avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate PetrescuMioara

Activitate PetrescuMioara

Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,

Sunt interesata sa stiu daca angajarea salariatiilor pe nivele de salarizare in functie de pregatirea profesionala (grila de salarizare) este reglementata, in principiu daca exista praguri minime de salarizare pentru angajati in functie de studiile acestora - medii sau superioare.

Multumesc.
Multumesc mult pentru raspunsurile d-voastra, asa cum bine ati dedus , este vorba de achizitionarea (partilor sociunui SRL, ce activeaza in domeniul instalatiilor termice si gaze, domeniu supuse autorizarii.
In afara procedurilor de transfer a partilor sociale, sunt interesata de eventualele riscuri (probleme) ale unei asemenea tranzactii, cum ar fi :
1. necesitatea efectuarii unui audit financiar sau a unui control ANAF
2. modul de transfer al responsabilitatii dintre cei doi reprezentantii legali
3. raspunderea administratorului ( reprezentantului legal) fata de lucrarile efectuate inainte de preluare

Multumesc,
M.Petrescu

Buna ziua,

In vederea achizitionarii unei firme in functiune, as fi interesata de cunosc care sunt punctele cele mai importante de urmarit intr-o asemenea tranzactie, astfel incat sa nu am vreo surpriza ulterioara.

Astept raspunsul dvs.

Cu multumiri,
Loredana Petrescu
Multumesc mult.
Buna ziua,

Sunt interesata care sunt platile compensatorii ce se pot acorda in cazul concedierii din cauza reducerii activitatii in ramura constructii, atunci cand acestea nu sunt specificate in contractul individual de munca, si nu exista contract colectiv de munca. Mai este in vigoare un contract cadru, sau alta reglementare la care se poate apela ?

Multumesc.
Multumesc pentru raspunsul dvs., insa sunt in situatia in care la sediu desfasor o activitate economica - proiectare.
In comentariile publicate de avocatnet.ro era specificat ca se depune declaratia de impozit si declaratia pe proprie raspundere, fara documente justificatoare.

Astept observatiile dvs.

O zi buna,
M.Petrescu
Buna ziua,

In urma (re)publicarii normelor de aplicare ale noului Cod Fiscal pentru impozitul pe cladiri cu destinatie mixta, as fi interesata sa pot clarifica urmatoarele :
1. documentele ce trebuiesc anexate la formularul de impozit
2. daca pentru declaratia pe proprie raspundere a fost publicat vreun model
3. declaratia pe proprie raspundere trebuie legalizata la notar

Astept opiniile dvs.

O seara buna,
M.Petrescu

Buna ziua,

Contractul de comodat incheiat intre o persoana fizica si o persoana juridica, in care se prevede doar obligatia ca persoana juridica sa plateasca utilitatile, este nevoie sa fie autentificat sau inregsitrat la o autoritate ?
In cazul unui raspuns afirmativ, va rog sa precizati unde trebuie inregistrat.

Multumesc.
Buna seara,


Referitor la impozitul pe cladiri cu destinatie mixta, va rog sa-mi comunicati/clarificati modul in care se stabileste valoarea de impozitare pentru un imobil (apartament) cu destinatie mixta, dobandit in urma cu 10 ani fata de anul de referinta (an referinta = 2016?) .
Este obligatoriu realizarea unei reevaluari ?

Astept clarificarile dvs.