Buna ziua.
Va rog frumos sa-mi raspundeti cum credeti ca este bine sa procedez.
Mama a murit in iulie 2014, in urma cu aproximativ 2 ani. Sora mea si tata locuiesc in apartamentul care a fost al mamei si tatalui. Sora mea vrea sa-mi ofere o suma simbolica (aproximativ 10 % din valoarea cu care se vinde), sa renunt la toata partea mea. Tata doreste sa-i dea sorei mele si partea lui. Eu nu am fost de acord. Ca atare acestia nu mai vor sa facem succesiunea la notar, macar sa imi iau certificatul de mostenitor, sa-l am. Ce sa fac ?
Sora mea, minte cu nerusinare ca a suportat inmormintarea mamei, desi in realitate am participat toti, ca il ingrijeste pe tata desi acesta are pensia mai mare decit salariul ei si e sanatos tun, ca a investit in apartament (desi este la fel ca atunci cind a murit mama si nu a investit nimic, avind tot confortul de atunci.Precizez ca mama a trait la pat in ultimele 6 luni de viata, fiind ingrijita permanent de tata dar ca in ultimii 8 ani de viata numai eu am fost la spitale cu ea. Multumesc.
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca sunt 2 proprietari pe un titlu de proprietate si unul a murit, in cererea facuta la judecatorie pentru iesirea din indiviziune, se poate mentiona doar 1/2 din valoarea totala a proprietatii? Se considera ca oricum 1/2 apartine de drept celui ce traieste si nu mai trebuie impartita cu nimeni.
Multumesc.
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc. Am fost in primul an la notar si am declarat ca sunt succesor, am primit un act. Intrebarea este, daca ei nu au fost la un notar si nu doresc sa vina la succesiune, ce pot patii? Sau poate au fost si ei la un notar, dar nu doresc sa vina la succesiune impreuna cu mine. Ce avantaj au?
multumesc.
Discuție Succesiune
Buna ziua. Daca sunt 3 mostenitori dupa o persoana decedata, iar 2 nu doresc sa mearga la notar pentru succesiune (desi s-a vorbit cu ei de citeva ori), nu stiu ce interes au (locuiesc in apartamentul respectiv), cum se poate face aceasta? Cit costa taxele la judecator?
Răspuns la discuția partaj
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc
Răspuns la discuția iesire din indiviziune.
multumesc. Expertiza, poate s-o ceara alt mostenitor sau instanta?
Discuție partaj
Buna ziua. La partajul mai multor loturi de pamint agricol, fiecare cu anumita locatie, valoare, etc,(din care mi se cuvine jumatate, conform titlului de proprietate) pot obtine partile (nu cotele 1/2) , ca valoare 1/2 bineinteles?
Daca cealata jumatate este a unui defunct, cu 4 mostenitori , din care unul a decedat(si are 3 copii plecati din tara), cum se imparte cealata jumatate? La procesul de partaj, trebuie sa vina obligatoriu? Multumesc.
Buna ziua. Stie cineva cit costa taxa de timbru judiciar, pentru iesirea din indiviziune? Dar cum se evalueaza valoarea terenului agricol? Multumesc.